Myror i brallan

Först nu slog jag upp datorn. Helt olikt mig. Brukar sätta mig direkt på morgonen o kolla mail osv. Men inte idag.
Idag har vi varit på balkongen, jag har sytt en massa (håller på med ett set till William) så har vi busat o lekt med lego. Samt städat. Men det syns ju inte.

Ikväll ska vi ner på stan =)

Har ingen ro i kroppen att sitta här, så vi höres senare,


Vilket väder!

Ohh vilket väder det är idag. Snorvarmt ute! SOMMARVÄRME! Nu är det 28,2°C i solen (har ingen termometer i skuggan)

Oscar är på dagis.. Och jag och William är just hemkomna från BVC. Allt var bra med honom, numer är han 65cm lång och väger 8170gram. Han fick 2 sprutor =( Stackarn va han skrek! Inte kul alls.

Kommer inte på nått att skriva.. haha, sitter just nu på balkongen o gottar mig i solen =) Skönt me bärbar dator.
Dock ser man knappt nått på skärmen eftersom solen är så stark.. haha..
Skulle ha sytt klart lite som jag har ligger, men det gör jag inte i detta vädret kan kag säga. Passa på att njut!

Ska bli riktigt skönt att gå till dagis idag. Ska verkligen komma iväg i tid så man kan gå o njuta av vädret i lugn takt, inte stresstempo som det för det mesta brukar bli.

På återseende =)


Pizza gjord på rester =P

Har inte gjort mö idag känns det som. Vi har varit hemma hela dagen.
Sytt, städat, kollat tv, lekt o busat...

Slängde ihop lite pizza nu ikväll. Kom inte på vad vi skulle äta idag så jag var o rotade i frysen, kylskåpet och skafferiet lite... Hittade lite av varje så jag kom på att man kunde plocka ihop en pizza av det vi hade hemma. Vart pizzabotten me bakpulver ist för jäst. På den blev det en blandning av tomatkross och ketchup och oregano. Ovanpå det blidde det champinjoner, skinka, bacon och ost.
Till det vart det hemmagjord pizzasallad.

Det vart riktigt gott =) Man tager vad man haver =)


Ny uppdatering igen

Syblogg  uppdaterad igen =) Vad duktig jag känner mig. Både igår och idag =D


Djur i frukten!!!

Just det ja, Tänkte berätta nått äckligt.. kom på det när Sandra skrev om spindeln igår.
Detta var förra året.
Nektarin sesången hade börjat och jag o Tobbe smaskade nektariner dagligen.
Men det gör jag inte längre kan jag säga!
Satt och åt.. kom in till den stora kärnan, och då var kärnan delad (som den kav vara ibland)
Men det var inte bara det... DET VAR ETT DJUR INNE I KÄRNAN!! OCH DET LEVDE!
Slängde iväg den där jävla nektarinen allt jag hade av ren reflex. Kan inte beskriva den känslan. Tror det är bland det värsta jag varit med om!
Åt inte nektariner på jättelänge. Sen tänkte jag: "Vad är lixom oddsen att det ska hända igen, när det bara hänt en gång  i hela mitt liv"
Så jag åt efter några månader en... o va fan! När jag kom in till kärnan så var den delad! Och innuti var det fullt med spindelnät och typ "skal" efter en larv!!!!
Hur kan man ha sån jävla otur?
Äter fortfarande nektariner... Men inte på det "vanliga sättet" Jag skär dem i småbitar och tar bort kärnan, och lägger bitarna i en skål o äter. Skulle aldrig i hela mitt liv sätta tänderna i en nektarin på det sättet man äter ett äpple igen!


Gårdagen & kommande dag

Blev aldrig nått mer skrivet igår =/
På förmiddagen blev det inte så mö gjort. Kolla på Tv, sen ringde mamma o vi pratade typ 1 timma, sen var det helt plötsligt redan dags att gå till dagis och hämta Ogge.
Vi tog promenaden ner till knalleland och köpte lite muddtyg och mönsterpapper, samt sytråd.
Efter det kollade vi in på Cubus och HM. På HM träffade jag på Irma, arbetskamrat. Mycket trevlig tjej.
Sen gick vi till Mc Donalds och köpte en Mc Flurry och smaska i oss.
Kikade in på pressbyrån om de hade de nya Ottobre nummret (sy-tidning) men det va som vanligt.. De hade den inte. O till Ica kvantum orkade jag inte gå. Får kika efter den nästa gång vi är o handlar... på Ica City eller Ica Maxi. De brukar ha den, Fanns en del som jag tror jag skulle kunna sy =)
Sen gick vi hem. William sov nästan hela promenaden =) Och Oscar var så nöjd över att han fått glass.

Väl hemma så var det städning på schemat. Såg ut som ett bombnedslag.
Packa upp,vika och plocka in tvätt. Sen kom Tobbe hem. Jobbade över lite som vanligt på måndagar. Fixade däcket på Passaten, han körde in en järnbit i det förra gången han var ute vid Martin.

Idag får vi se vad det blir.
Det regnade en skvätt igår kväll när vi la oss, så nu är det jättegrönt ute =) Allt håller på att slå ut. Skönt att man inte lider av allergi. (Tobbe gör ju men än så länge har han inte känt av så värst mö, tror den blivit bättre)
Ska försöka fixa klart med Ogges byxor, de tycks aldrig bli av. Så måste jag kolla "hem till gården" värsta spännande nu! Haha.

Vi höres.


Uppdaterat

Har uppdaterat min syblogg nu med ett par små inlägg.
Mer alster kommer förhoppningsvis snart =)

Svåröppnade ögon

Nu har William just somnat. Jag är helt slut. Kunde knappt öppna ögonen i morse när jag var tvungen att gå upp för att hinna till dagis med Ogge.
William har i princip varit vaken hela natten. Ingen sammanhängande sömn alls. Han började precis när jag somnat, strax före kl 24. Sedan dess har han sovit 10-20 minuter, sen vaknat, sovit 10-20 minuter, sen vaknat.....så har det sett ut hela natten. Går inte ens att räkna på fingrar och tår hur många ggr jag varit uppe.
Jag älskar mina barn, och jag älskar att William är bebis,.. Men sånna här nätter är jobbiga, vem skulle inte tycka det?

Måste försöka sy lite nu... Har mycket som skulle behöva stökas undan här hemma med, men vi får se hur det går.


Svininfluensa

Vi vill inte  ha hit svininfluensan! Fan va läskigt!


Tidsrekord på middagsvilan

Tidiga mornar med barn. Oscar var uppe före 6, och han gick ju givetvis in och bröta så William vaknade stax efter. Bara att stiga upp med lagom mycket grus i ögonen =)
Tvätt på förmiddagen... gick bra som vanligt.. Oscar var sur hela förmiddagen, antagligen eftersom han var trött... Han fick bada vid 10 tiden, sen la han sig vid 11, och då passade Tobbe på att åka iväg en sväng och hjälpa Martin med lite sysslor. Oscar sov som en stock.. Tobbe kom hem vid 14 och då sov han fortfarande! 14.30 gick vi in och väckte honom. 3,5h fatta! Killen som brukar sova middag MAX 2h. Han måste varit helt slut.

När han vaknade åkte vi ut till Tobbe, Nettan och Novalie. Blev lite prat och fika. Mycket trevligt!
Men förargligt. Kom på när vi kommit hem att Tobbe fyllde fan år idag! Inte sa han nått heller =P
Så Tobbe fick ringa Tobbe och säga grattis. Sa även grattis i till Nettan i förskott. Hon fyller på tisdag.

Ont i halsen.. hmm. hoppas de försvinner till imöra.
Dagis för Ogge i morgon. Funderar på om LilleWill och jag ska ta en promenad i kanlleland. Men vi får se, inge viktigt...beror på vilket humör jag är på.

Nej nu ska jag snart lägga mig. Kolla klart på SöndagsParty med Fredrik och Filip.

<3 Tobbe, Ogge, Wille <3

Idag har det antagligen oxå bestämts att vi kommer få en ny familjemedlem i sommar, lagom till semestern.
Mer än så avslöjar jag inte =P


Ett arsle som blir dubbelt så stort vill vi icke ha! ;-P

Just det ja. Va in en snabbis på Gina oxå eftersom jag såg en så fin klänning på reklamen igår.. Tänkte att DEN vill jag ha på Williams dop.
Provade den i vit och i rosa. Men jösses säger jag. på magen och överkroppen var den fin. Men när man tittade ner på höfterna och vände sig om och fick syn på häcken var det inte sån vacker syn längre. hahaha. tyll under och spets över. Förstorade så man såg dubbelt så stor ut =P Synd eftersom jag gillade den. Men nu vet jag det så ny slipper man grubbla.




Solhattar inhandlade

Underbart väder idag! så skönt att bara gå ut i t-shirt.
Sydde på Ogges byxor i morse.. blev inte alls så bra som jag ville =( får la göra klart dem iaf får vi se om han kan använda dem hemma åtminstånde.
Vid 13 tiden åkte vi till apoteket o hämta ut LilleWliis medicin.
Sen åkte vi o träffa Tobbe o massa annat vw folk på mcdonalds parkeringen. Så blidde de hamburgare till lunch.
När vi kom hem blev det bara en mat paus (för William) och bjöjbyte. Sen bliide det knalleland.
Solhattar till killarna skulle inhandlas. Dåligt utbud måste jag säga!
Hittade tillslut på lindex. Med bondgårds-djur på till LilleWill och en vanligt militärgrön till Ogge. De vart iaf helsöta.
Och nu är vi hemma.
Tobbe har däckat på soffan =P

Lite senare blir det korvgrillning på balkongen i solen, med glass till efterätt  =D


Har ni fint väder idag? Varmt?


Tycker bara det är kul =)

Tänkte på en sak nu på em.
Brudar brukar la vara ganska stökiga vad det gäller det här med kläder. Ofta ligger det kläder slängda överallt.
Jag vet själv att jag varit helt otrolig på detta plan. När jag bodde hemma så klagade morsan som sjutton. Haha fanns inte en enda ledig liten plätt på golvet som det inte låg kläder på.
Nu har det dock lugnat sig en hel del.. MEN?!?! Vem är det då som gör det.. Det ligger nästan jämt kläder här och där på golvet, Det är fan Tobbes kläder! Hahaha, Han är värre än mig =P Tycker bara att det är kul att det inte är jag som sprider dem omkring mig.
Puss Älskling <3

     

Städat och stått i

Pjuuu Nu är hela lägenheten grundligt städad, tvätten sorterad vikt och inplockad, diskmaskinen urplockad, alla dreggellappar upptvättade, ett av köksskåpen städat eftersom det rann över med oreda i det.
Nu är jag fasen lite trötter =) Haha, jag vet inte hur många ggr jag burit in Oscars grejer på rummet. De kommer ut nya saker innan man ens fått igen lådan. =) Tvättade oxå Oscars skor som är för små nu. Ett par vita (eller de hade varit vita en gång i tiden) Nike skor. De vart jättefina. Skurade dem med Svinto (stålull) Kanon! Har gjort det på mina skor en gång i tiden, Skulle behövas göras igen. Ville iaf få Ogges skor rena innan de åker in i garderoben. Vill ju inte att de ska vara jättesmutsiga när William kanske ska ha dem i framtiden.

Sen är jag klar med Oscars byxor oxå... eller ja, de är klara som byxor så att säga. Men de är  inte klara.... ska sätta på aplikationer på dem, så de får lite personlig prägel.. säger inte mer än så. Men kommer blid när de är klara.
Nu ska jag sitta lite med pojkarna o kolla musses klubbhus =P


Tant Sara kan inte hålla fingrarna i styr!

Åhh natten har varit underbar! Jag har sovit hela natten! Vaknade när Tobbes klocka ringde efter 6 imorse.
Detta innebär att William oxå har sovit hela natten. Så underbart. Om man jämför med natten före. Jag var uppe lite mer än en gång/timmen. Det är jobbigt! Mellan kl 24-02 hade jag varit uppe 6 ggr redan. Snacka om att man är slö dagen efter. Men jag ska inte klaga. Jag älskar mina små pojkar över allt annat <3

Gick la sådär med mina ufo´s igår, Barnen ville inte riktigt det jag ville =P
Men Dopklänningen är nästen helt klar. Och i morse satte jag i knapparna i lillens dreggellappar. Så dom kommer komma in i sybloggen under dagen.

Men..... jag kunde inte hålla fingrarna i styr ändå. I morse började med byxorna till Ogge iaf =)
Jag har så grymt överflöd med ideér i huvudet så jag måste få ut dem! haha annars blir jag galen.

Ska försöka fixa lite nu.. barnen har just somnat. Då har jag förhoppningsvis 1 timma på mig =)
men ska kolla "hem till gården" samtidigt! Hahahhaha Jaaa, jag vet. Jag är värsta tanten, men det blir att man ser ett avsnitt o då vill men se nästa =P Man blir sån att vara hemma =P Tant Sara!

Återseénde...


Dags att ta tag i mina UFO`s

Lämnat Oscar på dagis. William sover, och jag är hungrig.
Funderar på att ta tag i lite UFO´s idag. (UFO = Unfinished Object)
Har både dopklänningen som hänger o ska bli helt klar.
Så har jag 2 bandanas till William som det ska i knappar i.
Jag har en tröja som ligger som är Novalies.
Har 2 mjukdjur som inte är klara.
Ni ser, jag har en del som måste bli klart. Vill börja på ett par byxor till Ogge oxå, men får nog ta tag i mig själv o fixa detta först skulle jag tro.

Så nu vet ni var ni har mig idag. Troligtvis vid symaskinerna.


Lååång uppdatering

Sorry för den dåliga uppdateringen. Skulle ha uppdaterat igår kväll, men då låste sig datorn, o jag va så trött så då sket jag i de,
Igår va vi till Visko i kinna o kolla skor till Ogge. Fanns jättemycket snyggt, men man måste ju tänka praktiskt oxå.
Converse skorna är ju bara såå grymma! Men tygskor, dessutom snörning.. nej, Inte att ha på dagis. För vi hade bara råd med ett par till honom. Men det verkar vara många som har samma strl som Ogge på fötterna, För alla skor vi tyckte va snygga fanns inte i hans strl =P Men hittade tillslut dessa åt honom =)


Idag har det inte hänt så mycket. Vi har varit hemma o latat oss. Lekt o gosat.
När Tobbe kom hem drog vi till lekparken. Jag orkade inte ut själv med barnen idag. Har varit ganska trött.
Ogge åkte kana o grävde o gjorde sandkakor.
Sen gick vi till affären o handla lite av det nödvändigaste.
När vi kommit hem så fixade vi bad till pojkarna. Kommit på att bada de sammtidigt =D Tar den lilla poolen som Ogge hade i somras, Den fyller vi o ställer i duschen, båda pojkarna badar så glatt tillsammans. Praktiskt att slippa bada den efter varandra. Iaf, så badade Tobbe dem, o jag lagade mat. Blidde creps =) GOTT! Räkfyllning blidde det.

Nu sover de båda så sött. Imorgon är det dagis som gäller.
Sitter o kollar rent hus. Fattar inte att folk inte kan hålla rent runt sig, skulle aldrig klara leva i sån skit.
Efter det ska vi kolla film. Hyrde i lördags 3 st ju. man får ha dem i 1 vecka.. så igår kväll såg vi en komedi som hette "Sex Drive" Riktigt rolig va den. Ikväll blir det en som heter "The Love Guru" få se va de e för nåe. Komedi iaf.

Se om mamma ringar ikväll. Eller om hon glömmer de. Ringde henne förut idag men då va dom inte hemma, så hon ringde upp, så hann vi inte prata lång stund innan deras granne kom ner o hälsade på... så hon skulle ringa ikväll.
Va länge sen vi pratade nu. Dröjer nog ett tag innan vi kan åka uppåt oxå =( Dåligt me slantar denna månaden, och dop tillråga på det.

Nej nu ska jag fortsätta glo tv.

Mina underbara små pojkar! Finns inga ord! <3 <3
  
   



Idétorka

Brrr.. frusen. Vart så varm när jag gick fram o tillbax till dagis, och nu håller jag på att frysa ihjäl. Inte bra.
Jag ska snart sätta igång och sy mig varm. Syr en snigel till Oscar. Han tycker så mycket om sången "lilla snigel" så han ska få en snigel. Så gör jag en groda till Ogges kompis Novalie =)

Idag ska jag förbi biblioteket innan jag åker till dagis och hämtar Ogge. Måste lämna tillbaka de där jädra böckerna.
Känns inte som det händer så mycket just nu, känns inte som jag har så mö att skriva om. Jag antar att det blir idetorka ibland.

Om man skulle passa på att sy nu medans William sover.


Teckenspråk

De lär sig lite teckenspråk på dagis, Vilket jag tycker är mycket bra då Oscar är sen i talet. Vi har börjat teckna här hemma oxå nu. Jag kan massa tecken eftersom min lillasyster använder tecken som stöd.
Det Oscar kan teckna hittills är

Äta
Äpple
Napp
Katt
Hund
Träd
Gris
Jobba
Skor
Kanin
Bada
Duscha
Rita

Svåt att komma på alla som han kan... Men dessa vet jag iaf.
Han är väldigt lättlärd
Vi älskar detta eftesom vi många ggr inte förstår vad han vill =D





Matvägran på dagarna?!

Idag börjar mitt sunda liv. IGEN! Jag är så knäpp. När jag känner att jag är någonsånär nöjd med mig själv så ballar det ur, jag tappar motivationen och börjar äta skit igen. Och resultatet av det är ju såklart att man lägger på sig igen.
Allt började efter att jag fick barn. Innan de kom så kunde jag äta hur mycket och vad jag ville. Jag kunde käka pizza och godis 7 dagar i veckan utan att gå upp 1 kg. Annat ä det nu. Det känns som man knappt kan kolla åt pizzan, chokladkakan, eller muffinsen utan att gå upp ett par kg.
Igår när jag knappt fick på mig mina nytvättade favvo jeans så sjönk självförtroendet avsevärt. Det är då man inser fakta. -Jag måste ta tag i detta nu!-
Tror problemet inte ligger i att jag äter för mycket. Utan att jag äter för lite.
På morgonen så äter jag vitt bröd med smör och ost, och gärna ett gals oboy. Låter väll sunt? nej.
Sen äter jag i princip ingenting på hela dagen. ev nån mer smörgås. Sen på kvällen vräker jag i mig nått tillsammans med Tobbe.
Jag ger ju Oscar mat, så hur svårt är det att äta själv samtidigt? Men jag har ingen som helst matlust. Vad gör man då?

Nu har jag tagit en nutrilettshake på morgonen. Och eftersom jag helt enkelt inte har någon matlust på dagarna så får jag väll leva på shake under dagen oxå. Det måste ju vara bättre än att inte äta någonting alls?
Det kväljer mig bara jag tänker på mat.
Sen på kvällen så äter jag som vanligt med Tobbe. Och låter bli det där förbannade beroendeframkallande godiset.

Jag vet inte varför jag inte kan äta på dagarna. När jag är med familjen så kan jag äta. När jag är i sällskap så kan jag äta. Uppe vid mamma och pappa äter jag jämt mat på dagen. Tillomed mellanmål.
Varför äter jag inte när jag är själv? Själv är jag inte heller ju... jag har ju barnen här.
Jag är SKUM! Men kan inte hjälpa det.

Nu ska jag iallafall komma i mina jeans igen, utan tvång!


Seg dag

Har varit en ganska seg dag så sätt. Tvättar gör vi med. Vi har tur med tvättid på söndagar.
Va ut till Tobbes kompis Martin en sväng nu på em. Han har köpt hus/gård. Riktigt fint faktiskt. 6 st hästar har de. 2 som ska föla vilken dag som helst, så 8 st.

Nu har barnen badat för en stund sedan. och William sover nu.
Vi övriga har just ätit. Blev min specialite idag =) Viltskavspanna med ris. Mums!
Snart ska Ogge lägga sig..

Nu sitter vi o kollar Ystad-Haparanda. Mycket bra program.


Tjurig Saran

Jösses vad grinig och sur jag har varit hela morgonen. Ingen önskar nog vara i nörheten av mig när jag är sån.
Har lånat massa böcker på biblioteket (som enligt kvittot skulle vara 8 st.) Men jag hittade bara 7 st här hemma.
Letat hela lägenheten flera ggr om. Utan resultat. Inte fick jag vara ifred heller. Oscar klättrade på mig och gnällde konstant. Sluta med att jag låste in mig på toa. Haha. Sur som äticka =P Där fick jag iaf vara ifred.
När jag inte va lika sur längre kollade vi upp på hemsidan hur mycket man skulle få betala för en förstörd/borttappad bok. 200 spänn! Inget som jag hade lust att slänga ut på en bok jag inte vill ha.
Så gick ut på kontouppgifterna på bibliotekets hemsida för att kolla det exakta datumet för återlämning. Och där står det att jag lånat 7 böcker!! Fundersam? Jaaa! Inte undra på att jag inte hitta skiten eftersom jag inte lånat den!
Då måste de jävla puckorna gjort fel på kvittot. För det som står registrerat i datorn tror jag era på än en papperslapp.
Va nån jävla praktikant som stod i kassan när jag lånade dem. Hon sa knappt hej. Jag skyller allt på henne. Borde få skadestånd att jag letat hela jävla förmiddagen =P (detta var mönsterböcker jag lånat och hade ingen kolla på alla)

Nu är jag iaf på bra humör igen =)


Mysig lördag

Gårdagen var helt ljuvlig =) Vi hade det bra hela dagen.
På förmiddagen gick vi till djurparken. Strålande sol ute, dock blåste det lite kallt, men det var ändå ok.
Kollade alla fina djur, blandannat en liten giraff-bebis =) Åhh så söt!
Ogge fick leka av sig i djurparkens 2 lekparker. Han ville aldrig sluta =) Det han gillade mest vat att åka rutschkana, ett rör. hihi han åkte baklänges liggande på mage, och han bara skrattade. Plutten.
LilleWill ver duktig med. Han satt och tittade och sov om vartannat.
Sen gick vi in o klappade grisarna och getterna. Tyckte han va kul.. och härmade grisarnas nöffande hela tiden =P

Efter det så köpte vi glass. Han fick välja glass själv. Vart en smarty.
Sen gick vi hem och åt, Oscars älsklingsrätt, makaroner och köttbullar. Han åt bra trors glassen =)
Sen åkte vi till ica och handlade.
Och sen hem.
Var en full dag med äventyr. Vart inte ens någon middagsvila för Ogge. Han var jättesur på kvällen och la sig vid 18.30

På kvällen åt Tobbe och jag Pizza =) Vesuvio med pommes och vitlökssås =) Måste ju vara det godaste! *me like*
Kollade på Rallybrudar. Gillade den skarpt. Skitcool ju. Sa till Tobbe att jag skulle velat vara tonåring på 60-talet (som filmen utspelar sig från) Va ju ett jättefränt årtionde.




Lekparken

Igår när Tobbe kommit hem från jobbet så gick vi till lekparken.
Har ju försökt utforska området lite mer och mer eftersom jag inte gillar de 2 lekplatserna som ligger nära.
Dels gillar jag inte rutschkanorna. De är inte möjligt för Ogge att ta sig upp själv. Antar att de är mer för större barn.
Sen gillar jag inte att det är så mycket utlänningar där. De har ingen respekt alls för vad man säger till dem.
 Jag menar detta hände i höstas:

"Det var liv och rörelse.
Det finns en stooooor sandlåda och min son på 1,5 år satt o grävde lite.
Sprang runt 2 st större invandrar-pojkar (kanske i 5-6års åldern) o jagade varandra i parken.
Sen började de springa runt i sandlådan. Jag sa ingenting eftersom de inte va nära min son då.
Sen började de komma närmare o närmare, Man såg att de var på jävelskap de höll på, för de höll koll på mig och sambon hela tiden.
Sen trampade de sönder sonens sandkakor han åstakommit, trampade på hans leksaker och sprang nästan på honom, o bara hånskrattade.
Jag sa åt dem att inte springa så nära, han är bara bebis.. De gick iväg 2 minuter, sen började dom igen.
Ville inte gå därifrån. Min son har ju lika stor rätt att leka där som någon annan har.
Deras 2 morsor bara satt o glodde. De gjorde ingenting fast att de såg vad de höll på med och att jag sa åt dom flera gånger. Vet inte om de förstod svenska än gång. Det slutade med att vi gick därifrån"

Och nej, Jag är inte Rasist! men jag blir jävlligt förbannad när sånt här händer.

Jaja, åter till ämnet så hittade vi på ett par bra små lekplatser nedåt campingen.
Mycket bra!

Idag ska vi till djurparken =D Premiär för oss i år. Ska bli mycket kul.
Vi har dock så jädra långt dit! *asg* tar i princip 5 minuter att gå! Hahahaha. Känner fan lukten av elefantskit utanför dörren =P hahaha
Ska bli kul iaf. Och det tycker nog Ogge med.


LilleWill glad =) Kollar på Ogge när han leker och längtar nog till han kan vara med.



Photoshop..

..är skoj =)
Suttit och lekt hela Williams sovstund.
Finns ju inget stopp på vad man kan göra, man kan ju arbeta med en bild i all evighet.
När jag ändå höll på att pilla så fick jag även till en ny outfit på min blogg.

Nu ska Vi gå jag hämta Oscar.


(klicka på bilden)
 

Lätta Barn

Nu är älskling hemma =) Så mysigt det blidde! Hela kvällen med myyys.
Han kom hem strax efter 18, så det blev tidigt.. tidigare än vi trodde. Bra de =)

Natten har varit bra oxå. Sovit hela natten. Vaknade strax efter 6 av att LilleWill låg och "pratade". Tobbe hämtade honom efter ett tag, och jag gick ut och gjorde mat till honom. Och då kom Ogge tassandes.
Han sover mycket bättre i sitt nya rum. Det ligger längst bort i lägenheten så att säga så tror inte att han blir störd på samma sätt av tv, William osv.
William sover oxå bättre i eget rum än vad han gjorde i vårt sovrum. En hel och god natts sömn gör mycket på en dag ska jag säga.

Nu har vi just varit o lämnat Oscar på dagis. och LilleWill är just lagd i sängen. Tror redan han har somnat.
Jösses vilken tur vi har med ungar som somnar själv i sina egna sängar. Man har ju hört värsta skräckhistorierna om barn som knappt aldrig håller på att sommna.
Jag bara lägger ner dem och sen sover dom =D Oftast, ibland är det lite gnäll, men inte ofta.
Såhär har det varit med både Oscar och William ända sen ca 3 månaders ålder. SKÖNT!
Våra ungar är nog ganska lätta med andra ord.

Nu ska jag äta frukost, och tvätta håret. Att man aldrig lär sig att inte sova med blött hår! Man ser ut som ett troll när man vaknar.
Sen ska jag pyssla lite i Photoshop. Började lite igår, hade nästen glömt hur kul det är.

På återseende


Typ den första bilden som togs på oss 2. Alltså strax över 4 år gammal =) *LOVE*


Bott i sovrummet

Natten har inte varit lika lugn som igår. LilleWill har vaknat titt som tätt och varit orolig.
Nu sover han igen. Han har jämt sin långa sovperiod på förmiddagen.

Oscar kom tassandes halv 6 och ville inte sova mera.
Så är lite sådär lagom trött.
Och Ogge är tjurig. Men han får icke sova än. Tidigast kl 11, annars orkar han inta vara vaken till ikväll sen.
Känns skönt att ha någonsånär bra rutiner iallafall. Båda pojkarna lägger sig mellan 18-19 på kvällarna.
Det tycker både jag och Tobbe är lagom, och pojkarna är trötta då.

Så kommer älskling hem ikväll då.
På dagarna är jag ju van att vara själv. Men på kvällarna har det varit riktigt ensamt. Har bott i sovrummet på kvällanra, med tv och dator. Tur att det finns ett par goa vänner att prata me på msn, och älsklingen. =)

Har just mailat iväg vinnarmail på de auktioner som gått ut. skulle ha gjort det helst igår, men tog inte tag i det.
Annars idag blir det inte mycket. Vi softar lite här hemma. I nuläget när Oscar är så tjurig är det ingen ide att gå ut heller. För jag vet hur han beter sig. Ingenting passar när han är på det humöret =)
Ska städa här hemma så det är fint till Älskling kommer hem, Är inte stökigt nu heller iofs, men finare kan det ju bli. Är dock ingen ide att ens tänka på att påbörja det än =P För då ser det likadant ut när kvällen sen är här.


Klubbad säl

Så gött jag sov inatt... Men jag somande sent. Tror jag somnade strax före 12, men vaknade vid 1 av att tvn inta hade stängt av sig trots insomningstimern. Somnade trots detta om efter ett tag.
Sov som en klubbad säl hela natten och tvärvaknade 6.25, 5 minuter innan klockan skulle ringa =D
Kändes ovant att vaka upp helt ensam =(
Men det var bara att häva sig upp och sätta fart med allt betsyr och sedan ge sig iväg till dagis.

Annars har det inte hänt mycket alls idag... Men det är skönt ibland...
Tråkigt väder har det varit. grått o regn i luften. Så vi tog bilen till dagis idag, det var länge sen. Det var länge sen jag körde bil överhuvudtaget, och den sita gången jag körde så var det venton.
Den gick riktigt bra passaten =P det hade jag glömt. haha

Ego har jag oxå varit idag. Tog bilder på mig själv =P hade pippi på det där med att ta bilder på mig själv innan jag blev gravid med Oscar. Då tonade det ner reält.
Det är faktiskt kul ibland =)


Jag genom åren

Helt sjukt kul många kort jag har på mig själv! såhär har jag sett ut genom de senaste åren =P

Dessa är tagna i morse =) så såhär ser jag ut nu för tiden... ser inte så mö ut som en sliten 2 barnsmamma tycker jag =)
 



Här kommer de andra
             


Heelt ärligt!...

...Jag tröttnar ALDRIG på sånna här låtar. Jag har massa flera som jag vill dela, men det skulle fan ta upp hela bloggen.
Jag menar Fronda och Rosenström, går de att tröttna på? Nää

     


Unga mödrar!?!

Följer serien "Unga mödrar" som går på kanal 5, en dansk serie som handlar om ett gäng unga mammor.
Har jämt varit anti mot Malostella. Hon bor hemma hos sin mamma, och har en son på ca 1 år. Mamman får ta hand om sonen hela hela tiden. Jag tror faktiskt att Tino (som sonen heter) tror att mormor är hans mamma.
Malostella bryr sig i princip bara sig om sitt utseende, och lever i spegeln... MEN...
igår vart jag fakriskt förvånad! Malostella pratade om att hon hade funderat på att flytta hemifrån, och lämna Tino kvar hos sin mamma (Tinos mormor) Det var inte det som förvånade mig, för när hon sa det blev jag lika irretrad som vanligt... men sen sa hon att hon inte skulle kunna tänka sig att flytta utan honom... eftersom hon var hans mamma... jösses, det är nog den första gången som hon ens nämt honom som sin son.
Inte nog med det, så pratade hon om pojkvänner oxå.. och att killen måste kunna ta sig an Tino.
Vad är detta? Har tjejjen ändrat inställning till saker och ting?

En sak till som jag funderade på när jag såg programmet igår.
Katarina, mamma till Mikkel och gravid nu igen. Ensamstående IGEN. Med Mikkel och den i magen. Hur fan ska hon klara ekonomin som redan är på botten?
Sen reagerade jag på en sak... Mikkel är tydligen lite av ett problembarn, som slåss osv på dagis.
Han har typ ritat hela deras lägenhet med turspenna! jag menar möbler, tv, väggar osv. Vad gör hon eg.? Jag menar man har väll uppsikt över ungen? Man låter väll inte barnet gå vind för våg och måla hela lägenheten?

Jag stör mig jag vet!

Vad tycker ni andra om serien? Har ni inte stört er på något?

KOMMENTERA!


Kommer bli ensamt...

Känns som måndag idag, för det känndes som söndag igår. Skummt! Men jag är skum =) det vet de som känner mig =D
Ogge och jag har just ätit frukost, och LilleWill har snart somnat.
Se ved man ska hitta på idag. Mulet ute, men dagen har ju knappt startat. Gå ut och leka en sväng ska vi väll iaf göra senare.

Haha, det ringde nyss en kärring och ville beställa kläder (vi har typ samma nummer som halens/cellbes.)
Sa att det va fel nummer, ändå ringer hon igen =P Men denna dam var iaf inte lika otrevlig som hon som ringde typ 1000ggr för ett tag sedan. Till den här tantan kunde jag säga det rätta nummret utan att hon slängde på luren i örat på mig.

Tobbe skulle se om han kunde gå lite lite tidigare från jobbet idag, så han får vara hemma nån timma.
Han åker till stockholm på kurs ikväll. Jävla tokigheter Toveks hittar på. Den är som tur är bara 2 dagar, inte typ 5 som de brukar vara. Hur som ska det bli himla ensamt och tråkigt här hemma. Jag har ju barnen, men Tobbe är ju ett annat sorts sällskap =) Man är ju van att han kommer hem vid 4 när han slutar jobba.
När man lagt barnen på kvällen så kommer det bli himla ensamt och segt. Får slå ihjäl tiden vid datorn och tv;n.


Natten har gått exemplariskt

Natten har gått riktigt riktigt bra med de små i deras nya rum.
Oscar sov till kl 7. Tro det är rekord!
LilleWill sov till 6,45. Riktigt bra. Och han har inte varit vaken en enda gång inatt. (kanske han har, men han har somnat om och jag har inte märkt något..)
Hoppas att det fortsätter såhär nu.

Vi ska nog snart gå neråt knalle, om Tobben min orkar... Han har ont i huvudet stackarn =( fatta inte de, han har haft värsta huvudvärken 4 dagar i rad nu, på mornar och förmiddagarna, han tar ett par tabletter och vilar, sen har det blivit bättre under dagen. Skummt!
LilleWill ska vakna och äta först innan vi går oxå. Han har sin långa sovperiod på förmiddagen. Konstigt med tanke på att han sovit hela natten, men har nått svagt minne av att Ogge var likadan i den åldern. Man glömmer fort.



Trevlig dag!


Nu har vi gjort om hemma IGEN =)

Jajjamensan, då var ännu en dag förbi.
Imorse efter frukosten gick Ogge och jag ner till Ica och handlade lite. När vi kom hem så bakade vi en jordgubbspaj.
Vid 12-tiden kom Nettan, Tobbe och Novalie och hälsa de på =) Alltid trevligt, tjötade lite och fikade.

När de åkt och vi pysslat undan lite här hemma så övertalade jag Tobbe att vi skulle göra om lite här hemma som vi funderat på ett tag. Han tyckte vi skulle ta det i morgon, men  jag är envis som en gris så jag ger mig icke =P
Blev iaf skitbra! Ist för att ha ett gästrum som står och typ inte används, så har vi flyttat Ogges rum till det som var gästrum. Och Ogges förra rum är numera gästrum/LilleWills rum =)
Var ju meningen att pojkarna kanske skulle ha samma rum, men eftersom de sover så olika så kommer de väcka varandra. Och jag ville gärna att LilleWill skulle flytta ut ur vårt sovrum nu. Nä detta blev bra =) Nu måste vi bara måla eller tapetsera om i gästrummet/LilleWills rum, eftersom det var Ogges rum är det riktigt blått! haha Och tycker inte alls att det passar in nu =P

Det var det som hänt idag. Tvättar gör vi oxå. Brukar ha tur med söndagstvättid, hoppas att vi lyckas få nästa söndag med. Ska kolla det när vi hämtar upp tvätten nu vid 21.
Känns som man ska gå o lägga sig snart. Det tär på krafterna.

Imorgon ska vi gå ner till knalle och kolla på fiskar. Vi har bara 10 st, 11 med malen, vår sista fina scalare dog här  om veckan =( så det känns lite tomt i akvariet nu. Bara småfisk.
Sen ska vi kolla rusta och silvan, på tapeter, dels till vår byggda vägg och dels det blå rummet. Får se vad som finnes.

Fan e trött nu.

Fortfarande massa okända läsare i bloggen. Ni kan väll kommentera någon någon gång iaf... Om vi inte vill ge er till känna kan ni väll säga något annonymt iaf? =) Då skulle Sara bli glá =)


Picknick på påskafton - Bilder

Här kommer film och bilder från våran lilla utflykt idag =)

           


 



 



Elmia - I bilder

Här kommer några bilder från Elmia

                      



Ja... Nu är det VÅR!

Nu har jag varit tråkig här, ingenting i bloggen på hela dagen igår, berodde ju då på att jag inte var hemma, och på kvällen orkade jag helt enkelt inte. Men ska berätta lite vad som hänt den senaste tiden iaf =)

I förrgår em kom Tobbes föräldrar hit.. stannade över natten. De skulle vara barnvakt igår =) det är vi inte bortskämda med. Sagt som var så bar det iväg till Elmia vid 9-tiden. Mötte upp Kroll på statoil. Ganska bra med folk på Elmia, men det funkade, hade dock inte velat ha barnen med mig.
Vi var där några timmar, på vägen hem stannade vi i ulricehamn på sibylla och käka burgare =)
När Tobbes föräldrar åkt hem på kvällen badade vi pojkarna och la dom. Sen satt vi på balkongen ett tag och bara njöt i solen. Sen blev det Tv. Fick massage av älsklingen innan vi somnade, jo tjohejsan, faaaaaan va skönt och välgörande det var! Tvärsomnade som en stock.

Idag vaknade vi före kl 6. Jag hade gärna sovit till 10, men det vill inte våra söta pojkar.
Efter frukost och så vidare ställde jag mig och bakade lite... och efter det så satt jag igång med att putsa fönster. Fan va drygt! Men fatta hur skitiga de var! De blev inte tvättade vär vi flyttade in, och vi har bott här i över 1 år.. jösses! Men jag orkade helt enkelt inte när jag var gravid.
Tog 5 av fönsterna på morgonen, innan solen hunnit runt knuten. Vill ju lixom inte putsa i solljus, snacka om flammigt!
Men nu ser vi ut igen! Kan inte sluta titta på dem =) Haha, fasen vilken skillnad.
Bytte även gardiner i gästrum och sovrum. Vita fina. mmm Nu är det vår =)

Vid 14 -tiden så gick vi ut. Gick bort genom campingen och upp mot björbo. Så mysigt. Hade med oss fika.
Muffins, kakor, påskgodis, och saft =)
Tog en massa fina bilder och filmer på Ogge. Det ver riktigt skönt att komma ut.
Hittade massa vitsippor och ett par tussilago, såg humlor och citronfjärilar och fåglarna kvittrade... ja NU ÄR DET VÅR!

Var ute ett par tre timmar. Väl hemma satt jag igång med de resterande 4 fönstrena, för vid detta laget var solen runt knuten och borta från dem. Blev nya gardiner även i Ogges rum och i vardagsrummet.

Och nu har jag äntligen fått sätta mig ner ett par minuter, men strax är det dags att lägga barn, sen ska vi fixa iordning nått mysigt att äta, Tobbe och jag.

Bilder från Elmia, och bilder från utflykten kommer i separata inlägg senare ikväll....

På återseende... och.. GLAD PÅSK! Hoppas att ni har det bra, och att ni har lika fint väder som vi.


Påskpyssel

Hittade mina förbannade fjädrar tillslut. Efter Mycket letande hittade jag 2 paket gula på ÖB och vita på Wettergrens. Sjukt, då hade jag varit runt i hela knalleland, båda sidorna om vägen. Som sagt, skam den sm ger sig. Klart att jag ska ha egengjort påskris =) Hittade även ett par nya dukar på Eko. En till köket och En till vardagsrummsbordet.
Se så fint det blidde tillslut när Ogge och jag pysslat ihop det.
  

Sen när LilleWill och jag raggat reda på fjädrarna gick vi till dagis och hämtade Oggis. Han hade påsk-pysslat, gjort en jättefin liten...tupp?



Hemma har vi städat, eller mest jag som städat. Tobbe lagade påskmat =) Själv hata jag både jul och påskmat, haha, åt köttbullar och makaroner, de funka de me =)

Nu e de dags att dra sig tillbaka. Imorgon är det Elmia som gäller. Detta året SKA kameran med....glömde den förra året och ack vad besviken jag va på mig själv.

På återseende..


Påskris och Fjäderhelvete

Igår hände det inte jättemycket. Men på kvällen var jag iaf så trött att jag orkade verkligen inte sätta mig vid datorn.
Ibland blir det så.
När vi ätit så fick jag en ide att gå ut och fixa lite påskris. Men vafan! Affärerna säljer ju färdigt ris med fjädrar i. Inte faan vill jag väll köpa fördigt ris. Haha. Jag vill plocka eget och sätta i egna fjädrar.
Men tror ni att det fanns några fjädrar då? NEJ! inte en fjäderjävel i hela knalleland! Hahhahaha! Var nära på att plocka en skata. hahahha Nädå!
Klockan var nästan 19 så vi hann inte med fler affärer vid det laget.. Så då gick vi en annan väg hem och letade efter nån björk att sno lite kvistar från. Fanns det nån lämplig kandidat då? NEJ! hahaha Fick inte ens nått ris med mig hem!
Men skam den som ger dig. Envis som en gris, Jag ska inte köpa färdigt påskris!
Tog bilen och drog iväg till björbo, Tillslut hittade jag en ruska som jag kunde bryta lite grenar av. Vad är Borås för jävla håla? Haha har inte ens en björk med bra ris på! Eller det är kanske det riset som affärerna säljer? hmm

Så nu har jag mitt jävla ris! Men inga fjädrar. hahahhaa Så måste ut snart när LilleWill sovit klart och affärerna öppnat och leta.
Håll tummarna att jag hittar några!


Bomull i öronen och mössa på

Ljuspartyt igår var riktigt roligt! Det finns ju bara sååå mycket man vill ha! Men med ansträngd ekonomi blev det bara lite ljus. 270:- slutade det på.
Vart dofterna Mullbär, Rött Äpple och Solblekt Bomull. Nu går man bara och trampar och vill att det ska komma =) Inom 2 veckor skulle det dyka upp iaf.
Var hos Nettan från strax före 18.00 till kl 21 ca. Kul! Efteråt satt många av oss kvar och pratade, mycket trevligt.
Körde Ventobilen ut. Va riktigt roligt, man är ju bara van att köra Passat nu för tiden eftersom man jämt har barnen med sig.

Idag händer det la inte så värst mycket. Blir la och städa lite, men det gör jag ju varje dag. Plocka ur diskmaskinen.
Skulle behöva ringa Agria och flytta över försäkringen på katten. Och ringa kyrkan och be om några datum att välja på. Får ta det när Ogge sover middag (om jag kommer ihåg!)
Skulle oxå behöva fålla upp klänningen nertill, innan mina markeringar försvinner.

Får se om det blir nått "gå ut ocg gå och leka väder" idag. Ser lite regnsjukt ut. Men skulle vara skönt att komma ut. Både för mig och barnen.

Det första Tobbe sa när han vaknade i morse va " Fan va ont i örat jag har!"
Han med sina öron. Han säger att det är öroninflamation. Men han vägrar gå till läkaren. Han hade likadant när LilleWill föddes. Han proppar in varm bomull i öronen och tar på sig mössa.
Gick till jobbet gjorde han. Får väll se om han orkar hela dagen eller om han står här i hallen om några timmar.

 Dessa gillade jag jättemycket, men tyvärr var de lite för dyra för mig denna månaden. Den lille kostade över 300:- och den stora över 500:-


Jag blir så arg!

Ja, som rubriken säger. Jag blir så arg och irreterad! Upprörd!
Fan har folk inget att tänka med?

När jag gick från dagis, hade hämtat Ogge, så stannade jag för "röd gubbe" vid ett övergångställe.
Då kommer det en morsa från djurparken med 5 ungar. De kan ha vart mellan 1-3 år.
Hon stuvade in alla i bilen. Endast 1 av dem (den minsta) i bilstol. De andra satt utan bilstol! Och jag sa ju att det va 5 barn,.. jominsann, ett säte för lite. Hon satt 2 flickor i 2års åldern fram! på samma säte! Utan bilstol.
Sen körde hon in mot stan i värsta stadstrafiken!
Jag blir så förbannad! Vuxen människa! Hur fan kan man vara så oansvarig?

Finner inga ord!





Ljusparty ikväll =)

Sitter här och funderar på om man skulle rycka upp sig ur soffan och göra någe... men känner inte för det och är allmännt trött och slö.
Skulle behöva sy ett "skydd" till vagnen, som man sätter på baksidan när man har liggläge och bara kör med William i vagnen, har tänkt på det länge... ska se om jag har nått tyg till det.
Annars händer det inte mö. Ogge är på dagis. Tobbe mådde lite bättre i morse, så han gick till jobbet. Hoppas han slipper bli mer dålig.

Ikväll ska jag till Nettan på ljusparty =)
Ska bli jättekul att komma iväg själv. Får se om man hittar nån smarrig doft. Kan ju vara kul att växla lite =)




LilleWill kan vända sig om

Ännu en dag...
Har inte varit en lugn stund idag. =) Är helt slut nu, däckade ner i soffan. Har precis lagt barnen.
Har fått en massa sytt på klänningen idag...nästan bara att fålla upp den nertill, sy i knappar i ryggen och fixa banden. Sen är den klar. Provade den på LilleWill, och den passade! Haha, men han får fan inte växa mycket till.

 Observera att den EJ är klar!

Skickade iväg ett litet paket till Magnus, Helena & Ella i fredags. Fick sms idag av Helena som tackade så mycket. Hoppas att det passar nu =)

Vi var ute och gick i det fina vädret idag. Var ner till Ica och köpte lite saker.. på vägen hem gick vi in på mc donalds och köpte en mjukglass. Satt utanför vid ett bord i solen och åt , Ogge och jag =) William satt och tittade på =)

Har förrästen glömt berätta.. I förrgår vände LilleWill om från mage till rygg för första gången. =) Och nu gör han det hela tiden. Sen i lördags har han oxå sovit hela natten uten mat. Dvs, inget kvällsmål. Han sover 19.00 - 07.00. Han vaknar till ett par gånger varje natt, men enbart för att ha nappen.

Nu är det stackars Tobbes tur att bli sjuk. Han har jätteont i halsen och mår lite småkasst. Så han blir kanske hemma i morgon. <3 Puss puss puss
Hoppas han blir friskt till fredag, Elmia då jue.

Nej, nu måste jag äta. Svälter ihjäl.
Tv hela kvällen. Nu är det sjukhuset, sen familjen annorlunda, och sen cityakuten, och sen ballar av stål.

Trevlig kväll.


Ännu en vecka har gått

Jajjamen, då var ännu en helg, och en vecka över. Tiden gåt fort minsan.
Vad har vi gjort idag då?
Bakat lite muffins i morse med.. testade ett annat recept. Besvikelse måste jag säga. Fina vart de, men ack vad torra! Det receptet slänger vi.


Sen åkte vi o kikade lite kyrkor. Fy vad fula de flesta är. Brämhults verkar fin, Men den hittade vi inte ens på Hahahahha!
Får ta ut adressen och mata in i vår GPS. haha. Då måste vi iaf hitta dit.
När vi va klara åkte vi ut till Nettan, Tobbe och Novalie. Trevligt. Åt de torra muffinsarna och goa våfflor som Nettan gjort. Barnen fick busa av sig.
 

Väl hemma vid 14-tiden så väntade tvättstugan på oss. 4 maskiner tvättade som vi snart ska gå ner och hämta.
Utöver tvättningen så blev det mest att slöa på soffan.



Sydde lite lite på dopklänningen nu på eftermiddan oxå. Blir ½ söm om dagen känns det som.
Vill verkligen komma någonvart på den. Kan inte sy på kvällarna när de lagt sig heller, eftersom LilleWill sover i vårt sovrum, där jag oxå har mina maskiner = William vaknar när jag syr.

Nu ska jag fortsätta kolla WipeOut, sen bli de o hämta tvätten.

På återseende


Däckad

Sicket jeffla sällskap man fick ikväll då =P Tobbe drack 2 öl och däckade på soffan, hahaha, jaja, det är la bättre än att vara själv..får ju höra honom snarka iaf =P

Ohh helt otroligt underbart väder ute idag. Vi hade ca 25°C i solen mot balkongväggen. Jag har varit hemma själv med pojkarna hela dagen. Tobbe och Kroll ha skruvat, skulle enligt Tobbe ta ca 2 timmar. Han var borta i 6 timmar. hmm.
Jag och Ogge har städat den ena balkongen. Tömt ut blomlådorna (blev aldrig gjort i höstas pga min grav. orkade helt enkelt inte) sen har vi damsugit där ute och fixat till bord och stolar.
När vi var klara satt vi oss och drack lite saft =)
Fotboll var det idag oxå.. Vi kan ju iallafall höra när det blir mål.. vi bor ju ganska nära.. bilden tagen från balkongen.
  

Har även bakat muffins =) Kanongoda!!



Sen innan Tobbe somnade åt vi grillspätt. Åtets första grillning =) GOTT!



Blev många bilder nu =)

Nej nu ska jag gå och duscha.

Trevlig kväll!


Hunnit mycket

Gud så skönt. Vad mycket vi hunnit med idag =) Förutom att ha ätit frukost och gjort barnen klara så har vi städat massa, plockat tvätt, och jag har röjt hela min sy-hörna =) Inte dåligt. Nu ska jag ta hand om mig själv, sen så ska jag och Ogge baka muffins =) Har inte blivit av än.

Kanonfint väder ute idag oxå. Så ska nog gå ut med barnen till lekparken sen.
Ogge är riktigt kinkig idag. Undra hur länge han har varit uppe? Hör inte när han går upp för han smyger så... sen sitter han o kollar på tv ända tills vi vaknar.

Nej, här kan jag inte sitta längre...


Noddy

Haha, fortfarande ingen som gett sig till känna vem det är som läster min blogg =P

Har gjort en del på klänningen idag. Fodrade överdelen och sydde ihop den, och sydde på ärmarna.
Ett steg i rätt riktning iaf. Dock mycket mer än hälften kvar.
Om man hade varit själv en hel dag utan barn hade den nog blivit klar på några timmar. Nu får man lixom sy ½ söm, och ibland inte ens så mö... sen är det någon av barnen som vill ha uppmärksamhet. =)

Lille Ogge.. När vi gick från dagis gick vi förbi Alidebergsbadet och kollade på grävmaskinerna som ordnar för den nya bassängen. Han skulle säkert kunna sitta där i vagnen hela dagen och kolla =P
När vi kom hem upptäckte han att vi köpt en ny Noddy-film till honom. Han älskar Noddy! Haha, han kan sitta o kolla hr länge som helst. Kan de där filmerna utantill eftersom de går varma hela dagarna. Så det var skönt att få en ny nu.

Ikväll har vi haft lite mys med Pizza, sen ha vi kollat "Talang" och "Berg flyttar in"

Imorgon ska Tobbe och Kroll fixa lite.. vad ska man hitta på då da tro?
Bli la att vara hemma kanske.. Har ingen lust att gå ner till knalle igen precis... kan affärerna utantill.
Gå till lekparken en sväng, sen parkera barnen framför Noddy =)

Nu ska jag kolla klart tvn, sen bli ne nog sängen...

Fortsatt trevlig kväll...

     

Hosta

Ringde BVC nyss ang. LilleWills hosta. Han vaknar på nätterna och hostar så han kräks. Men givetvis ger de ingen hostmedicin till så små. Så vi håller tummarna för att det kommer bli bättre. Är svärt att han är så liten och är sjuk, Oscar vart ju inte sjuk förrän han var typ 1 år.

Nu har jag just ätit frukost. Sitter och fryser, blev varm när jag gick fram/tillbaka till dagis och nu blev jag frusen. LilleWill sover.

Ska nog sätta igång med den är klänningen nu. Gruvar mig lite för att sätta saxen i tyget, undra hur det kommer gå?

Haha, kollade nyhetsmorgon, "Babbsan" var där o pratade lite.. han va emot att söka kontakt med folk via nätet. Han tyckte bara att det var ett sätt att få bekräftelse. Kan ju faktiskt inte riktigt hålla med honom.
Träffade ju faktiskt underbara Tobbe på nätet. =)

Och nu är det nyheter. Ännu mera glas har hittats i kycklingen. Nu törs man ju fan knappt äta längre heller.
Vart är värden på väg?

Nä, sätt fart nu! *spark i baken*


Vem är du?

Förrästen, kom på en sak till.
Ni som läser får gärna lämna nån kommenter då och då. Ganska många läsare men jag har ingen aning om vem det är som läser. Hade blivit glad för ett litet ord då och då.

Vet i princip bara om Sandra, Anna och Tobbe som läser min blogg, vilka är ni andra?




Lite shopping

Helt underbart väder ute idag med.
När Tobbe kom hem från jobbet så gick vi ut, traskade neråt knalleland.
Hittade efter mycket beslutsångest ett blått tyg som jag ska fodra dopklänningen med, Till det köpte jag söta vita knappar med lite mönster på, blå sidenband och lite spetsresår(som ska sitta i ärmsluten.
Har tvättat upp tygen nu, så ska föhoppningsvis påbörja jobbet i morgon när Ogge är på dagis.

Sen gick vi till kappahl. Är medlem där och de hade 25% på hela köpet idag.
Hittade lite. Ny jacka till Ogge. Sött litet set med tröja och byxa till LilleWill, och pyamas till dem båda.
Blev ett dyrt kalas trots rabatten. Men barnen måste ju ha kläder =)
Hittade dock ingen bild på jackan =/

  
Imorgon ska som sagt Ogge till dagis. Han har inte varit där på över 1 vecka. Vi ska gå.. skönt.
Så ska vi se om jag kan påbörja arbetet med klänningen nu när jag och LilleWill är ensamma hemma. Skulle behöva städa oxå. Och baka. Ska baka amerikanska muffins, med bär i. Letade lite efter recept idag. Finns ju 1 miljon olika, man får la bara ta ett och se om det bli bra.

Nu ska jag fortsätta slöa lite. Sen bli de sängen för min del.

<3 Älskar dig Tobbis och våra 2 underbara pojkar <3


Vår - Promenad

Igår var det underbart väder ute. Jättevarmt och sol.
Pojkarna och jag var ute hela eftermiddagen.
Först gick vi ner till "affärn" och köpte tyg till dopklänningen. (smarta jag gjömde givetvis att det skulle vara foder till den men så jag måste ner o handla en gång till, haha)
Sen gick vi förbi ToveksBil och hälsade på Tobbe. Sen gick vi vedare till Knalleland där vi kollade i ganska många affärer. Letade efter en vårjacka till Ogge, men hittade dock ingen bra. Jo, en på stadium, och känner inte alls att jag har lust att köpa en jacka för 500:- som ändå kommer bli förstörd på dagis.
Sen gick vi vidare till kvantum där vi köpte lite som vi skulle baka muffins av.
Sen gick vi hem. Kom hem strax innan Tobbe =) Så underbart att vara ute. Jag som legat inne i över en vecka =D
Men så trött jag blev sen. Höll på att somna när jag satt i soffan och hade matat LilleWill. Nyttigt med frisk luft.

Idag ska vi nog ut igen, När Ogge sovit middag. Eller om vi väntar på Tobbe? Kan ju vara trevligt att ta med honom ut.
Ska ju som sagt köpa foder till klänningen... + knappar och sidenband.
Kollade lite på mönsterbeskrivningen, haha det står fasen i gåtor, så jag tror jag använder mönsterdelarna, sen syr jag den på mitt sätt ist. =) Tur att man inte är helt bakom flötet vad gäller att sy ;-)

Sydde ihop varsin GlamiNa vårmössa till pojkarna igår innan vi gick ut. de vart så söta så =)





Snut - Flyt!

Ingen av pojkarna har feber idag, så ska kolla mönstret på dopklänningen så jag vet hur mö tyg som behövs, sen ska vi gå ner till "Affär´n" o höra om hon har nått fint tyg till dopklänning. Ska bli skönt att komma ut och gå.
Innan vi går ska jag dock slänga ihop 2 likadana vår mössor till poklarna =)

Snacka om flyt igår då. Åkte iväg till Anderstorp för att köpa fälger till Venton. I en korsning strax innan Gislaved så springar det ut en gubbe mitt i vägen... POLIS! Tobbe hade kört om ett x antal bilar, men hade fortfarande 1 bil framför sig. Den tog de in. Vi fick köra vidare. Puh! Hämtade fälgarna och for hemmåt igen.
Lugnt och försiktigt i rätt hastighet, eftersom vi anade att polisen antagligen stod kvar.
Vi var i princip själva på vägen... men en bit innan polis-kontrollen kör en XC90 ifatt oss =) Och eftersom det typ inte är någon som kan köra i rätt hastighet nu för tiden, så körde den om oss! Haha vi har nog aldrig blivit så glada att ha blivit omkörda.. För precis när han va om så kom mycket riktigt polisen ut i vägen och tog in honom. Så vi klarade oss även denna gången. Snacka om flyt!!! Vi asgarva i bilen när polisen hade vinkat förbi oss.

Tobbe la ju på sommardäcken på Passaten igår... oops, en dag för tidigt. + att ha dimljus och xenon. ojojoj.. nä utgifter för böter slipper vi gärna!


Så snacka om snut-flyt!


 Passen har fått på sig sommar-skorna =)


RSS 2.0