GlamiNa Barnkläder på FB

För er som är intresserade finns det nu en Facebook sida för GlamiNa Barnkläder
https://www.facebook.com/GlaminaBarnklader
In och gilla med er :)
Mera nysydda kläder

Jag har fått någon period där jag tycker att det är så himla kul att sy igen. Snart har jag väll så mycket kläder så jag måste slänga dem efter folk. Tyvärr går försäljningen väldigt dåligt. Många verkar gilla mina kläder men är inte beredda att betala för dem. Det är ju tyvärr så att man inte kan ta 50kr för ett plagg som ex kappahl, lindex eller hm. (tänk på att de är masstillverkade ) För det första är ju tyget väldigt dyrt, och det är både ansträngande och tidskrävande att sy dem.
 
Jag har varit sugen på att öppna någon slags webbshop flera gånger, men alltid gett upp tanken då jag inte vet om det är värt att lägga ner tid på det. Vi får se hur det blir.
 
Dessa två tröjorna sydde jag till pojkarna igår. Modell smalare, precis som jag gillar dem.
Tunika-klänningen till Junie sydde jag i morse. Barnen är nöjda och stolta över att få gå till förskolan med dessa på sig i morgon.
 

Nysydda kläder

Lite nysydda kläder till folket, eller ja, till Junie om vi ska vara petiga :)
 


Vi lever igen!

Hej vänner!
 
ÄNTLIGEN är vi friska. Eller ja, helt friska kommer vi nog aldrig bli, men nu är all feber borta iaf.
Jag blev riktigt dålig och låg i inflensa typ 9 dagar. T fick stanna hemma från jobbet och sköta om oss alla. Junie hade feber i 9 dagar, den steg så högt som 41,1 grader. Otäckt! Men med koll på VC så var det inget fel på henne utöver febern.
Vi alla är fortfarande förkylda, men vi är på benen och alla barnen är på förskolan. Jag har just suttit och fyllt i lite viktiga papper samt scheman till förskolan. På tisdag börjar allvaret. Jobb. Blandade känslor, men det blir nog bra tillslut.
 

Junie redo att ge sig ut i de 20 minusgradera vi hade i morse. Idag är hon på inskolning själv i 2 timmar och jag ska snart hemta hem den lilla pluttan.

För övrigt så längtar jag efter att få börja träna igen. Men jag vet inte hur pass mycket man vågar satsa efter en såhär jobbig inflensa. Om man läser om det ska man vänta i 2 veckor och det har inte ens gått en vecka sen jag kände mig bättre. Blir nog lite simmning på schemat i helgen iaf. Mjukstarta lite.
 
Eftersom jag inte kan träna har jag suttit och sytt lite ist. Ni som följer mig på Instagram har redan sett det, men jag ska slänga upp ett par bättre bilder här om en stund, så håll utkik.
 

Sjukligt sjuka!


I rask takt

God förmiddag folket!
 
Fy vilken stressig dag jag hade igår. Inskolning på förskolan med Junie. Pojkarna fick då vara själva på sin avdelning 2 timmar utan oss, och det hade gått så bra. Vi (jag och Junie) hämtade dem vid 11. Sen var det bara hem, laga mat och plocka iordning lite för att sedan bege sig på schema möte på jobbet (jag som varit borta i 1½ år fattade verkligen nada.) Typ allt har ändrats under tiden jag har varit borta.
Efter mötet var det bara hem och renskriva matlistan och skicka gubben till affären. Laga mat och sedan läggdags för de små. Pappan och mamman somnade båda i soffan. Haha.

Även idag har vi varit i full fart. Förskolan för pojkarna, inskolning för Junie. Nu är pojkarna kvar över lunchen och vi ska hämta dem 12.30. Junie somnade som en stock efter lite mellanmål. Själv sitter jag och myser i min goa soffa med en kopp kaffe och ska just ta mig an lite bloggläsande.
Hoppas att ni får en trevlig fredag!
Puss puss :)
 

Mellis på golvet och sedan lite mamma-gos och natti natti :)
 

Koka soppa på en spik

Att laga mat till sig själv och tre barn är inte alltid så lätt. Speciellt inte när man inte handlat.
Fick tillslut ihop lite bottenskrap ur frysen och kylen. Pommes och kassler till barnen och omelett med en röra på majonäs,rödlök,tomat och kassler till mig.
Dags att skriva ihop den där matlistan nu tror jag!
 

Mycket förskolesnack

God förmiddag från soffan :)

Hemkomna för ca 1 timma sedan från ännu en inskolningsdag. Även detta tillfället flöt på bra och och tror det kommer gå bra för Junie på förskolan. Trots att hon är väldigt mammig. Jädrar om hon gråter nästa vecka när jag ska lämna kvar henne där en liten stund. Då kommer jag med gråta. Mammas lilla pingla.
Personalen verkar dock vara jättebra och hur söta som helst! Så det känns tryggt. Har oroat mig ganska mycket för detta nämligen, när man var så bortskämd med den underbara personalen på Trollgården.

Även för pojkarna hade det gått bra och de ville inte alls att T skulle stanna kvar idag. Imorgon ska vi se om de kan få vara där själva utan oss den timmen som jag är med Junie. Sen tar jag med dem hem. Och på fredag kanske de kan vara där ytterligare en stund.
 
Det blir mycket förskolesnack nu inser jag men det är ju det som händer i våra liv just nu.
För övrigt idag så ska jag försöka ta reda på en del tvätt som ligger och skräpar. Tvättar just nu upp poklarnas fodrade regnställ som legat smutsiga allt för länge sedan de slutade på Trollgården.
Ska även knåpa ihop matsedel och handlingslista för en vecka. Ringa några viktiga samtal, och ikväll ska jag ner och kolla in gymmet.
 
 

Förskolestart

 
 

Godmorgon sötisar!

T
änk att denna lilla här ovan, den minsta lilla saken i mitten just har haft sin allra första inskolningsdag på förskolan. Likaså pojkarna.  De skolas in med Tobbes hjälp ( jag har svårt att dela på mig ). Där verkar det ha gått bra och jag tror att det skulle gå ännu bättre om vi bara fick lämna dem där själva. De är ju ändå vana med förskola och de har varandra med för den delen. De blir mer blyga när nån av oss är med.

För Junies del så gick det med bra. Hon var lite blyg i början men lagom till vi skulle gå så var hon i full fart och inte alls så blyg för de andra små barnen. Var mest de vuxna som hon var lite lite avvaktande mot.
Nu ska vi fortsätta en timma om dagen resten av veckan och så blir det lite mer nästa vecka och då även lämna henne en liten stund. Både skönt/spännande och jobbigt. Jag som aldrig är ifrån den tösen känns det som.
 
 

Sytt lite kläder

Jag har sytt lite till Junie.
Det blev tillslut en body och ett par byxor. Det var så kul och det var så längesedan jag sydde nu. Det blir ju så när jag hela tiden måste hålla på att plocka fram och tillbaka med maskinerna på köksbordet. Ingen ordning alls och varje gång vi ska äta måste jag plocka bort allt. T kom dock med förslaget att vi skulle försöka klämma in en liten hörna för mina maskiner i sovrummet. Så om det går att lösa på ett snyggt sätt tackar jag inte nej :)

Hur som helst älskar jag både modellen och färgen på byxorna, och jag är glad att jag gjorde dem i storlek 80 och inte 86 som jag först tänkte. De var nämligen väldigt stora i storlek :)
Svamptyget som är i bodyn har hon en mössa i med. Tycker att det är så fint.
 
Men summan av detta var väll att jag ville ge mig själv en klapp på axeln.
 
 
 

Helg i det lugna

God förmiddag vänner!
 
Idag har vi en lugn mysdag här hemma. Morgonen bestämde sig tydligen att börja redan före kl 5 då båda pojkarna var uppe och sprang. Och att berätta för William vad det innebär att vara tyst, är som att prata med en vägg, haha. Han tjoade ju självklart på och väckte Junie. Trots tidig morgon har det inte blivit mycket gjort. Söndag är en typisk slödag här hemma vid oss.
Alla tre killar bygger med lego, de passar på när "hon som ska stoppa allt i munnen" sover. Själv har jag tagit min plats i soffan och letar insperation till hemmet som under våren ska gå från svarta möbler till vita (Äntligen, efter många års bearbetning har jag fått min karl att gå med på detta - prisa Gud) :)
 

I
går hade vi en tur på stan med en mysig fika. På eftermiddagen syddes en stor sittsäck till grabbarna och så spelade vi sällskapsspel resten av eftermiddagen. Själv hade jag en riktigt tjurdag igår, men jag försökte vara så trevlig jag orkade mot min omgivning.
Jag har sumpat både socker och kolhydrater nu några dagar och jag antar att det gav min kropp en chock eftersom jag under hela december månad endast levt på dessa två ämnen. Skönt att vara på banan igen och på onsdag är gymmet inbokat :)
 
 

Året 2012 - bilder - Maj/Juni

 

Året 2012 - bilder - Mars/April

 
 

Året 2012 - bilder - Jan/Feb

Det kommer under några dagar komma upp en liten resumé av året 2012, i bilder.
Först ut är:
 

Januari - Februari 2012
 


 

Våran julafton och dyra julklappar

God morgon på Er!
Idag bjuder jag på lite bilder från vår julafton. I år var det inget av barnen som var rädd för tomten, William var lite fundersam över hen men han vågade gå fram själv. Junie undrade nog vad det var för typ men intressant var den.
 
Våra barn fick inte alls många klappar i år. Tycker det är sådan hets omkring detta och att det verkar bli nån slags statusgrej och tävling om vem som köper flest och dyrast julklappar till sina barn.
Från oss fick barnen för strax under 500:- var och då var det kläder medräknade i den summan och inte bara leksaker. Sen fick de lite saker från mor och far föräldrar / Fastrar/morbror  med familjer.
Barnen som hade en önskelista som varade ett varv runt jorden led inte för att det inte fick allt de hade önskat sig. Jag tror inte att de hade blivit lyckligare över att få saker för 2000:-/var, mer förvirrade snarare.
Istället får de lära sig att uppskatta sakerna de verkligen får.
 
Hur gör ni med era barn och julklappar? Överöser ni dem eller gör ni som jag? Dömer Er inte om ni inte tänker som jag såklart. Jag är bara nyfiken på att höra hur ni gör?

Lite Utelek

Bjuder på några bilder från en dag av julens utelek i Storå. Snö fanns det gott om till jul för en gångs skull. Lycka för barnen att åka på den gamla bobben som mamma (jag) hade när jag var liten :)
 

Sparka sig själv i arslet igen

Mamma var snabb och min kabel kom på posten redan igår. Tack! :)
Och godmorgon från soffan. Sitter med mitt kaffe med nyhetsmorgon i ögonvrån. Pojkarna är inne på sitt rum och degar med playdogh och Junie har precis somnat. Den lilla är en riktig sjusovare just nu. Jag tror hon är eftertrött från julens resande.

Jag har för övrigt lite smått träningsvärk idag. Jag har varit riktigt lat den senaste tiden och nu är det dags att dra igång med både motion, träning och kost igen och satsa på att komma iform till sommaren så man kan klä sig lite svalt utan att känna sin pluffsig. Igår vart det en pw på ca 7 km och lite planka på det. Samt att jag lagt om min kost och minskat drastiskt på kolhydraterna.
 

Det är ju faktiskt underbart att komma hem till detta. Mina älskade gosisar ♥

 

Lite ofrivilligt

Godmorgon alla mina fina läsare, om jag har några kvar :)
Bloggpausen här är lite ofrivillig eftersom jag just nu inte har någon dator, eller jo, men ingen laddare. Den glömdes i all hast 30 mil härifrån i julas, men är förhoppningsvis hemma om någon dag.
Julen och nyåret har varit helt ok. Och annars är allt bara bra med oss. Otroligt skönt att vara hemma på eget territorium igen efter mer än 1,5 vecka!! Från och med nu blir det julfirande här hemma även om detta innebär att vi blir att sitta själva hela jul och nyår.

Lovar att återkomma när min dator lever igen :-)


RSS 2.0