Åter i hemmet

Då var vi hemma igen efter helgens bestyr.

Idag tog vi en promenad till Mickis fabriksbutik. Alltid lika uppskattat av småttingarna. Det pekades hejvilt på allt. Den och den.
Mammas och pappas svar var det samma varje gång. " vi får se vad tomten kommer med ".

Farmor köpte lite pyssel som de noga valde ut. Så i morgon är det utlovat att vi ska pyssla.

Imorgon ska jag även till frissan kl 10. Håret är inte att leka med just nu vill jag lova!


Ikea

God kväll på er godingar! Hoppas att ni har haft en fin helg!

Här har vi det bara fint. Idag stannade barnen hemma vid farfar medan jag och Tobbe och lillan tog en sväng till Älmhult och Ikea. Blev ett par lampor till sovrummet och lite annat smått och gott. Fy vad pengar det går åt bara av att köpa lite småsaker. Skrämmande!





Kvällen har spenderats ihop med barnens söta fastrar. Härligt!
Nu är det slapp framför "Filip och Fredrik".


Såhär ser vi ut när vi är på shopping ;-)

På väg

God lördags kväll på ER!

Nu har vi lämnat hemmet och är på väg till svärföräldrarna. Vi har haft en Toppen eftermiddag tillsammans med raringarna Nettan och Novalie.

Datorn fick stanna hemma på denna resan, men jag ska FÖRSÖKA komma ihåg bloggen med hjälp av telefonen :)

Hoppas att ni haft en fin lördag!
Många kramar


Lilla Junie på G. Och nej hon åker inte så naken. Har givetvis en filt på henne över.


Vad händer

Godmorgon godingar!

Hinner som sagt inte med bloggen. Men jag försöker ska ni veta! Tycker det är himla synd att den kommer i skymundan eftersom det är ett av mina stora intressen.

Idag var barnen uppe 5.30 VARFÖR?! När det är lördag! En fråga som man troligtvis aldrig kommer att få svar på.
Nu klagar man för att de är morgonpigga. Om 10 år kommer man klaga på att de aldrig går upp innan klockan 12 på dagarna *skratt*

Idag är jag själv hemma med småttingarna.
T har dragit ner till Landskrona?! för att hämta hem en bil. Han sålde sin ögonsten igår för att lämna plats för ett annat projekt.
Han beräknade att vara hemma tidigast kl 15 i eftermiddag.
Vi själva väntar besök av söta Jeanette och Novalie som ska komma till lunchtid. Planerar att steka pannkaka! Perfekt när man måste göra åt med mjölk!

Framåt kvällen ska vi åka ner till svärföräldrarna i Växjö.
Jag antar att det är många som väntar med spänning på en liten bebis där nere. Där stannar vi iaf kvar till måndag eller tisdag. Sen måste vi hem eftersom BVC kommer på hembesök på tisdag kl 15.
Barnen har fått höstlov från förskolan den kommande veckan. Och T har passat på att ta ut sina resterande 5 pappadagar. Så på onsdag fortsätter vi upp till mina föräldrar utanför Örebro, och stannar där några dagar. Gillas!!!

Nu ska jag kolla igenom nätet en gång, sen plocka undan frukostens disk och fixa till mig själv lite. Om jag hinner. Sessan har sin sovperiod nu på förmiddagarna så man får passa på.
Killarna är bänkade framför Bamse.

Hoppas ni har en fin lördag ni fina!


Barnen hade höstfest på förskolan igår och fick klä ut sig. Ogge blev katt och Wille bilmekaniker. ♥

Fullt ös

Jösses jag har så fullt upp här hemma att jag inte ens hinner blogga. Jag som trodde det var en lätt som en plätt att bli 3 barns mamma. Skämt och sido.

Hela gårdagen var jag på språng. Började dagen med att lämna pojkarna på förskolan. Sen åkte jag och lillan till Vara. Och vad gör man i Vara då undrar säkert ni? Jo där köper man sig en till barnvagn. Jag som inte redan ägt några menar jag ;-)
Hittade en Phil & Teds Sport på blocket för en helt ok peng. Den var lite sliten och behöver lite kärlek bara.
Tyget är väldigt slitet där det stora barnet har fötterna, men det gör inte så mycket för mig eftersom jag bara ska ha den som extravagn och William vagn.
Själv förstår jag inte hur man kan vara så okänslig mot sin älskade barnvagn. Hjulen hade i princip ingen luft och skitig (läs lerig) var den. När jag skulle ta bort hjulen på den igår så gick det inte ens. T fick tillslut ta en hammare och slå bort dem med våld. Fastrostade! Den vagnen har under sin livstid aldrig blivit vårdad! Sorgligt! Sånt tär på mig hjärta jag som alltid är så pedant med mina vagnar.

Hur som helst så längtar jag efter att nyttja vagnen nu. Nu kan jag ta riktiga promenader ända upp till Williams förskola. Har ju inte kunnat det eftersom det är så jäkla långt och Wille inte orkar gå hela den biten. Underbart ska det bli!

Idag har lillan varit som ett plåster igen. Så här har det sätt ut större delen av dagen, och när hon inte fått sitta där så har hon vrålat på.



Jag har varit och handlat, kört några gånger fram och tillbaka till förskolan pga fotografering.
Har städat ett ex antal gånger här hemma och tvättat och plockat in tvätt.
Har inte ens fått gå på toa pga lillan på magen så just nu kniper jag. Haha!

Nu inväntar vi karln i hushållet för ett kl 16.30 kommer det hit en gubbe och pratar försäkringar.
Han har varit på oss om detta och bokat tid efter tid som blivit ändrade hela tiden ända sedan jag var någonstans i vecka 35 tror jag. Så blir otroligt skönt att få det klart nu!

H
oppas att allt är bra med ER fina läsare!

Mina hjärtan

Nu ligger killarna i sina sängar.
Ikväll har vi haft frisörsalong här hemma. Se så fint jag fick till håret på mina godingar.



Det finaste

Hur är det de brukar säga?
Det finaste man har lägger man på bordet :)

(och givetvis är INTE grytan varm!)


Navel och amningen


Jullsan sussar gott i vagnen

Idag är den lilla söta 10 dagar gammal. Så fort tiden går.
Allt fungerar så fint med snuttan. Idag lossnade naveln *äckelpeckel*. Skönt att den är borta. Blir skönt när den läker. Gillar det inte alls.

Amningen fungerar såå bra! Jag har kört med amningsnapp och lite flaska fram till igår. Då beslutade jag mig för att börja köra på utan amningsnappen, då mina bröst nu är helt läkta.
Hon fick rätt tag med en gång, och det var inga problem utan nappen.
Så hela gårdagen, natten och idag har vi ammat "normalt" utan napp på. Hon äter mycket snabbare. Nöjer sig oftast med att äta i ca 10-15 minuter.
Tiden mellan måltiderna är lite olika. Sover hon brukar hon få sova upp till 4h innan jag väcker henne. Ibland går det bara 1½ - 2 timmar och hon är vrålhungrig igen.

Det känns så skönt. Och hoppas verkligen att det kommer fortsätta att fungera. Detta var ju en av mina önskningar med denna bebistid, att amningen skulle fungera. Eftersom den inte gjort det med killarna.

Det här med kroppen

Hej vänner!

Hoppas allt är bra med er! Här är det toppen! Lillan har vaknat 3 gånger för mat och blöjbyte i natt och jag är riktigt pigg.
Började dagen med en latte direkt från kaffemaskinen, och det var inte helt fel.
Jullsan (haha ja det är Junies smeknamn) somnade om efter morgonamningen så jag fick äta frukost utan avbrott tillsammans med grabbarna. Hon sover fortfarande sött i vår säng så jag har hunnit vika och plocka in all tvätt och även satt igång en tvättmaskin.

(här vart det såklart ett långt avbrott eftersom lillan vaknade)

Nu till det jag skulle skriva om när jag satt mig här.
Ni som följt mig vet att jag gick upp totalt 6 kg under min graviditet. Hur det gick till? Det har jag ingen som helst aning om. Jag har inte gått upp mycket med killarna heller, men 6 kg var ju ingenting!

Jag har inte ställt mig på en våg efter förlossningen. Men jag skulle tro att alla dessa 6 kg är borta. Känner mig helt återställd så att säga, fast har såklart tappat mycket muskler och är mycket slappare eftersom jag inte kunnat röra på mig under graviditeten. Magen putar ju givetvis fortfarande och jag tror att det kommer ta ett tag att komma tillbaka till 100% igen.

Jag känner mig så smal och fin. Det var en riktig kanonkula jag gick och bar på.
Kommer redan i mina vanliga (icke stretch) jeans. Känns så skönt!

Det är helt otroligt hur kroppen återhämtar sig efter en graviditet på 9 månader.
Tog ett par kort i morse.




10 dagar efter förlossningen och såhär ser jag ut

Klister

Alltså, den här lilla damen har suttit som klister på mig heeela dagen. Är tacksam att jag fått gå på toaletten utan att ta henne med.



Visst är det mysigt, men lite jobbigt blir det när det varar 24 timmar på ett dygn.
Direkt jag lägger ner henne vaknar hon och skriker. Snacka om mammagris, hihi.


När Junie kom till värden!

Torsdagen den 13/10, min BF dag.
Värkar i 5 timmar. Ringde hit svärföräldrarna får Växjö eftersom vi trodde att det kunde vara på G.
Men tyvärr blev det inte mer än så. Värkarna avtog under natten och på morgonen kännes allt som det brukar göra.

Fredagen den 14/10

Hade ett inbokat besök hos BM.
Allt verkade vara fint med lillan som verkat bestämt sig för att stanna inne i magen ett tag till.
Tog en lång och ack så lång promenad på stan i hopp att få igång värkarna igen. Men det hände inte så mycket, och allt kändes som vanligt hela dagen. Kvällen kom och inga värkar gjorde sig påminda.
Gick till sängs efter utröstningen av Idol och vi alla höll tummarna för att det skulle sätta igång.

Lördagen den 15/10
Vaknade jag strax efter kl 02. Behövde gå upp och kissa, men hade lite ont och kom inte många droppar.
När jag lagt mig igen kanske klockan var runt 2.30 fick jag en jätteond värk. Slumrade till men vaknade av ännu en. Fortsatte att slumra men vaknade hela tiden av onda värkar. Tillslut vid 05 tiden kom de så tätt att jag inte tordes ligga kvar och väckte Tobbe och talade om att NU är det dags! Idag blir det bebis!
Vi hjälptes åt att packa ner det sista i väskan och väckte svärmor. Ringde förlossningen och de sa att vi skulle komma in. Sagt som var så åkte vi hemifrån.

Klockan 6.13 skrivs vi in på förlossningen av en jättesöt barnmorska som hette Delia. Hon frågar om vi ska ta ctg eller undersöka först. Jag blir mer än gärna undersökt först eftersom jag vill se om det hänt något.
Får mitt svar. Öppen 7-8cm!! Fuck! Inte undra på att värkarna gör ont!


En värk på topp! AAAJJ!

V
i får komma in på ett förlossningsrum och blir direkt tilldelad lustgasen. Tack!
Skiftbyte i bregottfabriken och vi fick in en BM som hette Annika. Jag vet inte om jag tyckte att hon var så bra, men jag hade på tok för ont för att ens bry mig om detta.

Elektroden skulle fästas på bebis huvud, men det ville sig inte alls. 3 gånger fick hon sätta dit den, och det kändes!
Värkarna var otroligt starka och jag drog i mig på tok för mycket lustgas.
Det blev fördröjning på allting som sas och gjordes och smärtan blev 100 gånger värre än vad den hade varit utan lustgas tror jag.

Kl 7.15 börjar jag krysta. Samma sak här med lustgasen. Jag minns här någonstans att T har det väldigt jobbigt att se mig ha så ont.

Tar av mig lustgasen så jag riktigt känner den sista krystvärken och klockan 7.26 kommer där ut en underbar liten flicka. Ord är överflödiga och tårarna sprutar från både mig och T.
"min bebis, min bebis" hör jag mig själv, och kommer sedan på att det inte bara är min bebis. Tittar T i ögonen och gråter fram "vår bebis" istället.

Liten får komma upp på magen och navelsträngen klipps av pappan.
Moderkakan är jobbig och de trycker på magen. Det gör nästan lika ont att föda fram den som det gjorde att få ut bebisen. Men tillslut kl 7.36 kommer den. Helt perfekt.


Helt Ny!

Lillan får apgar 10 - 10 - 10
3490g och 48 cm

Våran lilla flicka!
Junie Irma Anna Lovisa


Första måltiden


Stolt pappa mes sessan


Nyfiken och Stolt nybliven stroebror!


Lite blyg och lite läskigt, men ack så stolt kille som får hålla i lillasyster

Jag är väldigt nörd med min förlossning. Trots den värsta smärtan! Jag upplever smärtan denna gången som mer än vad jag gjort med killarna. Jag misstänker att det är bara för att allting gick så snabbt och var så intensivt.

Lillan är född ca 5 timmar från att värkarna startade.
Och krystades ut på 6 minuter! Snabba ryck!
Jag själv klarade mig utan några bristningar och känner mig idag återställd efter förlossningen.


Lilla hjärtat. Ett dygn gammal och på färd att lämna BB


Jag är tillbaka!

Hej vänner!

Ja det är som rubriken talar om.. Jag är tillbaka! Det har varit riktigt skönt med en näst intill datorfri vecka, men nu känner jag mig redo då vardagen är tillbaka.

Idag har T börjat jobba igen. Det har varit otroligt mysigt att ha honom hemma hela veckan. Man blir väldigt bortskämd! Barnen är på dagis idag med.
T ställde upp och lämnade dem och ska även hämta hem dem vid kl 14.
På onsdag siktar jag på att klara av lämning och hämtning själv. Jag tror det ska gå bra, gäller bara att planera lite mer och gå upp lite tidigare.

Idag är mini 9 dagar gammal. Vi har nu på förmiddagen varit på BVC och kollat att hon växer. (bvc hade ingen tid att komma till oss nämligen)
Hon har växt hela 3 cm sedan hon föddes och är nu 51 cm, och även passerat sin födelsevikt med +80g och väger nu 3570g.

Vi tog en riktig långpromenad upp till Bvc, och även om det var himla skönt så har jag fortfarande väldigt ont av min foglossning. Annars mår jag så oförskämt bra! Det är svårt att minnas hur sjukt bra man mådde som icke gravid. Men det är så skönt att ha alla krafter tillbaka och få vara sig själv igen.

Jag är just nu i full färd att skriva ihop en förlossningsberättelse. Vilket jag misstänker kommer ta sin lilla tid eftersom lillan sussar på min ena arm, samt snart vaknar för lite käk. Men om sisådär 2 timmar borde den vara klar, eller så är jag en väldig tidsoptimist.


Våran lilla Junie. 6 dagar gammal

Uttråkad!!

Vi har en riktigt tråkig dag här hemma idag. Är så uttråkad att jag varken vet ut eller in.
Jobbigt!!
Ute är det mörkt som attan och regnigt. Vi har legat på soffan hela dagen.

Skulle så gärna hitta på något. Åka någonstans. Göra NÅNTING liksom.

Lillan har sovit hur länge som helst. Riktig liten latmask :)


Tok pappa

Tokiga pappa som leker med mina öron :)


Promenad och bröstmjölk

Nästa amning blir intressant.. Hoppas inte lillan blir bekväm med flaska nu.
Hon fick nyss en slurk i den nämligen, då mina bröstvårtor verkligen behövde få vila ett par timmar. Har överflöd av bröstmjölk och så synd att kasta bort den.
Nästa måltid blir vid bröstet.

Idag tvättar vi - (ok läs Tobbe)
Tvätten är klar vid 14 och då planerar vi att gå ut och gå. Tänkte hälsa på på Ts jobb. Blir en lagom promenad, och kan även passa på att köpa med blöjor. Lillan skiter som jag vet inte vad, så det går verkligen åt!


Stolta brorsor!

Vi har för övrigt underbart väder idag. Kallt, men vad gör det när det har spöregnat utan uppehåll i 2 dygn.
Hoppas ni har en fin dag?!

Njuter av livet!

Hej godingar!

Bloggen har kommit lite i skymundan nu. Fullt förståeligt iofs.
Passar på att njuta av mammalivet varenda liten sekund här hemma.

Det går bra för oss här hemma. Med allt faktiskt.
Junie äter på bra. Och är ganska mycket vaken. Vill väldigt gärna ha närhet.

Amningen funkar med. Men vi kör på med amningsnapp nu. Fungerar kanonbra!
Hon får i sig det hon behöver. På återbesöket vi var på igår så hade skruttan vänt i vikt och låg på 3400 prick. Bra 90g från födelsevikten.
Återbesöket gick i övrigt bra! Pku testet kände hon ingenting av, och hörseltestet var kanon.

Det första badet är avklarat det med.
Det tog vi redan när hon var 2 dygn gammal. Då hon luktade både det ena och det andra. Badet var mycket uppskattat, trots att hungern började smyga sig på.





Bloggen kommer komma igång mer och mer förhoppningsvis. Lillan är ju ändå bara 4 dygn gammal idag.
Tackar åter igen för alla fina kommentarer jag får. Läser dem alla och blir varm i hjärtat av det ni skriver ♥
Fortfarande har jag inte tid att svara på dem då datortiden numer är 5-10 minuter om dagen. hihi.

Många kramar till er alla! ♥

Långuppdate

Hej godingar!

Tänkte hinna med en liten ordentligare uppdatering nu så ni vet vad det är som händer i mitt liv just nu.
Vill börja med att tacka er alla så otroligt mycket för era fina kommentarer och grattis hälsningar! Som ni förstår så kan jag inte svara er alla personligen. Men tack och tack och tack igen! ♥

Vi är nu hemma hela familjen och vi mår bra.
En riktig förlossningsberättelse kommer nog upp i veckan när jag blivit utskriven från BB och fått min journal. Just nu räknas det bara som att vi har permission.

Mina värkar började iaf natten till lördagen. Klockan var runt 02-02.30 när jag vaknade. De gjorde ont redan från början, men kom inte så tätt, så jag kunde sova mellan varje värk fram till klockan var 05. Då väckte jag T och sa att det var dags att packa i det sista i väskan och åka in.
Vi kom in till förlossningen strax efter kl 06 tror jag. Och var då öppen hela 7-8cm!! Shit vad fort det gått!

Allt gick i rekordfart och det gjorde fruktansvärt ont.
Tog för mycket lustgas att jag försvann helt i en annan värd, och smärtan var fortfarande kvar. Det var hemskt!!
Allting blev fördröjt och jag upplevde smärtan både i nutid och efteråt i slowmotion. Blir illamående av smärta bara jag tänker på det.

Lillan kom iaf ut till oss när klockan var 7.26 den 15e Oktober 2011. Vilken lycka!
Snabba ryck!
Hon var som väntat helt perfekt!


Junie 2 dygn gammal. Hon är pappa upp i dagen!


Jag slapp bristningar men fick lite andra problem som gör fruktansvärt ont!! Så just nu stöpplar jag fram här hemma och har fruktansvärt ont. Kan knappt varken sitta eller stå.

Vi fick komma hem igår när lillan var 24 timmar gammal på permis. Imorgon är det återbesök med hörseltest och pku test. Och även utskrivning.

Vi kämpar på med amningen. Hon får rätt tag, men jag har trots det lyckats få ett par blåsor och ett par sår. Men som sagt kämpar vi på och hoppas att det kommer att fungera framöver. Nu har mjölken börjat rinna till ordentligt med så det underlättar en del förutom att jag tror att mina bröst ska sprängas! Har nog aldrig haft så groteska tuttar!! Sjukt och oproportionerligt till min kropp.

Har även en del eftervärkar som verkligen inte är att leka med.
Men i det stora hela mår vi alla bra!

Lillan har även redan börjat med napp. Tanken från min sida var att vänta tills det att amningen var igång. Men hon ville sitta fast vid mitt bröst hela tiden och det klarade inte jag av pga smärtan. Så igår fick den komma fram och det blev succé!


Idag på 2 dygns-dagen har vi klännigspremiär


Vill passa på att tacka mina snälla svärföräldrar som ställt upp hela helgen med hund och barnpassning! Ni är guld värda!
Tack även mamma och pappa och moster Linn för de så otroligt fina blommorna!

Pojkarna tog lilalsysters ankomst jättebra. T och killarna var och hälsade på på BB redan samma dag. och William var på direkt och skulle klappa och hålla. Det kom massor med frågor från både Ogge och Wille.
Ogge var lite med avvaktande, men det är mest hans sätt att vara.
Här hemma är det mest som de brukar, och vill gärna vara med om vad som händer och sker runt lilla Junie.

Det blev ett väldigt långt inlägg, men man får passa på att sammanfatta när lillan sover och är nöjd.

Någon frågade vad killarna heter i andranamn

Oscar Jonas Tobias
William Otto Birger
och så lilla
Junie Irma Anna Lovisa





Åka hem?

Kanske vi får åka hem idag :)
Hoppas lillan går igenom besiktningen.


Hon är här!!

Klockan 07.26
3490g och 48cm.
Välkommen lilla Junie Irma Anna Lovisa


NU

Nu gäller det nog hörrni!!
Har haft riktigt onda värkar sedan kl 02 inatt. Har precis tagit en värktablett, och ska ringa förlossningen.
IDAG BLIR DET BEBIS!!!!!!


Detta händer just nu

Till och börja med vill jag tacka er för era otroligt fina kommentarer! ♥ Det är ni som kommenterar som får bloggen att leva vidare. Man blir så otroligt glad!
Tyvärr har jag inte ork att svara er alla just nu personligen. Men jag hoppas att ni förstår det.

Jag har just kommit hem från BM.
Besöket gick bra, men är ändå lite besviken. Alltså, vad är Borås för konstig kommun egentligen?!
Jag visste ju att de inte gör någon hinnsvepning. Men när jag frågade om hon  ville känna efter om det hänt någonting efter mina 5 timmars värkar igår fick jag till svar att nej, det gör dom inte här på barnmorskemottagningen! Men herre min je! Jag trodde att de var barnmorskor som jobbade där. Och så kan dom inte ens känna efter om man öppnat sig något.
Allt annat såg bra ut med lillan iaf.

Efter besöket tog jag mig upp på stan en runda. Tänkte att en promenad kanske kan göra sin nytta.
På vägen tillbaka till bilen har jag så ont att jag knappt kan gå! Både i magen och i ljumskarna av foglossningen.
Efter det så har jag nog haft 2 värkar, så tror varken det gjorde mer eller mindre. Ska dock vila lite nu får vi se vad som händer.

Det var en liten snabb uppdatering om vad som sker här just nu iaf. Blir inte bättre än så.
Klart att jag lovar att fortsätta uppdatera om det mot förmodan skulle hända något mera.

Hoppas att ni har en fin fredag fina fina ♥
Många kramar!

Tji fick jag!

Som trodde nått. Efter 5 timmar med hyffsat regelbundna värkar som höll i sig efter dusch och allt somnade jag till tillslut. När jag vaknade 2 timmar senare var fick jag en. Men somnade om igen. När jag sedan vaknade igen så var de puts väck :(

T gick precis till jobbet och farmor och farfar som kom i natt sover. Jag o barnen myser under täcket i soffan till barnprogram.
Magen känns inte dom den brukar ändå. Stelare och hårdare på nått sätt. Är det träningsvärk sedan gårdagens värkar eller är det fortfarande nått på gång? Jag ska ta mig några vändor i trapphuset sedan.


Hmmm

Trallallaaa.... Vågar man hoppas? Svärmor vart nervös i kläderna så dom sätter sig i bilen och kör hit 16 mil.
Själv ska jag in i duschen och se om de ger med sig eller fortsätter. Spännande hur som. Blir det inte nu kanske det blir i helgen. Håller er uppdaterade.


Ingenting...

Ingenting, Ingenting, Ingenting, Ingenting, händer.

Sjusovare

Klockan är 12°° och under vardagsrums bordet ser man detta


Bf-Dagen

Gudars vilken frukost! Här laddar vi upp på BF dagen =) Ja, idag är det BF!
Så mätt är jag. Vi började med att skala 4 stora apelsiner och köra ner dem i råsaftcentrifugen De var så saftiga att det blev nästan 1 liter apelsinjuice !
En stor kopp med hallonbladste, yoghurt, och 2 smörgåsar med makrill. Trodde magen skulle spricka efter allt det!

Natten har varit vaken. Började med ett toalettbesök, sen gick det inte att sova. Låg och vred och vände, det var nån tok som började spela skyhög musik utanför vid 2 tiden, jag fick lite oregelbundna förvärkar och så fortsatte det tills jag hamnade i min djupsömn på morgonsidan när det egentligen var dags att gå upp. Så jag är ganska trött just nu.

I magen vekar allt lugnt. Får lite förvärkar då och då, men det kan lixom gå en timme till 4 timmar mellan dom så ingenting känns som det skulle vara på G. Annars tycker jag att det hade varit lagom att det startade idag. - Det har jag iofs tyckt  om alla dagar i många dagar nu

Hittade nått så fint när jag var på Babyproffsen igår. Ganska dyr, men kunde verkligen inte slita mig.







Dyr shopping

Tack för all era fina kommentarer ♥

Idag har jag varit i shoppingtagen igen. Nej, faktiskt ingenting onödigt alls. Men DYRT.
Jag har nämligen beställt hem både vinterhjul och ståbräda till Buggan. Har inte riktigt velat inse att ståbräda måste vi ju ha och snart är snön faktiskt här sjukt! så vinterhjulen känns som ett måste på mina barnvagnspromenader i vinter.


Innan jag hämtade barnen på förskolan så var jag även till Babyproffsen.
Har varit på jakt efter en mjuklift ett tag. Som får plats i buggans liggdel. Jag känner att det blir lite tungt att bära henne upp och ner för trapporna i själva liggdelen, så det blir nog toppen med en mjuklift. Babyproffsens egna passade perfekt! Så en sådan fick det bli.

Den lilla suffletten ska jag dock inte använda.


30 Oktober 2010- Otäcka minnen

Fy vad jag har gråtit. Floder! Och det var så länge sedan.
Barnen är lämnade på förskolan, och sitter och tittar igenom min blogg. Det är alltid intressant och titta tillbaka tycker jag. Klickade mig hit och dit, men undvek kategorin "Oktober 2010". Men tillslut hämnade jag där iaf.

Jag började läsa.
Väldigt dumt av mig eftersom jag mår så dålig av allt som hände den där dagen, sent i Oktober för 1 år sedan. Jag minns allt som att det skulle ha vart igår.

Jag har det senaste året fått många många nya läsare hit till bloggen. Och alla vet inte vad som hände den dagen.
Ni som vet, tycker säkert att jag upprepar historien. Detta är dock ett sätt för mig att fortsätta bearbeta hela händelsen. Den finns i bakhuvudet nästen varje dag - ja så är det faktiskt.

Den 30 Oktober 2010 var den dagen jag trodde att mitt barn skulle dö. Min älskade lilla William ♥

Jag väljer här att göra ett utdrag ur bloggen från denna hemska dag. Detta skrev jag medan minnet var färskt, redan på kvällen när vi kommit hem från sjukhuset.
Vi var i Gemla hos svärföräldrarne när allting hände. Vilket jag är evigt tacksam över.  Jag greps av total panik och chock och vill inte ens föreställa mig hur det hade varit om jag varit själv hemma med båda barnen.


Bloggen 30 Oktober 2010


Nu dör mitt barn!!

De 2 senaste inläggen var tidsinställda. Ni kan inte i er fantasi föreställa er vilket drama som egentligen utspelade sig på Kvarnvägen i Gemla.

Klockan var strax före kl 17.
William hade sovit. Hade just hämtat honom. Kände att han var lite varm och tänkte ge honom alvedon. Men ville att han skulle vakna till lite först, så jag satte mig i fotöljen framför tvn med honom. Vi satt och pratade och tittade på tvn.

Rätt som det var stelnade William till. Jag trodde han blev rädd. Men han vart stelare.. tog upp honom och pratade med honom, men han slutade inte. Han var stel som en pinne och ögonen vände sig uppåt och bakåt i huvudet på honom. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde här. Har ett svagt minne av att jag skakade honom och bara skrek "WILLIAM!! WILLIAM!!!"
Bengt-Olof (svärfar) tog honom och sprang ut i köket. Jag sprang efter jag bara skerk allt jag hade.. "WILLIAM!!!"
B-O  la ner honom på mattan mitt i köket. William var fortfarande helt stel och okontaktbar med ögonen helt bakåtvända. Det kom slem ur munnen och William började bli blå. (här under tiden ringer Tobbe 112)
William slutar andas och blir mer och mer blå. Jag skriker allt jag har "WILLIAM!!! HAN DÖR!! HAN DÖR!!!"
Allt är helt uppochner! Jag mins allt bara i ren panik som ett töcken. Allt jag bara tänker hela tiden är att NU DÖR MITT BARN!

Någonstans här kommer Lena (svärmor) och Oscar in. De har varit vid affären.
Jag skriker att hon måste ta Oscar här ifrån. Jag vill inte att han ska se när jag är så chockad och förstörd.
Jag tror vi ger William hjärt och lung räddning ett tag.. Han börjar andas oregelbundet.
Vi lägger honom i sidoläge. Han andas. Dregglet rinner och William stänger ögonen. Han sover.
Tårarna sprutar om mig och jag skakar i hela kroppen.
Allt jag lyssnar efter är Williams andetag och sirenerna från ambulansen som är påväg. Hör inget annat.
Jag ropar på Oscar och Lena. Oscar undrar varför mamma är ledssen. Berättar att William är lite sjuk och att ambulansen ska komma.
Äntligen, efter en tid som känns som et timma hör jag ambulansens tutande på håll. ÄNTLIGEN!
Kommer 2 ambulanser. De kontrollerar febern och syresättningen i blodet. William kvicknar till i 2 sekunder och letar reda på mig. Tar upp honom och han fallar bort i sömn igen.. Hans armar börjar rycka lite och ambulanspersonalen börjar leta efter ett kärl att sätta en infart i. William blir ledsen av att de sticker honom i armen.
Äntligen! Mitt barn skriker!
De får inte in någon infart och ger upp då ryckningarna i armarna slutar.

Vi får åka med in till sjukhuset. Tobbe åker efter i bilen.
William är utmattad och sover på min mage.
Vi får komma in på barnakuten. Han har 38 grades feber.


William sover och sover medans vi väntar på läkaren.
Han undersöks och prover tas på honom.

Antagligen har han fått en feberkramp.
Allt efter som timmarna går så piggnar han till. Mamman är glad. Mitt barn! Mitt barn!! Han lever! Han börjar bli sig själv!
Vi får lite fika.
Vi får kramplösande medicin med oss hem om det skulle hända igen.

Jag greps av panik. Jag visste ingenting. Jag bra skrk och skrek. Tåratna sprutade. Jag skakade. Jag var helt säker på att William dör. Mitt barn dör!

Nu ligger han och sover.
Frågan är om jag kommer sova?!?!

Det här var värsta dagen i mitt liv. MITT BARN ÄR INTE DÖD! HAN LEVER!! HAN LEVER!!








I sällskap

Då gör vi ett nytt försök appen. Läste att den var i funktion nu.

Ligger och tar igen mig lite.
Ingen bebis på gång här inte. Det tar på krafterna att ingenting händer.

Fick lite sällskap i sängen. I form av råttor. Otrevliga små djur.
Först höll de sig lugna, nerbäddade under sina filtar, men helt plötsligt gick de till attack och började käka upp Junie. Haha!!


Award

Fick en fin liten award av söta Emma

 

Länka till den man fått den av, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggar.

1. När ingen ser eller hör mig… Så sitter jag djupt försjunken i mina tankar om barn, barnvagnar och andra för mig livsnödvändiga saker =)

2. Jag går aldrig hemifrån utan… Min Ipone

3. Min blogg heter som den gör för att jag… Mitt namn Glamina är bara taget ur luften för många många år sedan när jag behövde ett nickname. Men jag växte ihop med namnet och nu är jag verkligen GlamiNa.
GlamiNa kallas även de saker jag syr/virkar.

4. Om jag vågade skulle jag… Öppna egen butik. Barnkläder/barnsaker. Skulle även tatuera mig. Mina barns namn och 3 fjärilar skulle få pryda m in kropp.

5. Om tio år kommer jag att… Vara Fru Hermansson. Leva ihop med min kärlek i vårat drömhus tillsammans med våra 3 barn och en hel del djur.

 

Nu skickar jag den här vidare till:

Sara

Sandra

Fröken M

Frida

Carolina


Lyxat till det

När jag hämtat hem barnen från förskolan fortsatte jag mot knalleland.
Hade siktet inställt på overaller. Är så himla osäker på storlekar. Så Oscar fick agera provdocka. Storlek 100 i Didrikssons var superbra till honom. Lagom växmån och ingenting som stramade här inte.
William provade jag ingenting på, men eftersom han är kortare än Ogge så kommer storlek 90 i Didrikssons passa super. Mätte även en Kaxs på honom och då är det som jag misstänkte storlek 98 som gäller.




Här belönar vi bra beteende, Hihi. Barnen var så duktiga! Det var bara Wille som gnällde lite, men inte alls farligt. Så vi bestämde att lyxa till det med varsin glass. Får passa på att umgås massa med mina killar nu innan lillasyster kommer få massor av uppmärksamhet.


Gjorde ett nytt försök med appen idag, och...

Gjorde ett nytt försök med appen idag, och den funkar fortfarande inte. Ville bara berätta att det fortfarande inte kommit någon bebis. Barnen är på förskolan idag, och jag ska försöka sova en stund nu. Natten har inte bjudit på många minuters sömn. Konstiga drömmar, små sammandragningar, och mest orolig vakenhet. Hoppas ni har en fin start på veckan!


Filurar lite

Sitter och kikar runt och filurar lite. Klickar hit och dit på tradera. Det är vinter overaller det handlar om.
Det jag egentligen tänkt var ju att barnens overaller skulle klara sig i år med. Men så får jag lite samvetskval när jag sitter i mina tankar, att de var lite tajta i grenen, på båda killarna. Båda hade behövt gå upp en storlek.
Man vill ju lixom inte att de ska strama och ge killarna obehag och göra de mindre rörliga i sin snölek.

Det är himla dyrt med overaller. Och jag har inget emot att handla begagnat, så tradera är toppen!
De jag kikat mest på är Kaxs, Didriksson, Molo och Everest. Just nu ligger det en hel hög i min minneslista, mest från Didriksson och Molo. Alla i fint skick!

T
änkt är väll att Oscar skulle få en "ny" och William ta Oscars gamla. Men så hittade jag förståss denna från Molo.

Jag menar, hur snygg är den inte?!?! William hade blivit så extremt fin i denna! Oscar med förstås, men det var Willes storlek

I Oscars hög ligger det nästan bara Didriksson. Finns mycket att välja på. Många olika modeller.
Denna är ju bara superfin.



Det är ganska svårt det här med overaller. Och jag är ganska kräsen och vet vad jag vill ha. När jag har fått det på huvudet är det svårt att övertala mig till något annat.
Det är mycket det jag känner är lite tråkigt med, med Oscars gamla som var tänkt till Wille, den har massa massa fläckar som inte går bort i tvätten, så den ser riktigt skitig ut! Ännu skitigare kommer den ju se ut i snön.

Ska fortsätta och fundera och kika lite.

Effektivitet!

Nej, nu har jag provat blogga via appen hela dagen utan resultat.
Därför är det väldigt dåligt med uppdateringar. Det är ju så mycket smidigare att blogga via iphonen när man inte riktigt har tid eller lust för datorn. Och mms orkar jag mig bara inte på.

Här hemma har vi varit riktigt effektiva idag.
Vi har städat både lite här och där. Håller på att tvätta, barnen har badat, lagat och ätit mat, och snart ska vi baka en äppelpaj
Vi har tillochmed möblerat om i barnens rum, så nu har de lite större lekyta.
Passade även på att tvätta fönstret i deras rum och damma överallt. Samt bäddat rent i allas sängar.

Skönt att få allt gjort. För även om gumman i magen verkar vilja stanna inne några dagar till så kommer hon ju faktiskt snart.

image description
image description
image description


Är det fler än jag som inte kan blogga via...

Är det fler än jag som inte kan blogga via appen? Jag har försökt sen igår och det står bara felaktigt anrop :( Har även provat radera appen och installera på nytt, men det funkar inte.


Kallt höstväder

Nej, jag har inte fött än. Bara lite dålig uppdatering från min sida igen.
Har försökt blogga via appen ett tag, men den vill inte publicera. Blir trött på saker som inte fungerar!

Här har vi en myslördag.
Vi har spenderat ett par tre timmar ute i friska luften. Vi bestämde oss för att ta med oss fika och gå till djurparken och leka. De har jättebra lekplatser inne i djurparken nämligen.
Det vart mycket lek och bus och kanåkning. William har lärt sig klättra i nät idag. Så duktig kille!

Kallt var det dock. Speciellt för mig som inte har en chans att kunna stänga jackan.
Endast 12-13 grader och blåst gjorde sitt.
Barnen hade jag tagit på fodrade regnställ/overall så de hade det lagom varmt och vindtätt.

image description

Kameran hade jag med mig. Men när jag tog upp den ur väskan så fungerade den inte. Nej konstigt! Batteriet till den var hemma i laddaren. Smart Sara!

När vi kom hem så la sig William och jag i våran säng, och somnade. Vi sov nog strax över 1 timma. Så skönt det var. Nu har vi ätit för en stund sedan. Oscar och Tobbe är ute och tvättar bilen och jag och William är inne och myser vid tvn.

Ikväll blir det lördagsmys och lördagsgodis.

I magen stökar lillan på. Dock inte en enda SD. *suck*

Allt såg bra ut

Jag har just kommit hem från BM. Allt såg bra ut. Hon har det alldeles för bra där inne eftersom hon inte vill ut.
Några prover tog vi inte denna gången eftersom de har varit så bra nu.

Hjärtljuden låg på 145 och mitt blodtryck på 105/60
Magen är 35 och jag har gått upp sammanlagt 6 kg sen inskrivning.

Någon svepning utför de inte i Borås. Men jag hade inte väntat mig nått annat svar heller.

Nu ska jag smaska i mig lite frukt, sätta på en film åt barnen och själv vila lite.

Bjuder er på en bild med en 40 veckors gravid sjöko! Hihi!


Jag skriker

Välkommen vecka 40! Äntligen är du här!
Har inte haft en enda sammandragning sedan jag postade inlägget igår. *suck*
Det var tydligen för mycket begärt att hoppas på något.
I morse skrek hela jag inombords, Jag vill inte gå uuuppppp! Trött och lukten av en bajsblöja osade. Just nu vill man bara vara själv. Krypa ner under sitt varma täcke, och stanna där tills det är dags att föda.
Skruttan rör sig otroligt mycket i magen och det gör så ont. Det gör ont i alla mina organ och jag vet inte hur många gånger jag håller på att kissa på mig på dagarna. Jag har ont överallt och jag mår piss. Tar mig inte för någonting, sitter bara och glor.

Idag kl 13.00 ska jag till BM. Hoppas att det blir mitt sista besök där.
Jag tänkte fråga henne om det finns någon chans att hon vill göra en svepning. Men jag tror inte att de gör det. Har för mig att jag frågade det samma när jag väntade W, och då blev svaret nej.

Håll tummarna för mig snälla vänner.


Typiskt!

Mellan kl 18 och 20 hade jag värkar. Fatta. Började nästan tro att det kunde vara början till något. De kom regelbundet, satt inte i så jätte länge, gjorde inte direkt ONT, men de kändes.
Sen var det STOPP. Och nu är det som på de lugnaste vatten. Det kan komma en liten sammandragning 1-2 gånger i timmen, men ingenting som stör.
Nu väntar sängen. Ska bli otroligt skönt!

Vad kul att så många vill vara med och gissa när hon kommer ♥

När kommer hon?

Nu slänger jag upp ett inlägg där ni mer än gärna får vara med att gissa när ni tror att våran lilla tjej bestämmer dig för att komma ut!
Ni bestämmer själva hur många saker ni vill gissa på, men viktigaste är ju såklart datumet.
Datum/klockslag/vikt/längd.

Lite vägledande info.
BF enligt sista mens 4/10
BF enligt ultraljudet 13/10

(Mina 2 pojkar har kommit på sista mens datumet)


Nettan, ingen blogg - 7 okt. kl 9-tiden, 3100g, 49cm
Coquina - 7 okt. kl 16.25, 3430g, 51cm
Viktoria - 8 okt. kl 14.33, 3235g, 51cm
Malin, ingen blogg - 8 okt. på förmiddagen
Sara - 8 okt. på eftermiddagen
Stina - 8 okt.
Anna - 8 okt. 3450g, 50cm
Matilda - 8 okt
Fröken M - 8 okt. 20.00-tiden
Frida - 8 okt. 3050g, 50cm
Malin - 8 okt. kl22.47
Carolina - 8 okt.
Jossie - 9 okt. kl 7.21, 3360g, 49cm

Emma B 10 okt. kl 17.40
Maria - 10 okt.
Sandra, ingen blogg - 10 okt. kl 21.00-23.00, 3840g, 51cm
Rövarmamman - 10 okt. kl 23.04, 3560g, 52 cm
Sofie - 11 okt. kl 9.23, 3680g, 51cm
Melanie - 11 okt. 3455g, 50cm
Erika - 11 okt. 4200g, 54cm
Jenny - 12 okt. kl 9.43, 3420g, 50cm
Hanna - 12 okt. kl 12.08, 3495g, 49cm
Camilla - 13 okt. kl 02.50,  3360g, 50cm
Therese - 13 okt. kl 03.25, 3470g, 47cm
Tobbe, sambo till Matilda - 13 okt.
Linda A, ingen blogg - 14 okt. 3120 g å 49 cm på morgonen
Katta - 14 okt. 3220g, 50cm
Emelie - 14 okt. 3570g, 51cm
Josefine - 15 okt. kl 13.25, 3050g, 50cm
Sara - 15 okt.
Cissi - 15 okt.
Malin - 16 okt.
Sandra - 16 okt. (ev den 9e, svårt att bestämma sig) =)

Regnigt värre!

Fy vilket väder det är ute idag!
Det verkligen spöregnar allt det kan, och blåser!
Det var inte ett dugg lockande att kliva ur sängen kl 7 idag. För att sedan ge sig ut med 2 barn till förskolorna.
T hade lämnat sin jacka hemma, tur för mig, så den slängde jag på mig. Den gick ju att knäppa.

Stackars barn som skulle ha utflykt idag. Jag undrar om de ger sig ut i detta? För det är inte lite regn det är tal om!

Natten har varit bra! Har bara vaknat ett par ggr.
I magen stökas det på men jag vet inte vad. Jag har inga planer alls för dagen och jag lämnar det så. Tar en dag i taget. I morgon står ett besök hos BM på schemat. T har lovat att komma hem från jobbet och passa killarna under tiden. Det betyder mycket att jag inte behöver ta med dem. Så mycket enklare.

Detta blev inte ett så intressant inlägg känner jag. Men jag gör ju ingenting så det finns inte så mycket att skriva om.

Funderat ett par dagar om ni vill gissa vilken dag lillan bestämmer sig för att komma? Bara på skoj alltså!?
Så slänger nog upp ett gissningsinlägg snart så får ni vara med om ni känner för det =)




Jobbigt

Först vill jag börja med att tacka er för era underbara och stöttande kommentarer! De betyder otroligt mycket och värmer mig verkligen.
Det är konstigt egentligen hur man kan känna för människor man inte har träffat.

Det känns verkligen som jag har gått ner mig nu de senaste 2 dagarna.
Jag är trött, små ledsen, lättirriterad, har ont. Allting är bara allmänt jobbigt. Jag som annars är en väldigt glad typ.
Dessutom ska jag ta hand om de 2 barnen jag redan har. Och de kräver ju sitt. Och även om det inte får gå ut över dem på något vis så gör det ju det ändå. Jag har verkligen ingen ork!

I
magen stökar lilltjejen på, men visar inga som helst tecken på att hon är redo för världen utanför.
Men det är ju bara förväntningar jag har att hon ska komma nu. Imorgon är det faktiskt 7 dagar kvar till BF som jag fick på ultraljudet. Tänk att behöva gå över det datumet 2 veckor med. Det innebär ju att hon kan komma om 3 veckor.. Hur ska jag orka?


Mina underbara killar! Åh vad jag älskar er!

Normalt?

Är det normalt att man är så fruktansvärt trött? Det är sjukt. Under hela gårdagen var jag så trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna. Likadant är det idag. Det bara bränner innanför ögonlocken på mig.
Ändå sover jag hyfsat på nätterna. Inatt har jag inte varit uppe alls.
Känns som kroppen går på sparlåga.

Inga värkar som har spökat heller. Så känns som om det fortfarande är några dagar kvar tills hon bestämmer sig för att komma ut.


Bulle

När man inte får ut sin egna bulle i ugnen så får man skicka sin bättre hälft till konditoriet :)

Gott gott!


Tråkig

Ni får ha översikt med min tråkiga blogg just nu.
Måste säga att jag är så vansinnigt trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna.
Det lutar åt att sätta igång en film åt grabbarna, och själv ligga här och slumra till.

I magen är det full aktivitet och det gör så ont när hon är in action.
Dock finns det fortfarande ingen tillstymmelse till riktiga värkar. Kom igen nu tjejen!

Självklart lovar jag att uppdatera så fort jag kan om något skulle hända



Nej ni

Inte blir det nog nån prinsessa på kanelbullens dag inte. Här är det lugnt på sjön. Inte några som helst tecken på att hon skulle vilja påbörja sitt liv utanför min mage.
Nu börjar det bli ledsamt. Orkar inte ens bry mig om vad jag har på mig längre. Så länge det är tyg så. Haha! Tragiskt!

Nej nu ska ungarna till dagis så jag kan slänga mig i soffan tillsammans med lite lugn och ro.


Sista mens..bf imorgon?

I alla hast höll jag på att skriva godmorgon, sen insåg jag att klockan redan är 12!
Natten har varit orolig. Har en väldigt snorig och hostig liten William här hemma som har vaknat några gånger i natt.
Ber fan till gud att han inte ska smitta mig! INTE NUU!

Natten har även innehållit toalettbesök och små funderingar.
Har drömt och varit vaken om vartannat, och trodde nästan att värkarna skulle starta när jag vaknade efter nattens lilla sömn. Men det är antagligen något jag drömt.
Dock så känner jag att magen sjunkit ännu en aning i natt och ännu ett lite högre tryck nedåt har ökat.

Ni vet väll att det är den 4e oktober i morgon? BF enligt sista mens! min pappas födelsedag.. Så nu är det spännande!

Igår påpekade även Tobbe att det kunde vara dags att sätta fart att packa den där BB väskan. Hmm, börjar han bli nervös nu tro?
Så idag har jag faktiskt börjat packa! Både mina och gummans kläder är nu i väskan. Det som fattas är kameran (som måste på laddning idag!!) Och diverse hygienartiklar som inte kan packas än eftersom de används.


Snacka om kanonkula! Sätt fart på värkarna nu lilla vän!



Skön höstsöndag!

I eftermiddags avbröt vi tvättningen lite och åkte iväg till annelundsparken med barnen.
En eftermiddag som blev väldigt uppskattad både av oss och barnen. Lagom skönt höstväder och mycket bus bland löven.




Dålig stil

Jag vet att jag haft en superdålig blogg helg. Men familjen går före. Och begär inte föör mycket av en extremt höggravid Sara!

Vi är precis på väg hem från lekplatsen. Stannat till på Ica bara eftersom T upptäckte strax innan bi åkte att William bara har en blöja kvar.

I kväll måste jag sätta mig vid datorn och kika igenom alla mina bloggar jag följer, vilket är ganska många! Känns som jag kommer ha att göra ikväll :)


Ingen leksak

I mammas och pappans sovrum är det förbjudet att ha leksaker. (nån sorts frizon måste man ju få ha liksom).
Båda barnen vet om det så väl, så det är aldrig några större problem.

Idag kommer Oscar och kikar in, och i dörröppningen tar han ett förberedande andetag och säger: "Mamma, jag vill läsa i din säng, och det är ingen leksak, det är en bok!"
Haha! Lilla sötnos! Klart att han får ligga här och "läsa".

Nu väntar en riktigt god söndags frukost!


Maaat

Sitter och väntar på lite mat. Barnen har beställt pannkaka, så oväntat ;-)

Vi har för övrigt köpt vinterskor till barnen, och ett fint ljushus.
Efter maten ska jag kika in snabbt på kappahl, sen bär färden hem igen.

Hoppas att ni har en fin höst lördag.



Dagens plan

Godmorgon godingar!

Hur har natten varit?
Här har det varigt lite oroligt. Jag har i princip vaknat en gång i timmen. Varit kissnödig, törstig eller behövt vända på mig. Dessutom var William uppe vid 00.30-01.00 tiden och skulle sätta på tvn. Hihi, men lite nässpray och bums i säng igen så somnade han om.

Här hemma står vi i startgroparna för en liten sväng till Jönköping.
T ska in på biltema och jag bestämde mig att förja med och kolla in på A6. Kappahl lockar.

Hoppas att ni får en riktigt fin lördag!
När jag kommer hem ska jag svara era söta kommentarer. ♥

Dagens Sara. Tänk att mina jeans fortfarande passar med en gummisnogdd i midjan!



RSS 2.0