Båtbyggarna

Idag har vi varit ute och snickrat och byggt båtar. När de var klara så sjösatte vi dem i bäcken. Oscars båt välte och sjönk, haha stackarn! Williams båt gick lite djupt, men den flöt iaf =)
Detta glömdes bort efter bara ett litet tag och det blev pinn-race i bäcken, i röret under vägen till andra sidan.
Kallt var det idag. Blåste inte alls skönt!








Junies Dop

Nu kommer bildena från dopet som ägde rum i söndags (25/3)
Det var några stressiga dagar, men slutresultatet blev ju ändå bra tillslut.
Allt blev väldigt lyckat, utom ceremonin som jag vart besviken på. Det var ett dop till, utöver vårt. Vi fick stå o vänta på vår tur. Trodde ju givetvis att vi skulle få komma fram till dopfunten och få vår lilla sessa döpt, men prästen gick och hämtade henne från oss och döpte henne framför de andra, som stod kvar =( Jätte besvikelse!!
Kan inte annat än säga prästjävel! Som förstörde detta fina minnet på detta sättet.
Dessutom klagade han på att hon hade alldeles för många namn?!

Kalaset efter vart mysigt och lyckat. Nu är våran lilla Junie Irma Anna Lovisa döpt.


Vimplarna är ju givetvis made by GlamiNa =)


Påklädnad












Det vart lite tight att göra doptårtan på morgonen. Skulle ha fixat den dagen innan känner jag, hihi
Vart mycket nöjd med den iaf =)


Jag med barnen

Hej vänner!

Vi är som sagt bortresta på lite semester barnen och jag. Skönt att komma ifrån den eviga vardagen.
I söndags hade vi dop för lilla Junie. Litet och enkelt med få gäster. Jättefint var det, trots att jag blev lite besviken på själva ceremonin i kyrkan, och prästen var inte mycket att hänga i granen tyvärr =(
Bilder från dopet kommer när jag har tid.

I måndags åkte vi tillsammans med min mamma som kommit ner till dopet, upp till dem.
Härligt att vara "hemma". Sist var nyåret.
Vi planerar att stanna här till på måndag.

Så nu vet ni vad min frånvaro beror på. Det är så skönt att ta en paus från datorer och bloggande ibland.

Hoppas att ni alla har det fint.

Bjuder på lite bilder från gårdagen. Strålade sol och varmt.
Idag är det inte lika upphetsande väder kan jag säga.









Bortresta

Vi är på semester :-) kommer en riktig uppdatering senare. Skönt med en blogg paus :-)


Här sitter jag

Junie har blivit så himla duktig på att sitta. Hon är ju bara 5 månader :-)


Fiskpinnar

Jag har fullt upp med dop förberedelser, bråkiga barn, och en envis förkylning. (mamman är slutkörd!)

Igår lekte barnen (ja de lekte faktiskt ca 2 minuter den dagen. Resten av dagen bråkade de, jag var väldigt glad när dagen ar slut!)
De gör röster och "pratar åt" djuren. Oscar var lejonet och William var hunden.
Ibland får man verkligen skratta... Hur komma på tanken att vilja ha fiskpinnar till efterrätt? =)






Gårdagens utelek

Känner mig riktigt skruttig nu. Har inte orkat någonting idag. Målade stolen en sista gång nere i garaget efter jag hämtat hem killarna i eftermiddags o jag tror jag höll på att svimma. Allt känns lixom bara BLAHA i kroppen.
Jag hoppas inte att det är värre i morgon! Orka ta hand om 3 barn då.

Bjuder på lite bilder från gårdagens utelek. Det ser så skönt ut på bilderna, men ni ska veta att det blåste verkligen kalla kalla stormvindar. Killarna frös dock inte, men det undrar jag ingenting på med tanke på deras spring i benen.
Jag lärde Oscar att hoppa hage. Han hajade verkligen hur man skulle göra och var jätteduktig. Dock har han fortfarande lite för korta ben, men han gjorde så gott han kunde.
Efter lekparken blev det lite cykling vid garaget som jag inte fick med på bild eftersom jag hade fullt upp att måla.










Inget vidare!

Godmorgon vänner!

Idag är det inget vidare. Jag är jättejätte trött. Junie har varit mycket vaken inatt och varit orolig med magknip. Till på köpet börjar jag bli sjuk. Tendens till halsont, och känner mig tjock i huvudet och är snorig. Inget vidare med andra ord. Hoppas för min värld att det går över snabbt så man är pigg och kry till dopet på söndag.

Igår var jag iväg och körde bodypump för första gången. Grymt så kul det var! Och GRYMT så jädra jobbigt det var!
Kan säga att JA, Jag har träningsvärk idag! Men detta blir klart att göra flera gånger!



Junies första!

I lördags var vi till Skene, och Visko. Barnen behövde nya vårskor eftersom höstens skor hade blivit för små.
Killarna hittade ett par blinkade BlixtenMcQueen skor. Det var lixom bara HA HA HA för båda killarna. Men eftersom de har samma storlek, och det bara fanns ett par kvar så slutade det med att ingen fick dem. De kunde inte enas, och båda vill ha dem så vi tyckte det var mest rättvist att ingen fick dem. Så de fick varsina par andra skor. Helt olika denna gången. Skönt, så slipper man kolla vems som är vems hela tiden!

Men så var det något som drooog mig mot bebisskohyllan. Något som bara slet mig dit. Mycket konstigt ;)
Man kan ju lixom inte bara låta bli. Hur söta är lixom inte bebis skor?! Helt onödigt egentligen eftersom en 5 månaders bebis inte har någon som helst nytta av ett par dyra skor ;) Men mamman kan ju inte låta dem stå där på hyllan. Fast att jag egentligen inte alls hade råd så fick de följa med oss hem. Vi får se det som en liten dopgåva eftersom hon döps på söndag.
Hon vart bara så söt i dessa! Kommer vara värsta coola sessan när vi glider fram på gatorna i vår. Storleken är 17, hur sött?!




Och så en taskig mobilbild på slutet =)



1 vecka har gått

Idag har det gått en vecka sedan jag började äta kolhydratfattigt, röra mer på mig samt att träna.
Jag mår jättebra! Det är ganska tjatigt med kosten, och ganska mycket ägg just nu eftersom jag har lite dålig fantasi, men det funkar. Har inte tänkt att äta så strikt en längre tid utan utöka med grovt bröd mm senare.

Jag mätte min mage i morse, och på denna veckan har jag tappat ca 5 cm. Och det märks faktiskt på mina tröjor som sitter mycket lösare nu. Ser det även i spegeln.
Jag har inte några exakta mått på resten av kroppen. Jag väger mig inte och jag har inga avklädda kort på hur jag såg ut innan. Jag har inga mål, förutom att jag kommer kämpa på, ta hand om min kropp så den blir att må bra, och så att jag blir att må bra över min kropp.

Denna veckan som var har varit helt ok. Från att vara en soffpotatis har jag gått till att ta några pw:s och varit på gymmet och tränat 3 dagar. (kommer inte skriva utförligt vad jag gör på gymmet eftersom det inte känns så intressant att läsa om ;) , men jag själv antecknar allt i noga detalj i telefonen). Allt detta känns fett bra.
Kommer fortsätta med gymmet de dagarna barnen är på dagis, och nu även ta in gruppträning någon eller några kvällar i veckan. Vill verkligen bli starkare i kroppen.
Provade min klänning som ligger i garderoben. Den kommer jag komma i till dopet, och det känns bra!


Konstig bild från förra måndagen. Det var då jag drog igång på allvar =)


Tillbaka!

Godmorgon godmorgon!

Nu har jag haft en svacka på några dagar, och nu är jag såå peppad att komma tillbaka till bloggvärlden. Jag hoppas det är uppskattat =)
Det är bara det där med tiden med. Den skulle det finnas mer av känner jag. Just nu har jag så många saker som jag bollar mellan. I första hand tar jag hand om mina tre busungar. Jag försöker även att träna, måla om saker här hemma, sy, planera dopet som ska hållas på söndag, sköta om hemmet.... ja ni er ju. Listan blir lång!

Just nu sover Junie och vi får se hur länge jag hinner sitta här. Vill verkligen läsa alla era fina bloggar och kommentera, svara på mail och blogga själv. Men jag känner på mig att den lilla vaknar innan jag skrivit klart här. hihi.
Idag så verkar det blåsa en hel del ute. Annars ser det helt ok ut. ca 2-3 grader.
Planerar att gå ut om en stund med de små. Ta oss ner till gymmet och fixa mitt gymkort eftersom min frivecka är slut. Sen även gå till en lekplats, och stanna till i garaget och göra ytterligare en strykning med färg på tripptrappen.
Ikväll ska jag även träna bodypump med söta Frida, om jag lyckas få en reservplats.

Hoppas att ni har en riktigt fin måndag!


De leker så fint tillsammans ibland mina 3 små ♥


Kakbak

Vi hittade på lite kul idag. Fick tvättat och städat i kök och badrum. Sen ballade det ur när jag kom på tanken att vi skulle baka till dopet ist :-)

Alla barnen har varit med och hjälpt till. Junie såg ut må jag säga. Lilla loppan. Nerdregglad, mjöl, och rotfruktspure klädde henne toppen, haha!

Vi fick till både Wienerstänger och Sirapskakor. Ett steg närmare. Fy jag har inte planerat nått för dopet och det är snart bara en vecka kvar. Vi tar det som det kommer. Lite trevligt fika och gott sällskap.


Tråk och feber

Idag har vi en tråkdag! När jag slog upp ögonen i morse står Ogge o flåsar mig i ansiktet och berättar att sängen är full av kiss. Åhhh! Orka!
Springa ner till tvättstugan o kolla om det möjligtvis kan vara ledigt. Ja! Finns tid på förmiddagen. Taget! Rummet stinker ju kiss!
Så det blir en riktig tvätt och städdag. Jättetråkigt, men säker skönt när det är klart!

Junie har haft en orolig natt. Vaknade flera gånger och låg och bökade. Vid 3.30 (tror jag) så tog jag upp henne o gav mat. Ungen var så varm att man brände sig på henne. Jävla vaccination!
Just nu sover hon och har gjort det ett bra tag.
Hoppas att dagen inte blir för jäklig!

Bjussar på en bild på min busunge från när vi var på bibblan i tisdags :-)


Datasvacka IGEN!

Jag är nere i en sådan där dator svacka igen. Jag får som bekant dessa då och då. Detta betyder att det kan gå många dagar utan att jag ens slår upp locket på datorn. Tråkigt att det blir så ibland faktiskt.
Surfar runt på telefonen. Bloggar via telefonen, och läser era fina kommentarer. Det är lixom så smidigt att ta allt via denna lilla manick.
Men den är usel när man ska gå in i andra bloggar och svara på kommentarer. Tyvärr.

Idag är killarna på förskolan. Vädret är underbart! Junie och jag var på gymmet 1 timma efter dagislämningen. Blev sammanlagt 20 minuter på 2 olika crosstrainers och resten på sittande rodd, biceps, triceps, samt plankan.
Kändes riktigt bra i min extremt otränade kropp när jag gick hem. Jag var på gymintro igår och fick lite info om några maskiner. Vågade inte testa något då dock, haha stället var ju fullknökat med folk den tiden. Tacka vet jag morgonen!
Vi har med hunnit med att ett bad för lillan och lite mys i soffan såklart!

När killarna är hämtade på förskolan ska vi raka vägen till BVC men lillskruttan.
Jag är såå spänd och se hur mycket hon har växt. Det är en månad sedan vi var där nu och hon blir hela 5 månader i morgon. Fatta! Hur fort går det inte?! Skrämmande som fasen!
Vad som inte är lika upphetsande är att hon ska få sin 5 månaders vaccination idag =( OGILLA!!!


Två av tre. Världens sötaste ungar ;)


Lchf = hjärngympa?

Att äta enligt lchf är lätt när man har lärt sig hur det fungerar. Men det är ju inte alltid den lättaste saken i världen att komma på VAD man ska äta. Speciellt inte när man står och steker pannkakor till barnen. Och både kyl och frys gapar tomt. Inte ens ägg finns hemma eftersom de sista gick till pannkakorna.
Hur lätt och gott hade det inte varit att käka detsamma?!
Men just nu har jag gett mig sjutton på att genomföra detta i några veckor, så det var bara att låta hjärncellerna jobba.

På eget huvud fick jag fram en soppa. Gjord på blomkål, broccoli, lök, vitlök, buljong, s&p, vatten och grädde.
Toppade soppan med lite knaperstekt bacon.
Toppengott!!


Välkommen tillbaka!

Helt otroligt. Junie brukar alltid äta 23.30 och någongång mellan 04-05 på natten. Igår sov ungen 19-06 utan att äta eller varken ens vakna. Och tror ni inte att hon gör om samma visa inatt?? Jodå. Jösses! Välkommen tillbaka Sara! Du är människa igen efter 2 hela nätters sömn ;-)

Idag ska vi till bibblan på sångstund och boklåning. Hoppas ni får en fin dag!


Nu drar jag faktiskt igång!

Egentligen har jag ingen blogglust alls =) Men jag slänger in ett litet kort inlägg här ändå. Hihi.
Fört och främst vill jag börja med att tacka så mycket för ALLA fina kommentarer. Vad kul att ni gillar dopklänningen. Jag är faktiskt jättenöjd med den.

Igår var en helt underbar dag här i Borås! Solen sken, och det var vindstilla. Vi tog en långpromenad, hade med oss fika och var ute halva dagen. Väl hemma hade vi varit ute på en sträcka på ca 8 km. Snacka om mör i benen eftersom jag kände av löpningen och pw:en som jag utövat dagen innan.

Idag har jag tagit mig ordentligt i kragen.
Efter dagislämningen av killarna så åkte vi hem o parkerade. Gick ner till Frida. Sen tog vi sällskap till hör och häpna... Gymmet!
Som jag skrivit förut så har jag ALDRIG satt min fot på ett gym innan. Så jag fick en fri träningsvecka nu iaf. Känns nog skönt att testa på det innan jag lägger ut en förmögenhet i månaden på nått som kanske inte alls är min grej.

Jösses vad bortkommen man är! Kände mig som alla kollade. Men de gjorde de säkert inte Tror jag! Haha!
Visste absolut ingenting! Ställde mig på nån maskin i 10 minuter, sen fick det bli lite för överkroppen. Kollade på maskinernas beskrivning hur man skulle göra. Kanske skulle boka in ett pass där de går igenom allt =)
Blev bara en kortis idag då lillgumman gav upp och ville komma hem och äta.

Men det känns bra att vara igång nu! Måste verkligen fixa till både mitt självförtroende och min kropp!


Den här lilla sötnosen var förstås med på gymmet. Tyckte att hon skötte sig jättebra. Men tillslut gav hon upp och ville hem och äta

I farten

Godkväll vännerna mina!

Idag har det varit full fart på mig. Jag har varit så pigg och glad. Antar att det är bara för att jag fick sova mellan kl 7-8 i morse. Helt själv. Det var underbart! Minns inte när jag gjorde det sist.

I förmiddags var Junie o jag ner till knalleland. Kollade HM, Kappahl, cubus och Lindex. Provade lite kläder på hm som jag gillade, men de passade inte så jag blev tjurig på mig själv o gick hem. Haha! Jag måste ta vara på min kropp nu!

När jag landat hemma fick barnen vara här uppe med T och jag gick ner till garaget och målade lite på tripp trapp stolen. Den kommer nog bli fin när den är klar och ihopskruvad.

Efter det bestämde jag mig att ta en rejäl PW med hunden. Sagt som gjort, nästan 6 km på en timma prick!
Fick även in en bit joggning. Är sjukt inpad av mig själv :-)

Nu är det mello för hela slanten! Röstar du?
Jag har faktiskt lagt min röst på David. Gillar den! Men det är så många jag gillar. Loren, Danny.....

Hoppas ni har en fin kväll!


Så här fin blir man på brallorna när man springer med en liten glad staffe framför sig :-)


Dopklänningen

Nu är ju då Junies dopklänning färdig sånär på ett par små knapphål i ryggens knäppning. Men jag kunde inte hålla mig längre utan att visa den. Det kan faktiskt vara så att jag har överträffat mig själv denna gången.
Det uppstod lite krångel, och det kom en del tårar. Men tyckte jag styrde upp det bra i slutändan och jag är rysligt nöjd med den. Kan vara det finaste jag gjort!










Tack!

Vill tacka för alla era kommentarer! Det är ni som gör att jag bloggar vidare. Tack! Jag ska sätta mig ner och svara och kika in i era bloggar när jag får tid lite senare.
Killarna ska iväg med T och fixa nått till bilen. Jag och sessan tänkte ta oss en svängom i affärerna i knalleland.
Ville mest kika in för att visa er något vackert.
Men den får komma i ett separat inlägg =)

Dilemma

Hur skulle ni agera? Detta händer var och varannan morgon här hemma.

Vi äter ofta ägg till frukosten.
Varje gång frågar jag vilka som vill ha, så jag vet hur många jag ska koka.

William kan säga nej. Han gillar ägg väldigt mycket, men ibland vill han inte ha.

Nu till saken. Jag frågar William. William svarar nej, jag frågar gång på gång så jag vet att han uppfattat frågan. Svaret är fortfarande Nej.
Jag kokar ägg till mig och Oscar. När jag sedan skalar dem, ja vem gnäller då om att han inte får ägg. Jo, William såklart.
Nu har ju inte jag kokat något åt honom. Wille blir sur.

Han är ju över tre år och han vet hur man svarar på en enkel fråga.

Hur skulle ni göra?
Alltid koka ett ägg till honom, trots att han sagt nej?? - detta väljer jag att inte göra eftersom då kanske det blir ett ägg kvar som inte kommer bli uppätet = slöseri.

Offra ditt eget ägg? = hungrig och tjurig morsa ;-)

Koka ett ägg till honom i efterhand? = 10 extra minuter.

Han har sagt nej, så han får inget ägg. Man får stå för det man sagt. = tjurig unge vid frukost bordet.


Jag gör det sista alternativet. Han är ändå över 3 år och vet vad han svarar på.
Hur skulle ni ha gjort?? Det är kul och höra.



Barnens trygghet!

Har ju helt glömt bort att blogga om dessa små godingar.

Alla våra barn har/har haft en trygghet med sig i sängen, ända sedan de har varit små.
Dessa små kompisarna här nedan, de är de jag pratar om. Triss i speldosor.
Oscars lamm. Williams kanin, och nu,  Junies Katt.

Junie fick sin katt i lördags. Hon hade fått låna Williams kanin i några dagar och hon gillade ljudet och somnade gott. När jag och William kom hem efter att ha varit och köpt katten i lördags, och William gav den till henne, sken hon upp som en sol. Ungen blev så jäkla glad. Jag tror hon förstod att den var till henne. Att hon fick en egen.

Nu sover hon med denne varje gång. Och hon är trygg. Somnar på 10 sekunder.


Söta små speldosor som gör mina bebisar trygga


Gnäll på mig

Idag är det bara Junie och jag hemma igen. Hade planerat att gå ner till knalleland och köpa knappar och spets till dopklänningen. Men pga vädret tappade jag verkligen lusten så vi kommer inte gå utanför dörren förrän klockan blir 14 och killarna ska hem.

Jag vet att det inte är vår än, vi är bara i början av mars. Meen det var så skönt när det var barmark. Alla som har 3 små barn och ska iväg någonstans i denna skiten fattar vad jag pratar om.
Snön vräker fortfarande ner och nu ligger det över 1 dm ute på backen.

På väg hem från dagis var jag dessutom tvungen att köra mot rödljus! Det gillas verkligen INTE!!! Men om jag inte gjort det hade jag nog stått där än. 7 minuter väntade jag på grönt, kön bakom var väll typ 1 mil. Jag stod först. Jag körde... ja, de bakom, och de i andra filen följde mitt exempel.
Snacka om att trafikljusen ballat ut av lite jävla snö. De trodde tydligen med att det var vår nu =)



Lilla Jullsan med en majsbåge =) Gottigt värre!


Sluta skämta!!

Vem det än är som skämtar, sluta genast!! Detta är inte sant alltså!!
1 dm i natt :-( igår var det barmark och torrt!!


Barnens Tal

Vi var ju som sagt vid logopeden idag. Idag var det Williams tur, för första gången.
Det var väll ungefär som jag misstänkte. Han pratar i princip likadant som Oscar. Använder bokstäverna D och T till allt. Ex Bil blir Dil.

Det är i största grad ärftligt. Har ingen aning om var det kommer ifrån då det inte verkar finnas inom den närmsta släkten. (varför ska båda mina söta gossar drabbas =( )
Vi kom väll inte fram till så mycket egentligen, utöver det jag redan visste. Man ska ju inte öva med så små barn heller, så det är inte så mycket vi kan göra för tillfället tyvärr.
Vi ska dit på ett återbesök i augusti. Då borde det ha hänt lite med hans tal, jag antar att vi får börja lite mer regelbundet med lite övningar sen kanske.

Både jag och T är ganska, (ledsna är kanske fel ord) men det känns tråkigt att våra barn inte "kan" prata som andra barn. Man vistas så mycket i olika miljöer med andra barn och man hör fullt med 2 åringar som pratar bättre än min 5 åring.
Klart att det är tråkigt att det är såhär för båda våra killar, men det är ju jobbigt och påfrestande för oss som föräldrar med, som ofta inte förstår vad de säger. Oscar förstår vi ju det mesta av nu när han pratar. Men när William pratar får man verkligen gissa sig till vad han vill. Ledsamt eftersom den lilla rackaren bara sprutar ut meningar, och gärna vill prata med allt och alla. Jobbigt för killarna oxå när de inte gör sig förstådda, och såklart att de blir ledsna och arga när det är något jätteviktigt de vill  berätta, och vi inte förstår =(.

Missuppfatta inte detta. Vi älskar våra killar precis som de är, men det skulle vara sååå enormt kul om de pratade så man förstod dem. Det är så mycket som vill fram lixom!
Samtidigt vet jag ju att de inte kommer prata så i all evighet. Men det skulle vara så skönt om det kom igång. Känns ju inte som det är speciellt länge kvar innan Oscar helt plötsligt ska börja i förskoleklass. Jag vill verkligen för hans egna skull att talet (uttalet) kommer igång, så han inte blir efter, och att han gör sig förstådd med sina jämnåriga kamrater.

Jag hoppas för min värld, både för vår och Junies skull att inte hon med drabbas av dessa svårigheter när det är dags att börja lära sig ord.


Killarna med lilla söta Evelie (kusinen, min brorsdotter) Som snart är 2 år och pratar bättre än Wille ;)



Dagen

Idag har vi haft fullt upp igen. Precis som det brukar vara med andra ord.
Klockan 9.30 befann vi oss på barn och ungdomsmottagningen på Borås lasarett. William som fått en tid hos logopeden i mitten av april hade fått tid tidigare pga ett återbesök. Detta tackade vi glatt ja till förstås eftersom vi ändå inte hade några planer för dagen.

Det är som jag misstänker, att han pratar exakt likadant som Oscar. *suck*  (kommer ett inlägg om detta)

När vi kommit hem så skruvade vi sönder tripptrapp stolen och började slipa. Hann en bit innan lilldamen sket ner sig från topp till tå. (så blir det när man inte skiter på 3 dagar!)
Sen var det bara dags för mat och lite plock här hemma. Jag har gått som i en bubbla idag. Är så trött! En hel natts sömn hade inte varit allt för ovälkommet känner jag nu.

Nu håller vi på med maten. Kasslergratäng med broccoli.



Killarna i full färd att måla pinnar som de tog med sig från skogen i förra veckans utflykt


Våran Dag

Äntligen datortid! Säkert inte mer än ett par minuter men det är välkommet

Jag och Junie hade det jätte mysigt på Ikea idag. Det var toppen att åka bara hon och jag. Så lugnt och skönt, lite folk, och man fick kolla på allt man ville.
Det fick följa med lite småsaker hem som jag tyckte att hemmet behövde.
Bland annat vart det en stol till Oscar. Har bestämt att ist för att köpa en dyr ny tripptrapp till Junie så får hon ta Oscars, så fick han en högre fin stol ist. Stora killen. (Wille vart såå avundsjuk)
Saknade även ett litet fint smidigt diskställ. Har ju diskmaskin, men saknar alltid något att ställa kaffekoppen och nappflaskorna på när man handdiskat.

Vi var även in på Coop Bygg och köpte med oss grundfärg och lackfärg. Så nu ska äntligen projekt måla om tripptrappstolar starta. Har funderat på detta ända sen vi köpte dem (begagnade) för ett par år sedan. Nu ska det bli av. Gör en i taget så att William inte blir utan stol helt, så slipningen av den första är planerad att börja i morgon. Vi får väll se  hur långt man kommer innan man har 3 trötta gallskrikande ungar som rycker i än i garaget och vill gå in ;)

Har nu även tittat ut en säng på Ikea som ska inhandlas till killarna när pengarna sitter lite bättre på kontot. Vi har länge funderat på en våningssäng och nu har jag hittat den perfekta!

Nog talat.





Shopping

Så här kul har vi idag (se bilden)

När killarna var lämnade på dagis åkte jag i lillfisen till Ikea :-)

Hon har fortfarande feber, men hon verkar inte vara så slö idag.


Svinkallt

Bilder från att vi var och lekte och grillade igår.
Såg fram mot en trevlig eftermiddag, med massa mys, men va fasen, man höll på att frysa ihjäl! Fy så kallt det var. Vi vart bara ute en liten stund, slängde i oss korven o återvände hem och in i värmen.






Grattis till mössan!!

Och så drog vi en vinnare här på morgonkvisten!



Och den lyckliga vinnaren är:
*trummvirvel*


EMMA






Skicka mig ett litet mail med barnets huvudomkrets och din adress

[email protected]


Fortfarande febrig och avslutad tävling!

God förmiddag vänner!

Det har blivit dåligt med uppdatering i bloggen. Har haft fullt upp med små sjuklingar här hemma.
Junie hade feber hela dagen igår med och fick alvedon 2 gånger. Termometern visade 37,8. I och med detta så har hon varit en riktig liten gnällfia.
Idag på morgonen visade termometern 38,1
Känns som febern blir en smula högre för varje dag.
Igår kväll vaknade William och var så nästäppt och kunde inte andas. Fick nässpray och somnat om. Sen kom han in i natt och hade kissat ner sig.
Så sömnen i natt har väll varit lite sisådär.
Men försöker hålla modet uppe ändå. Men det är inte kul med sjuka barn.

Nu är även tävlingen om mössan avslutad.
Jag har dragit en vinnare och ska presentera denne så fort jag har tagit pojkarna ut duschen.


Feber??

Tittar bara in lite snabbt, får se om jag hinner med ett ordentligt inlägg senare.

Lilla gumman har feber här hemma.
Hon har varit jätte JÄTTE gnällig hela dagen. Inte sovit ordentligt och bara velat vara i knät.

Tog nyss tempen på henne och den visade 37,6. Vet inte om det är feber eftersom jag aldrig kollat hennes normaltemp, man jag misstänker det eftersom hon är rödmosig och lite varm, samt gnällig då.
Så hon fick faktiskt en Alvedon.

Hoppas vi får sova inatt.

Trevlig lördagskväll !!


Jack och möss jakt

Idag har lilldamen och jag varit på stan i det fina vårvädret. Tanken var att hitta en ny jacka och mössa åt snuttan. Men fann tyvärr inte det jag sökte i rätt storlek.
Så vi tog oss hemåt igen, väl hemma kom jag på att jag missat två affärer jag ville kolla i. Suck! Ska ner till dem i morgon och kolla efter en mössa till damen.

När vi hämtat killarna i förskolan åkte vi till kappahl i knalleland. Där fanns jackan jag var ute efter. Tog den i strl 74 så hon inte växer ur den direkt. Provade även några mössor med var de inte för stora var de för små. Hihi.

Sen vart det lite handling, hämta upp T från jobbet, och hem till fredagsmyset!

Trevlig helg på Er!!


Lugna morgnar ♥

Hektiska mamma morgnar i all ära, men är det inte bra skönt att få sitta själv, kanske lyssna på radion, i ett tyst kök, med en kopp kaffe?.
Här hemma är iaf detta myket välkommet!
Nu när barnen är på dagis varannan dag igen så kan jag verkligen njuta av detta.

Jag lämnar dem kl 8, när båda är lämnade (de har ju 2 olika förskolor för tillfället) visar klockan ca 8.20-8-30
Om inte Junie redan somnat i bilen så kommer hon slockna direkt vi kommer innanför dörren. Det är lixom hennes tid att sova.
Detta innebär att jag kan koka en kopp (en halvliter) kaffe, sätta på favorit radio programmet rix morgon zoo, slå upp datorn, och sitta där, med kaffet i handen, i min zipperall och mössa, framför datorn, och bara mysa. Lyssna på de roliga människorna på radion, och njuta, utan barnskrik och tjat.

Mamma-Sara i all ära, men ibland behöver man bara få vara Sara-Sara ♥


Vår Utedag

Jag och barnen har haft en helt underbar dag. Inget bråk och gnäll över huvud taget på hela dagen. Det tackar vi och tar emot för.
Mata fåglarna var ju inte jättekul precis, de vart mest irriterade att de inte kunde kasta brödet lika långt som mamma, hihi.
Vi gick vidare till lekplatsen ist, där vi stannade en stund.

Sen vart de fika sugna så vi hjälptes åt att hitta ett mysigt ställa i skogen att sitta på.
Alla ville fika, även Junie.
Efter fikat var intaget och HELA! kakpaketet uppätet så var det lek i skogen som gällde. Sen lekplatsen igen, och innan vi åkte hemåt så gav vi det sista brödet till fåglarna.
Vädret var ju inte det bästa tyvärr, men det var inte kallt, och det tackar vi för.
Väl hemma vart det sagostund och matlagning.
Imorgon är det dagis för grabbsen igen.













Denna bilden har min underbara lilla Ogge tagit ♥ Duktiga killen!!







Irriterande telefon och på väg ut

Godmorgon!
Här var man vaken tidigt i morse. Somnade aldrig riktigt om efter att telefonen!!!! Ringde kl 5.30 i morse!
Åh vad störd jag blir på folk som slår fel nummer.
Jag har tagit upp det förut i bloggen vet jag, men det är så att vi har typ samma nummer som både cellbes, halens, och en china resturang. Även som jönköpings kommun om man glömmer riktnumret. Om man slår ut det kanske vi har 10-15 felrigningar per dag!
Har kontaktat comhem flera gånger o sagt att vi blir galna på detta. Men de är inte nått hjälpsamma och om vi vill byta nummer får vi betala nästan 400:-
Vi har bestämt oss för att säga upp hemtelefonen och sen skaffa den på nytt. Då blir det billigare, och vi får ett annat nummer.

Nu spårade det iväg som vanligt. Det jag egentligen skulle titta in o berätta var att tala om att vi är påväg ut snart. Idag ska vi till parken och mata ankor och leka.

Hoppas ni får en riktigt fin dag!!

Bjussar på ett par bilder från i lördags.


RSS 2.0