Full dag




Dagen har varit full. Arbete till kl 16, handling, matlagning och så var dagen slut.
Pannkaka stod på menyn idag och det uppskattas verkligen av de små.
Har faktiskt inte så mycket att skriva om för tillfället så jag återkommer.



Pyssel och knåp





Nu på eftermiddagen har vi pysslat. Ritat och pärlat.
Oscar gjorde ett så fint armband till mig. Kommer ha på mig det för alltid ♥

Annars har det varit en väldigt lugn dag. Har inte hänt mycket alls. Men det är skönt att ladda inför en ny arbetsvecka som börjar i morgon.




Pussel



Oscar har ägnande sig åt pussel i förmiddags.
Han är så duktig.
Har tror dock inte så mycket på sig själv och han har absolut inget tålamod alls.
Efter ett par försök som inte lyckas så säger han att jag måste hjälpa honom. Oftast så peppar jag honom då och talar om att han är jätteduktig och att han är ju en så stor och duktig kille som kan pussla alldeless själv.
Om det fortfarande inte släpper då hjälper jag honom med en bit, sen går det en stund igen, och så börjar visan om.


"dig"


Så liten men ändå så stor - Så stor men ändå så liten

Det är bara för gosigt när man sagit sig ner på soffan en stund och tagit en bok i handen kommer det en liten kille och knör upp sig på min mage. Han ska promt alltid ligga på mig.
William är alltid så gosig. Vissa dagar gör han inte annat än att gosa. Sen när man står och gör något annat så kommer han och klappar. Så säger han "dig". Det betyder "jag älsar dig" Han kan säga hela meningen. Men oftast är han så lat att han bara säger "dig" ♥


Lortgrisar





Klockan är halv 10. Fukosten är uppäten och det är full fart här hemma.

Har sovit som ett litet barn i natt. Nästan hela gårdagen spenderades i Jönköping. Han handlade bara värmeljus på Ikea, och tyg till gardinerna som jag ska sy till barnen. Känns bra.
Restan av dagen gick till en reäl garageröjning. Jag har dock inte mycket skit. Det är mest bildelar som tar massa plats och ligger och skräpar.
Sorterade iaf alla urvuxna barnkläder. 3 proppfulla flyttkartonger blev det, sorterat i storlekar och allt. Det får ligga där nere i väntan på nästa barn ;-)

Barnen var efter en eftermiddag i garaget både trötta och Skitiga! Speciellt William som skulle pilla på allt och var oljig från topp till tå. Var bara att klä av i hallen och slänga allt i en tvätt bestående av Tabort-medel.




Hösten



Märks att det är höst i luften. Kyan på mornarna gör sig påmind. Dagg i gräs och träd. Löven börjar gulna en aning och för att sedan falla till marken inom snar framtid.
Vissa tycker hösten är deprimerande. Till den klassen hör inte jag. Jag hör till dem som tycker att hösten är en väldigt mysig årstid. Älskar att ta fram de lite tjockare tröjorna och skorna. Älskar att sätta på barnen de lite tunnare höst mössorna (som jag för övringt måste sy inom snar framtid).
Alla årstider har sin charm. Dock är det ju inte kul när regnet måste envisas att ösa ner ihållande, vilken årstid det än rör sig om.

Har precis tagit en morgonpromenad med hunden. 12 grader visade termometern. Skönt! Men ack så ont i öronen jag har. Hatar mina öron som är så känsliga för lite vind och kyla. Måste alltid ha mössa på mig på vintern. Men känns lite jävligt om man måste börja med mössa i augusti.

Nu väntar havregrynsgröten sedan en resa till Jönköping
Hoppas ni får en trevlig söndag!


Kräftkalas



Kräftkalas kräftkalas, vi fyller våra glas, nu ska det bli ett jävla hålligång!.....

Nej, inte riktigt i vår lilla familj. Ett par fick jag i mig iaf. Visst är det gott. Men jag gillar inte riktigt att jobba så mycket för det lilla. Förresten tycker jag att det är fruktansvärt äckligt att skala dem.
Blev iaf mys med bara älsklingen vilket såklart uppskattas ♥

Imorgon åker vi till Jönköping en sväng och gör Ikea och A6 osäkert. Ska kolla in 1-klass och Babyproffsen oxå. Det är ju ett måste! Man skulle ju kunna fördriva tiden flera timmar i en sån affär!


Badfisar




Barnen ligger (eller ska ligga) i sina sängar nu. Dock envisas dom med att gå upp hela tiden. Väldigt lustigt tycker mamma och pappa som vill ta kväller nu och äta lite kräftor ifred =)
Klippte Oscar idag. Han var så himla långhårig! Så nu fick han samma frisyr som William, fast lite kortare.
Klippte T oxå, men han rakade jag bara av allt på. Inte nått vidate komplicerat. Skönt tyckte han att det blev iaf. Han har tjatat länge om att få hjälp med det.










Kolsvart




Idag planerade vi en liten utflykt i djurparken. Solen sken och varmt och skönt var det kl 10 när de öppnade. Precis när vi kommit in blir himlen kolsvart och det börjar ösa ner.
Vi åkte en tur med tåget som Oscar tjatade om. Sen gick vi hem. Nu skiner solen igen och himlen är blå. Men känns ju ändå inget kul att vara kvar när allt är plaskvått.









Utkast: Aug. 27, 2010



Det är som det brukar vara. Skulle bara kolla en sak bland medicinerna och det slutade med att jag stod och sorterade och bort en massa som var för gammalt. Blev en hel hög! Så var ju det gjort oxå. Plus att jag hittade massa intressanta saker som jag helt glömt bort att vi hade.








Bullfest bullfest hela da´n



Muffinsarna är klara och lilla W har somnat för en liten stund sedan.
Han var så duktig att hjälpa mamma att baka. (Han åt mest upp ingredienserna) =)

Det slog mig när vi stod där och grejjade. Vad stor och duktig denna lilla männska är!
Och så lugn och go när han är ensam hemma med mig. Man lägger inte märke till sådanna saker när Oscar oxå är hemma. Tror att William uppskattade att vara hemma lite själv med mamma.


Mammig


Nu är Oscar på dagis. Vi tog en promenad dit. Det var evigheter sedan jag var ute och gick med båda barnen. Kul! Oscar gick hea vägen. Bra det! Han brukar annars vara lite lat och åka på ståbrädan. Men det är dags att han går längre sträckor nu.
William har ingen feber idag, men är väldigt rosslig och mammig.

Idag har jag sminkat ögonen för första gången på, Jag vet inte hur länge. Allt jag använt de närmaste veckorna är lite mineralpuder och solpuder. Känner mig faktiskt väldigt fin med lite mascara idag =)






Stor kille



Nu ikväll har lilla W hållit igång så hoppas att han är på bättringsvägen och att natten blir lugn. Dock blir han hemma i morgon oxå eftersom han inte får gå till dagis. Vi ska upp och lämna Oscar en stund iaf.
Sen tänkte jag baka lite. Det var så längesen eftersom vi knappt kan vistas i köket på sommaren pga värmen.

Bilden är från i vintras. Vad liten han var då. Han har blivit så stor mammas kille!



Detaljer






Har städat sovrummet. Bäddat rent, bytt gardiner och dammat av. Ett sovrum blir alltid så dammigt.
Det ser dock inte bra ut. Måste måla eller tapetsera där inne. Men jag vet inte hur jag vill ha det. Då är det lika bra att vänta.
Detaljerna här ovan är från vårat sovrum.
Stenen fick jag av min älskade, julen som O låg i magen.
Boken är min läsning just för tillfället. När man läser den känner man sig som en ganska normal mamma i ett ganska normalt förhållande, och känner inga krav på att vara den där supermamman. BRA!

Trots att jag är helt slut efter natten så måste hemmet ändå skötas hyffsat. Så idag har jag även plockat in tvätt, tvättat och hängt upp tvätt. Städat av köket, plockat i och kört igång diskmaskinen.
Städat badrummet (varför har det alltid en förmåga att bli så grisigt i handfatet? är det bara jag som har det problemet?) Äckligt!
Dessutom har jag plockat in ca 1000 mijoner leksaker som barnen under ett par timmar erövrat hela hemmet med. Och en massa skor och stövlar som låg huller om buller i hela hallen. Dessutom har jag åstakommit lite mat till de små.



Oroligt



Natten har inte varit den bästa.
William har varit orolig, och jag har fått sova en stund inne vid honom i hans lilla (för vuxna människor väldigt obekväma säng). Han fick alvedon i morse och sen dess har det varit ok. Han har just sovit en stund.

Själv är jag helt slut eftersom jag inte fått sova inatt. Men är på nått vrickat sätt glad ändå. Antagligen bara för att jag just insett en sak =)


Utkast: Aug. 24, 2010



Känns riktigt bra att börja så sent idag.
Skulle ha börjat nu om jag inte hade flexat. Ist lagar jag mat. Blir Potatis, Falukorv och Stuvade Morötter.
Vädret är verkligen helt uppochner idag. Oscar har tjatat hela dagen om att han vill ut och cykla. Men det är ingen idé. Det blåser storm och det kommer stora störtskurar var 5e minut.

Känns skönt att barnen fick stanna hemma från dagis idag. William är inte alls kry. Han har ingen feber, men är så förkyld, hostig och ledssen hela tiden. Vi får se hur det går imorgon, hoppas på att slippa bli hemringd eftersom vi har möte imorgon oxå.
Sen får vi väll se hur resten av veckan artar sig. Vill varken, eller har inte råd att vara hemma mera. Men varken jag eller William är ju krya. Och nu har oxå Oscar börjat snora.
Dom måste ju verkligen tro att jag inte vill jobba. Jag är ju hemma jämt! Är det inte jag själv som är sjuk så är det barnen.






Rent




Trots att jag inte mår så särskilt bra så har jag lyckats städa igenom köket grundligt nu i förmiddags.
Torkat av alla ytor och tillochmed städat sopskåpet. Mycket bra.
Nu tar jag igen mig inför kvällens arbete. Ikväll väntar hemtjänsten i Sandared. Dock har jag flexat så jag börjar kl 16.30 ist. för 14.00
Detta innebär att barnen slipper dagis i eftermiddag, och jag har lite kortare arbetspass när jag ändå inte mår bra.



Gråtit en skvätt







Dagens första uppdatering. Bättre sent än aldrig.

Spenderade hela förmiddagen i soffan halvt sovande och andra halvan med ett öga på barnen. När kl var halv 12 sken solen in och det blev så varmt att jag tvingades resa på mig.
Sjukdommar tar knäcken på mig!

Kollade på "Hem till gården" och höll på att böla ihjäl mig eftersom Laurels lilla bebis dog av plötslig spädbarnsdöd. Det var ett hemskt avsnitt! Fy vad tårarna rann!

Har orkat vara ute en stund med barnen iaf. Så de fick busa av sig.
Oscar tog William på flaket och sa "Hej då mamma! Nu åker vi till Mormor och Morfar!" Haha =)
Busa av sig var tydligen just vad de gjorde. För lillen har stensomat på soffan och Ogge är lagon tjurig.
Båda trotsade och ville inte sova middag så inte så konstigt kanske.


Otur = ärftligt =)



Nisse liten..Nu är han blöjfri på natten. Senast jag bloggade skrev jag att jag plockat bort blöjan. Och det gick bra. Sen dess har han inte haft någon, och än så länge har det inte hänt en enda olycka =)

Jag har jobbat 3 dagar nu. Var ju sjukskriven för tanden 3 dagar förra veckan. Och det är klart att inte det räckte.
Nu har jag blivit snorförkyld, med halsont, huvudvärk och feber(hade jag i morse) Men det var bara att palla sig iväg till jobbet. Har inte råd att vara mer sjuk nu! Det går lixom inte. Men det har ändå gått bra idag.
Förstår inte varför jag ska åka på all skit som går att få. Måste vara otursförföljd. Undra om det är ärftligt att ha otur, mor min har samma flyt.

Imorgon är jag ledig, då ska försöka hinna med lite fler uppdateringar då.
Nu blir det en dusch sen huvudet på kudden för min del.


Vått eller torrt?



När barnen duschat och innan de la sig så sa jag till Ogge att vi provar sova utan blöja idag. Och det var han med på utan gnäll. Går in och väcker honom innan jag lägger mig så han får kissa då om det går.
Så får vi se hur det går nu. Han måste ju blöjfi på nätterna oxå. På dagarna har han ju varit utan blöja jättelänge nu. Tycker att det börjar bli dags. Han är ju ändå 3½ år =)




Vilket klipp!




Kommer säkert ångra mig resten av mitt liv?! Men nu har jag klippt håret av min älskade lilla kille.
Men måste ju erkänna att han vart bra söt =) Tror mest att jag var mest rädd för att släppa taget. Han är ju fortfarande min minsting och jag va nog orolig att han inte skulle se så bebisaktig ut när jag klippte honom.

Hur som så är jag nöjd med resultatet. Och Lillkillen var så duktig medans jag for fram med saxen.



Vilken utsikt



Fick oss en syn nu ikväll. Vilken utsikt vi fått. Haha säger jag! Det är en vattentank, men man kan ju börja undra =)
Först lyste allt bara rött, men medans jag stod på balkongen och fotade så började det lite lite grönt i mitten oxå. Så tror inte den är riktigt klar.


Renbäddat med nytt




Bäddade rent i pojkarnas sängar idag med sängkläder vi köpte på Ullared.
Blev mysigt och matchade tapeterna hyffsat i färg =)
Helt klart värda 79:-/st ;-)





Samma Smak




"Hittade" denna när jag var och köpte alvedon. William ville ju absolut vara med och kolla i den när han kommit hem.
Sen sa han när vi kom til sidan 59. DEN!! Så pekade han på tröjan.
Gillar du den? frågar jag.. Jaa, säger William.
Han är så rolig. Och faktum är att vi måste ha samma smak, för att det var just den tröjan som jag tänkt sy åt honom.


17 Augusti




I lördags blev det en familjepizza tillsammans med Barnens Mormor och Morfar. GOTT!
Smakar om ens ändå godare ute i lusthuset =)

Jag mår lite bättre idag. Har iaf orkat sätta på en tvätt. Men går ständigt på värktabletter för att överleva.
Alvedonen är dock slut så måste fylla på lagret. Tänkte köpa en tidning så man har lite läsning oxå. Jobbet får överleva en dag till utan mig. Är sjukskriven i morgon oxå. Ska verkligen försöka mig på att jobba hela helgen.
På måndag ska jag till tandläkeren IGEN. Inget jag ser fram mot direkt. Dessutom måste jag ta med mig båda barnen. Inte heller nått jag ser fram mot eftersom de är överallt sammtidigt.


Nu är det kväll



Nu sover mina små skatter. Imorgon blir det full fart igen. Själv hoppas jag på att få må lite bättre imorgon =)



Ont, Ondare, Ondast



Jag har sådan fruktansvärd smärta att jag varken vet ut eller in. Natten till söndagen fick jag väldiga problem med en visdomstand som är på väg upp. Jag ser ugnifär ut som Lina i Emil i lönneberga, när hon hade tandvärk.
Så svullen. Fick en tid vid tandläkaren, och vad gjorde han?! Jo han skar upp tanden! SKAR UPP! AJ!
Det är iaf inget fel på den vad det verkar. Så får väll stå ut med denna smärtan. Tar 2 alvedon och en ipren samtidigt, var 6 timma. Det hjälper lite. Det dunkar i hela huvudet, och jag mår illa. Jag har legat på soffan nästintill hela dagen bara för jag har varit så yr och illamående.
När jag skulle betala för kalaset höll jag på att svimma och var tvungen att sätta mig en stund innan jag kunde gå hem igen.

T har iaf varit snäll att köra barnen till och från dagis mellan 9-14 så har fått vila lite, men låg och slumrade hela eftermiddagen på soffan och barnen fick sysselsätta sig själva.

Hungrig är jag oxå. Jag kan ju inte äta. Inte tugga eftersom jag inte kan stänga ihop tänderna pga svullnaden.
Idag har jag fått i mig ½ smörgås och en skål Yoggi.

Nu har jag fått beklaga mig lite =)


Skogsmulle





Helgen spenderades i Storå hemma vid mina föräldrar. Tiden har en förmåga att alltid få för fort när vi är där.
I lördags gick vi ut i skogen på lite svampjakt. Hittade tillslut en del. Rensad och klar vart det ca 2 liter.
I Williams korg hamnade det ist. för svamp, lite blåbär. Ville ju inte riskera att han plockade in svamp i munnen =)



På beställning



Lite sytt har det blivit här hemma. Denna lilla söta klänningen till min brorsdotter Evelie.
Storleken är 74.

Jag gör denna på beställning om någon är intresserad =) Begränsat med tyg, så först till kvarn.

Går att få i storlek 62 -92

Går även att få i Barbapappa tyg eller i brunt med vita små hjärtan.



Åka bakåt/frammåt-vänt i bilen

Jag och Nettan satt och diskuterade bilbarnstolar i söndags.
Vi sa båda samma sak. Att det vi hade hört, tycktes minnas, är att barnet ska vara minst 4 år och väga minst 15 kg, innan man låter barnet åka frammåt.
För även om barnet verkar moget för att åka frammåt så är inte nacken färdigutvecklad och de har för stort huvud jämfört med kroppen innan de är 4 år.
Personligen ser jag ingen anledning att vända på barnet tidigare. Låter hällre barnet (om det är långt) sitta lite trångt med benen i en bakåtvänd stol, än att det skadas mera vid en eventuell krock om de sitter frammåt.
Nettan hade oxå hört att folk har en förmåga att vända på barnet för tidigt, och att det just i det fallet är fler dösolyckor än på barn som sitter bakåt.

Min Oscar är 3½ år och jag har inga planer på att vända på honom än.
Däremot satt jag och kollade runt lite på folks semesterbilder. Jag såg 2 familjer där barnen satt frammåt. I båda fallen vet jag att barnen är yngre än 3½ år!

Varför vänder folk på sinna barn för tidigt?? Det är väll upp till var och en, men jag skulle inte riskera mitt barns liv!

Googlade reda på detta
http://www.ntf.se/Halland/default.asp?RecID=24139





Mammas Ogge får allt åka bakåtvänt ett bra tag till ♥




Ullared

I lördags gjorde vi en tripp till Halmstad. T skulle köpa ny bil, och så blev det. En vit VR6. Jättefin!
I går rotade han reda på en bil som skulle bli reservdelsbil och var o tittade på. Då visade det sig att den var så fin att jag skulle få den. Så nu är jag snart ägare till en lila VR6 =) Det gillas. Så nu planeras det förfullt inne i mitt huvud hur den kommer se ut när den är färdig. Ska bli helkul att få en egen bil till Bugrun 2011.

Igår var vi till Ullared.
lnte så mycket folk i början när vi kom. Däremot var det ganska knö när vi skulle därifrån.
Hittade massor, och skulle lugnt ha kunnat köpa mycket mycket mera, men man får ju begränsa sig.
Köpte Regn/vinterkläder åt barnen. Mössor, vantar och annat som kan behövas nu när kylan kommer smygandes.
Kalsonger och strumpor till de små oxå. T köpte några t-shirtar och jag fick lite nattkläder, mjukisbyxor och en regn/vind avisande jacka =)
Såklart blrv det lite plastpåsar och annat. Men det är ju ett måste när man är i Ullared.
Barnen fick varsin leksak. Oscar en stor bil med släp. Och William en docka. Mina barn har en förkärlek till Drömmarnas Trädgård på svt. Denna dockan sjunger och dansar och känner när man tar filten ifrån honom. Helmysig =)




Tyckte om denna lilla skålen, så den fick följa med hem. Den fylldes snabbt på med godis såklart


Små busar ställer till problem för mamma



Vilken start på dagen. Son ni kanske förstår på bilden ovan så ser min dator inte så kry ut. Det var ett litet litet barn som tog hela dator och kastade i marken idag. Jag har sagt gång på gång att han är överallt samtidigt. Och detta måste vara bevis nog. Jösses säger jag.
Så nu är jag datorlös igen. T ringde försäkringsbolaget i morse och jag skulle få en helt ny dator, men självrisken ligger på 1500:- Känns ju inte kul! Hoppas att de kan rädda det som är på?! Jag har ju massor av bilder och även små filmsnuttar på den.

Nu sussar min lilla bråkstake utan skuldkänslor alls =) Vad små barn är problemlösa  =)



Inte nog med detta så har jag magproblem idag. Så blev att ringa och sjukanmäla sig.
Min mage är som den är, och verkar inte tåla att få i sig för mycket laktos. Och jag åt väldigt mycket igår kväll. Så tror att det beror på det, hoppas eftersom jag planerar att jobba i morgon.


Älskade Barn!

Äntligen helg! Denna veckan har gått vansinnigt fort, men antargligen bata för att jag hade min helg mån och tisdag.
Imorgon åker vi till Halmstad med T som ska kika på ny bil. Han sålde seaten för ett tag sedan och har nu hittat en golf. Så vi får se om det är nått att ha.

Mina älskade ungar har börjat på dagis nu. Det verkar ha gått som på räls. Skönt det.
William växer så det knakar. Han har börjat säga mera ord, och är ofta så go o gla. Han är helt annorlunda mot Oscar. Ibland tror man inte att de är bröder =)
Ogge är oxå go, självklart! Han pratar och pratar, berättar massa saker. Och om det är nått han vill som inte jag fattar så säger han: Kom mamma, jag ska visa dig. Och så tar man mig i handen =)

William, älskade gossen har blivit så långhårig. Jag vet inte vad jag ska göra med honom =)
Jag är så förälskad i hans hår och det skär i hjärtat varje gång jag funderar på om jag ska klippa av honom det.
Nån som har något förslag på vad jag ska göra??
Köpte hårspänne åt honom igår, så nu ser han ut som en liten flicka. hihi. Stackars gosse.







Rensat

Oscar med sitt lilla svin =)




Oscar är så rolig.
Idag har jag bandannat ägnat mig åt nått som man verkligen går och drar sig för att göra - rensa avloppsbrunnen i duschen - bläää!
Iaf så kom Ogge in medans jag grejjade.

Oscar: Hundhår?
Jag : Nej
Oscar: Näääää! Mammhår!

Haha, fick mig ett gott skratt. Det lät ju för kul... Mamm-hår =))


Ledighet

Kan berätta att det är helt underbart att vara ledig idag! Men dagen har gått vansinnigt fort.
Vi har bara varit hemma hela dagen.


Oscar tycker så mycket om sina små marsvin.
Dock är det bara den lilla som är hanterbar. Men det räcker.. gammenuven får duga enbart som sällskap.









7 arbetsdagen

Ligger och vilar en timma på jobbet. Tog med mig datorn. Blir för rastlös att bara ligga och stirra.
Nu har jag gjort 7 dagar på raken. Så det ska bli så skönt med lite ledighet sedan. Ikväll jobbar jag bara till kl 20, men jag har jobbat sen 7 i morse oxå!
Men det går bra. Jobbar med bra personal och på en bra arbetsplats =)


En liten prästkrage (eller marguerite) Fotot taget hemma hos svärföräldrarna, av mig såklart =)



RSS 2.0