Babbel

 
Godmorgon Folket!
 

Full fart från morgon till kväll här hemma.
Idag håller vi på att tvätta upp det sista och så städar vi så vi har det rent och fint här hemma när vi kommer tillbaka efter allt julfirande. Imorgon åker vi till Storå och stannar till där till på onsdag. På onsdag åker vi ner till Växjö och stannar där till nyårsdagen. Sen är julen helt plötsligt över och det blir vardag igen.
Veckan därpå börjar inskolning på förskolan både för killarna och Junie och sen är det jobbvardag igen. Kommer kännas konstigt eftersom jag inte jobbat sen i juni -11. Men skönt att kunna få njuta av en lön igen, även om jag vet att det kommer bli en hel del vabbande första året så kommer det bli mycket mer pengar än jag får ut nu :)
 
Nu vart det babbel om lite allt möjligt här. Hoppas att ni har det bra.
Bilderna ovan är lite från våran morgon.
 
 
 

Gör en mysig ask - tutorial

 
Efter att ha lagt upp min lilla ask på Instagram igår var det några av Er som ville ha mallen till den.
Tyvärr finns ingen mall, men lite olika mått och vikningar som jag tänkt dela av mig av till Er.
Jag hoppas att ni kommer förstå mina bilder och ord. Annars är det faktiskt bara att fråga.


 
Man behöver verkligen inte vara proffs för att kunna göra detta. Eller för den delen ha grejer som är till för just det. Måttband, skärbräda, kniv, limstift, en bordskniv och nått rakt att skära mot räcker bra. Om man inte har nån vass kniv och nått rakt att skära mot kan man ju ta en sax istället ;)  Kan ju vara bra om man är lite pysslig, har lite tålamod och en kopp kaffe med ;)
 
Jaja, lite gott sällskap också :)
 
Börja med ett cardstock (hårdare papper) i valfri färg. Måtten på detta ska vara 28 x 21,6 cm.
Sen ska du skåra pappret. (jag använder en uppochnervänd bordskniv och drar linjerna).
På långsidan skåras pappret på på 11,5 och 16,5 cm, och kortsidan på 6,3 och 15,2 cm.
Vik pappret efter linjerna.
 

Nu kommer väll egentligen det svåraste (fast det är inte heller särskillt svårt).
Lägg pappret med kortsidan neråt. Den skårade vågräta linjen längst ner, viks ner mot den lodräta skårade linjen. Pressa kanten så det bildas ett veck. (Vecket syns på den högra bilden).
 

Gör likadant runt hela pappret så kommer du se detta resultatet.
Vik sidorna innåt och överlappa dem. Limma så de stannar där.
Gör likadant på andra sidan.
 

Då kommer den se ut såhär.
 

Sen är det bara att föra ihop toppen och här har du din lilla ask, eller ja, påse om du föredrar att kalla den så.
Nu är det ju valfritt vad man vill dekorera den med. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Sähär blev min ask.
Lycka till!!
 

Hemma hos Junie

Tack för alla era fina kommentarer om vårat sängbygge :) Det värmer mig!!
Jag fortsätter väll på spåret om vårat hem denna morgonen med då. Men denna gången med Junies inte alls färdiga rum. Väggarna är målade men jag har ev planer på att måla lite till... mer än så vill jag inte säga.
Sängen som varit med ända från -06 har fått byta färg från vit till röd - jag hade glömt hur drygt det verkligen är att måla en spjälsäng, två ggr dessutom!
Sängkläderna är egensydda, inhandlade på secondhand, fast då var det gardiner.
Hennes rum ska så småning om få ett egenbyggt kök. Det ska vara ett väldigt färgglatt och få en twist av 60-tal
Tavlorna på JohnBlund snajsade jag ihop igår kväll. Även det tyget köpt på seconhand.
Byrån har jag visat bild på förut (innan vi flyttade). Från början en laminatekfärgad ful byrå som blev toppen med hjälp av vit färg och tapet :)
 

Projetbygget är färdigt (nästan)

Godmorgon vänner!

Nu är stunden kommen som jag vet att fler faktiskt varit nyfikna på. Nämligen Ts och mitt lilla projektbygge.
Lovade ju att visa detta när det var helt klart, nu fuskar jag dock lite för det är inte helt klart. Men nästintill. Lite skönhetsfel bara som ska fixas som ex så ska det dit en lucka nertill vid förvaringen, den ska målas en gång till, och så ska det dit ett par smyglister intuti. Sen så ska det ju fixas och piffas med litte lulllull som filtar, kuddar osv.

Den vart så fin och pojkarna skiner som solen av den :)
 

Oscars lilla bo är upptill och Williams nertill


Williams krypin. Båda pojkarna har tavellister för bokförvaring

Såhär glad blir man av att få en mysig våningssäng ♥
 
Det leks väldigt mycket i denna sängen. Och de mysiga lamporna är väldigt uppskattade.
Det är Ikea stjärnor som jag sprayat vita, vilket blir mycket snyggare när de är släckta och ger ett fint mysigt milt sken som inte är så där extrem blått och skarpt för ögonen.

Oscar her en kant upptill när han sover som jag bara tog bort vid fotograferingen.
 

Sängen är byggd helt från grunden och vi har inte haft någon färdig våningssäng som stomme som många har. Det ända "färdiga" som vi använt oss av är ribborna som madrasserna vilar på .
Vi är otroligt malliga över vårt lilla bygge och att vi fick till det så bra :)
 

Allt utom det vi planerat

Godkväll!
 
Oj vilken helg. Har gjort allt, utom det vi skulle göra, typ.
Vi struntade i lördagens utevistelse då det blåste och snöade järnet. Istället så målade vi Junies rum. Och jag målade om hennes säng. Röd är den nu och den är så fiin :)
Dessutom gjorde vi så mycket annat här hemma och det känns så skönt att ha bockat av en massa på todo listan. Idag har vi med gjort massor. Klätt julgran blandannat. En riktig detta året. Värsta myset här hemma nu och nu luktar det JUL!
Dessutom är Junies rum färdigmålat och sängen är bäddad med nya fina retro sängkläder som jag sydde i eftermiddags. (allt detta kommer det komma bilder på så småning om)
 
Nu kom precis mr T hem med pizza åt oss
Hoppas att ni har haft en fin helg!
 
Merry Christmas!
 
 
 

Le, bara le :)

 
Nu har jag just ägnat mig till att baka lite lussekatter. Men Åh vad mysigt - tänker kanske ni då?
Det kan jag upplysa er om att det intre alls var, haha. Det var mer ett nödvändigt måste, ni vet ett sånt där måste som hänger över en och måste göras. Från första början var det tänkt att bli en mysig eftermiddagsaktivitet, men vi struntade i det - tydligen
"Alla som äter upp maten får vara med o baka" - ropar mamman i huset
"Jaaaa" - ropar alla barnen
Sen... ja sen så spårar det ur.

Oscar åt upp maten men tjurade ihop bara för att det var ju hans speldag (han får alltid spela på datorn på fredagar efter lunch). Dessutom strejkade datorn eftersom den ville söka virus = en måttlig road 6åring.
William åt inte upp fisken, smakade inte ens. Blev tillsagd att sitta kvar till han smakat, men vägrade och blev skitarg  = en förbannad 4 åring som gallskrek av trots.
Junie åt upp maten så jag tänkte att hon skulle vara nöjd. Var hon det. Nej, Hon stod nedanför bordet, ryckte morsan i benet och skrek allt vad hon orkade MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA!! (och vid bordet skulle hon inte sitta)

Efter att fått mer eller mindre hjärnblödning av allt bråk och skrik fick jag tillslut ordning på skaran av ungar och killarna fick trycka i russin i bullarna.
Nu är bullarna som sagt klara och nu råder kaoset här hemma igen. Gap och skrik och bråk och trots.

Le, bara le... de här dagarna kommer du saka om några år :)
 
 
 

Mammans planer för familjen
En bra sak juletid såhär i Borås är att jag tycker att det finns en hel del som man kan mysa till och hitta på med barnen.
Imorgon ska vi tex. besöka räddningstjänsten som är på plats på toget samt gå Lussepromenaden i stadsparken. Mys på hög nivå. Dessutom blir det säkert lite kaffe/fika/mat/glögg på stan. En heldag utomhus med andra ord. Uppskattat för både barn och föräldrar i detta hemmet.
 
hör hur jag planerar älskling... det är bara att nicka och se glad ut och följa med oss ♥
 

Oh my god!

Happy Lucia på Er vänner!

Här har vi en härlig Lucia dag inomhus tillsammans med alla baskilusker. Vädret ute är jättehärligt men jag ids mig inte ut med varken mig själv eller mina barn. När ska vi bli friska?
Det går väll ingen nöd på oss just nu egentligen men jag tycker att det är så tråkigt att pojkarna inte kan fortsätta sin inskolning på nya förskolan.
 
I förmiddags hade vi det så tråkigt att vi bestämde oss för att ta en liten Lucia fotografering här hemma.
Jag kom med ens ihåg varför jag inte ansträngt mig med julkort i år. Ni som har småbarn fattar.
Ni som har det kämpigt med att fota ett (1) barn, prova då med tre (3)!! Oh my god säger jag! Detta måste ju vara det mest omöjliga på denna planet :)
 
 
 

Ordningen återställd

 
Nu är ordningen återställd här hemma. Alla barnen är hemma. Vi tackar farmor och farfar för den här gången. Nu är det skönt att ha killarna hemma igen. Tror nog denna lilla damen saknat dem en hel del. Tror hon uppskattar nog deras lek mer än morsans :)

Själv längtar jag nu otroligt mycket efter min andra hälft. Inte lätt att dra runt hela lasset själv här hemma när man mår dåligt. Har dessutom inte sovit mycket alls inatt pga min förskräckliga hosta.
 
 
 
 

Lapp på Lapp. 150 lappar blev ett....

 
.....Överkast.
N
ågra timmar med symaskinen och 150! rutor senare var min senaste beställning slutförd. Jag är nöjd och jag tycker att beställerskan Emelie har valt så himla fina mönster och färger. Måttet är 100x150cm och fodrat med fleecebaksida.
 
 
 

Bara Sara

 
Tänk så fort åren går. 29/12-09, alltså snart 3 år sedan så tog min moster Siw Lindelöf dessa korten på mig. Gillar dem verkligen :)
God jul!

Sjuk, men mysig helg!

 Godmorgon!

Precis när jag skrivit klart detta inlägget så slutade explorer att fungera, och jag var tvungen att stänga utan att det blivit sparat. Oh vad roligt, så nu ska jag försöka komma ihåg vad det var jag skrivit :)

Här hemma är vi trötta, och förkylda. IGEN! Vet att det är hos fler än oss detta bara går runt runt.
Junie har haft 40°c feber i helgen och Idag har även jag ont i halsen. Även William som är vid farmor jag farfar just nu är krasslig. Jag undrar just när vi kan fortsätta inskolningen.
Dessutom var jag tydligen så trött i morse att jag laddade kaffebryggaren med vällingpulver istället för kaffe. Det var ju faktiskt rena turen att jag hann observera detta innan jag startade den, Haha! Det märks på både Tobbe och mig att vi är uppe och springer till Junie hela nätterna. Skönt att vi försöker dra halva lasset var.

Trots detta har vi hunnit med en hel del i helgen.
Vi har hunnit väldigt långt på vårat "byggprojekt". Tobbe har hunnit måla klart väggarna i killarnas rum som jag påbörjade förra veckan. Jag har hunnit sy en ganska stor beställing. Vi har varit i stan och myst runt och tagit en långpromenad till knalleland och tillbaka. Och vi har varit på Ikea. En härlig helg med andra ord.
 
Just nu råder Sara tid och dagens andra stora glas med kaffe är slut. Junie sover sött efter en tuff natt och kommer förhoppningsvis vara glad när hon vaknar igen.
Hoppas ni har det fint!
 
 
Härliga vinterdag


Liten flicka med massa feber trots alvedon


Storatorget i Borås pryds denna vinter av...Björnar.. Massor av björnar. En björn för varje land. Här är tex. USA, och Sverige, och några till.


I lördags var det även tid för den årliga Is-skulptureringen
Kakdeg och julkalender

Blev lite snabb bak igår i form av Cookie Dough tryfflar
 Receptet hittar du HÄR!
Godmorgon Godmorgon.
Shit vad tyst här är. Jösses, inte ett pip. Junie valde att vi skulle stiga upp före kl 7 så det var bara att så snällt lyda. Hon var ju smart, för då hann mamman se julkalendern -man får kolla på julkalendern utan barnen va? ;) Junie brydde sig ju lixom inte om den om man säger så :)
 
Idag så skulle vi gå ner till stan och göra lite ärenden. Men när termometern visar -21grader så överväger jag att stanna inne. Haha! Så frusen som jag är så har jag väll hunnit fryra ihjäl innan jag hunnit runt hörnet på huset.
 
Mmm... vad gott med kakdeg och choklad
 
 

Mamma, kommer farmor och farfar snart?

 
Lunchen avklarad och matkoma i soffan råder för mamman och de två pojkarna. Den lilla somnade av matkoman ;)
Barnen sitter och väntar -och har iofs gjort hela dagen, på farmor och farfar som ska komma och hämta med dem hem till Växjö över helgen. En välbehövlig semester för oss alla tror jag även om det kommer bli lite tomt här hemma såklart.
-Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart? Mamma, kommer farmor och farfar snart?

J
össes, snacka om att tjata hål i huvudet på morsan!
 

Hjälper mamma med morgonkaffet
 

Byggprojekt dag 1

Nu har vi påbörjat ett "litet" bygge här hemma. Ni kommer så småning om att få se hur det blir, och framförallt vad det blir. Vill inte visa upp det än eftersom jag har min bild framför mig hur fint det kommer bli när det blir klart. Ni kanske får några aningar när ni ser bilden, men jag avslöjar inget än.
Vet nästan med all säkerhet redan nu att detta kommer bli toppenbra!
 
Både Junie och pojkarna tyckte att det var jätteroligt att vara med.
Imorgon fortsätter projektet =)
 

Våran helg!

Godmorgon folket!
 
Blev en liten snabb bloggpaus här under helgen. Juletider och mycket att göra antar jag. Familjen prioriteras starkt just nu. De älskade små bråkiga, busiga men ack så underbara ungarna tar upp all min tid ♥
 
I lördags var vi nere på stan en sväng. Myste omkring och stannade i en lekpark på vägen hem.
Hemma så drog vi igång matlagning och pepparkaksbak. Jag och pojkarna fick baka på medans T fick ta lilla Junie som hade feber och inte alls mådde bra i helgen (antar att det var av vaccinationen som hon fick i fredags).
 
 
I söndags fick jag för mig att vi skullt till Ikea.
För några veckor sedan köpte vi två saccosäckar till pojkarna, långhåriga fluffiga sådana. Smart drag, verkligen. De dammar och hårar som bara den. Så nu är tyg inhandlat och tanken är att jag ska sy nya säckar och ta fyllningen från de håriga jävlarna. Blev även en del andra nyttosaker köpta som alltid när man besöker just Ikea =)
 

RSS 2.0