Andra Bullar

 
För en lite dryg vecka sedan ställde jag till med bullbak här hemma. Brukar ALLTID baka enligt receptet som är på baksidan av mjölpaketet. Men allt för ofta har jag tyckt att bullarna blir torra. Saftiga och mjuka ska de ju vara!

Googlade i all hast på ett nytt recept och hittade då DETTA
Om ni liksom jag är trött på torra bullar kan jag verkligen tipsa om detta. Ta inte i för mycket mjöl. Och knåda den inte mycket när den ska kavlas ut. Mina bullar vart så mjuka att de typ faller sönder i munnen.
Gjorde dock en ändring. Jag bytte ut kanelen mot vaniljsocker eftersom jag ville ha Kardemumma/vaniljbullar ist.
Dubbelt upp resulterade i 100 bullar i min frys =)
 
 
 
 

Påväg hem

Vad mycket tjat det blev om cykelvagnar och grejer nu. Tänkte bara berätta att jag tillslut efter mycket läsande och övervägande bestämde mig för denna.
Tror verkligen att den kommer bli toppen. Drömmen är väll att ha en smidig med svängbara framhjul, men så får man ju bestämma sig i tid för vad man är beredd att ge för en cykelvagn. Denna var snäppet för dyr egentligen, men tack vare att jag jobbade en dag som jag fick lön för denna månaden så hade jag faktiskt råd att unna oss denna.
Nu väntar jag spänt på att den ska dimpa ner här. Hoppas att det inte tar för lång tid, men den fraktas från Trollhättan så den borde vara här om ett par dagar.
 

Cykelvagnar

Sitter och kikar runt på cykelkärror och jag blir inte riktigt klok.
Ska vi ha en med eller utan framhjul. Jag menar ska vi cykla runt på Öland i sommar så kan man ju inte gå runt och bära på Junie när vi stannar. Tror inte att jag orkar bära omkring henne i bärselen heller. Hon väger nog ca 10 kg nu.
Biltemas kärror är billiga. Men de tar ingen last alls.
Har dom hittat en till bra pris, utan framhjul. Och en med framhjul, dyrare såkart.
Frågan är om det finns små billiga paraplysulkys som man kan få med sig i kärran... jösses vad jobbigt detta blev

Underbara semester

Semester semester. Denna underbara semestern börjar på fredag eftermiddag klockan 16.00 och kommer pågå i 8 veckor. Som mammaledig kan ju tyckas att jag har semester hela tiden, men alla mammor med 1 eller 6 ungar vet att det är allt annat än semester att gå hemma själv med dem.
Ska bli underbart att ha min karl hemma hela sommaren. Vi har planerat massor av saker så det ska bli så otroligt kul att få spendera denna tiden med min familj.
 
Den 16e ska jag och Oscar ta tåget upp till Storå. Ska bli så kul att bara få spendera några dagar tillsammans med Oscar. Vi ska hitta på massa roliga saker. Bland annat ska vi såklart in till Nora och äta Nora glass och åka Plaskus över till Alntorps Ö.
 
Oscar med kusinerna Felicia och Cornelia på alntorps ö 2009
 
Vi har även planerat in en resa till Astrid Lindgrens Värld. 31 Juli - 1 Aug. har vi bokat stuga och 2 dagar i parken. Det ska verkligen bli jätteroligt!
 
Google bild
 
Någonstans här ska vi även försöka klämma in en tur till Öland. Vi har tänkt åka dit och bara vara. Cykla omkring, besöka mysiga gårsbutiker, loppmarknader, caféer.
 
Underbara Öland 2011
 
Utöver allt detta ska vi ha massor av dagsutflykter. Alingsås, Halmstad, Göteborg, Varberg..... Ingen stress över detta.. Vi ska bara vara, men göra allt det vi gillar mest.
 
Wille, Jag och Bebismagen. Halmstad 2011
 
Nolhagaparken, Allingsås 2010
 


Pengarna flyger snabbt

Även om det var midsommar i helgen så han vi med lite pengaslösande
I fredags åkte vi in till Sammarkand för att lämna tillbaka ett par skor som tyvärr blivit köpta i fel storlek av svärmor till Oscar. Med oss hem fick vi varsina par skor till pojkarna. En orange skitsnygg adidaströja till Ogge. Och en solhatt och den lila klänningen här nedan till Junie.
 
På lördagen regnade det och svärföräldrarna tog med sig Oscar till Halmstad för att ställa upp husvagnen.
Jag, Tobbe, Junie, och William tog oss en tripp till Kosta Outlet. Hittade såklart massor som jag VILLE ha. Men fick tänka om och vad vi behövde istället. Vilket inte var så mycket.
Blev en bodyklänning från Lundmyr  och två par strumpbyxor till Junie. Vi hade en trevlig dag trots att Oscar saknades i gänget.
 
 
 
 

Kommenterens svar

Godförmiddag Vänner!
 
Tittar in en snabbis medan regnet öser ner utanför fönstren. Som vanligt när vi varit iväg en helg så är vi sjukt sega första dagen hemma. Junie har sovit hela natten, vaknade för mat strax före kl 6 och somnade sedan om till kl 8.
Killarna sitter i soffan och segar efter frukosten nu, och Junie sover igen. Själv segar jag omkring o pyamasen och drar mig för att börja ta hand om köket och diverse resväskor.
 
Påtal om ingenting så kommer jag börja svara på era kommentarer här i svarsfunktionen på bloggen.
Detta kommer spara mig massor av extratid som jag egentligen inte har.
Kommer självklart fortsätta titta in i era bloggar och kommentera, men just svaren på era kommentarer kommer finnas här hos mig.
 
Hoppas ni har det bra där ni befinner er. Och att det inte regnar fullt så mycket som det gör i Borås(måste vara Sveriges regnigaste stad)
 
 

Midsommarhelgen

Och så var Midsommarhelgen till ända.
Helgen har varit mysig trots en del regn. Men bättre än förväntat eftersom att regnet inte kom förrän runt kl 16 på midsommarafton.
 
Midsommarafton i ära började med en snabb tur på sammarkand och lite spaning i affärer.
Fortsatte sedan med att tillverka kransar till Junie och William.
Sedan bjöds det på självklar sill och potatis lunch med fina familjen Hermansson.
Midsommarfirande i parken med lotter, fiskedamm och ponnyridning.
Lagom hemma under tak kom regnet. Timing var namnet.
 
Igår följde Oscar med Farmor och Farfar ner till Halmstad- Tylösand med husvagnen som skulle ta plats på campingen.
Tobbe, jag, William och Junie tog oss till Kosta outlet. Hittade massor med fick såklart överväga vad vi behövde, vilket inte var mycket. Ett par strumpbyxor och bodyklänning från lundmyr åt lilla Junie blev allt.
 
Idag bär det åter hemåt Borås.
Längtan efter att flytta gör sig allt med påmind. Jag har nämligen hittat mitt drömhus.
 
Hoppas Er midsommar har varit lika härlig som min.
 
Påväg till Parken
 
Mina fina kransbarn. Oscar var tydligen för tuff för att ha krans
 
Påväg till parken. Oscar och Faster Katarina. Och min lilla MidsommarJunie
 
Fiskedamm med kanonbra "fiskar" från Micki leksaker
 
Oscar rider med faster Camilla
 
Mina tre godisråttor äter godisråttor
 
Faster Katarina Junie och faster Camilla
 
Juinie och Pappa Tobbe
 
 Jordgubbstårta en självklarhet 

Midsommarplaner och gårdagen

Godmorgon i sommaren!
 
Idag har vi verkligen sommar även i Borås. Åh vad underbart. Det var länge sedan nu. Den senaste tiden har det varit blåsigt, regnigt och kallt.
Den kom fram under gårdagen och framåt kvällen slutade det blåsa. Idag är det toppen. Barnen skickades till förskolan i shorts. För 3e gången i år. Det är inte illa. shorts 3 gånger och det är snart juli.
 
Idag ska vi packa alla väskor jag och Junie, medan killarna är borta och T jobbar. I eftermiddag bär det av till Växjö (Gemla) på midsommarfirande.
Vi hade tänkt ända fram till i tisdags att vi skulle fira här hemma själva, men sen kom jag på att vi ska nog åka ändå. Hur kul är det att sitta själva på midsommar om det ska regna? Nej då är det bättre att ha lite gott sällskap.
 
Igår kväll var vi ute på lite cykel picknick. Jag ordnade med matsäck innan T kom hem från jobbet och drog ut direkt där efter. Tog det som fanns hemma så det vart lite blandad kompott. Pannkakor stekte jag ihop till barnen och sen kokade jag lite färskpotatis och blandade med korv, köttbullar, schalottenlök, och kryddor till T och mig.
En så härlig kväll med mina hjärtan ♥
 
 

Lika och olika

Här om dagen skulle jag ha tag i lite saker som ligger på en externa hårddisken. Såklart kan man ju inte bara hämta det man ska utan man blir sittandes där för att kolla alla gamla bilder. Jag och barnen kollade massa bilder från när de var små, och semestrar vi har haft osv.
Oscar ville se på bilder från när han var bebis och när jag öppnade mapp efter mapp fick jag nästan slag.
Man kan tro att det är Junie som är på bilderna. Jag har såklart tyckt hela tiden att de varit lika, men att det var såhär lika hade jag inte i mina tankar.
William däremot är lite annorlunda mot Oscar och Junie. T brukar skoja om att han är en oäkting, haha, Det är han ju såklart inte =) Han är väll bara mer lik mig och de andra är mer lik T.
 
Här är de alla i ungefär samma ålder 7-8 månader
 
 
Oscar
 
William
 
Junie
 

 

Tankar om flytt

Jag kommer verkligen sakna Junies lilla krypin. Och vårat egna sovrum. Det är dem rummen jag är mest nöjd med här hemma.
Ja, för Er som inte följer mig på Instagram eller FB så kan jag berätta även för Er att vi till hösten antagligen kommer att flytta härifrån. Inte bara från lägenheten, utan från hela Borås.
Ingenting är säkert än, så jobb och dagisplatser finns såklart kvar.
Allt hänger på om T får jobbet han har sökt... i Växjö.

Allt känns oerhört spännande, och såklart väldigt nervöst.
Att flytta 20 mil med 3 barn är väll ingenting man brukar ägna sig åt direkt. Hur kommer det egentligen gå med allt? Bostad? Jobb till mig? Dagisplatser? Oscars och Williams logopedbesök? En stad, som jag inte känner det minsta. Skrämmande är bara förnamnet.
Vi har länge funderat på att flytta uppåt eller neråt... Vad har vi i Borås är frågan som vi ställt oss allt för länge.
Vi har ingen släkt alls häromkring vilket är väldigt påfrestande för oss. Vi åker och far. Över 30 mil till min familj och nästan 20 mil till Tobbes.
Att vi inte kan bo hos bådas nära och kära har vi ju förstått från början.
Vi har övervägt av och an om vad vi ska göra. Och har nu kommit fram till att Växjö blir vårt beslut.
Där finns hela Tobbes familj (som såklart även är min nu). Där finns det störst chans att få arbete. Där finns störst möjligheter till det mesta. Både för barnen och för oss.

Känns som att detta är ett riktigt bra beslut vi tagit fast att det skrämmer. Och även om det fortfarande blir att åka över 35 mil för att få träffa min underbara familj så behöver vi bara åka åt det inte hållet.




Junies rum

Hej vänner!

Nu har jag äntligen fått tid att fota Junies rum. Så här ser det ut just nu.
Byrån är mitt egna verk. Den var ful och tråkig och ekfärgad innan jag la band på den. Sjukt onödigt att slänga bort den om man kan göra om den.















Händer mycket

Hej och hå. Dagarna flyger verkligen fram här hemma. Hinner inte riktigt med känner jag. Jag har ju instagram för Er som har lust att följa (glamina).

Nu i dagarna (eller typ igår) så lärde sig Junie och krypa ordentligt, så hon tar sig fram. Hon kan ta sig genom hela lägenheten nu, även om det inte går supersnabbt än. Hon ställer sig även mot saker. Har hänt några gånger mot låga saker, men igår reste hon sig mot soffan.

Idag skulle T skruva bil så jag och barnen tog oss en sväng i djurparken. Gick hela parken idag och såklart stannade vi till och lekte med. Med lite mer än halva parken bakom oss ringer pappan som var färdig med skruvandet och frågar om han ska komma och göra oss sällskap. Så vi fikade med glass alla tillsammans, och barnen fick springa av sig i lekskogen.
Härlig dag trots några småskurar.


Underbara kväll

Vi har i vår familj velat ha varsin cykel såå länge. Ända från när Oscar var liten, och före det.
Men en cykel kostar en del. Pengar som vi känt att vi inte kunnat lägga på en cykel.

Men så finns det änglar. Snälla människor som hjälper till.
För en tid sedan fick Tobbe en gammal cykel som hans pappa fixat. Vi önskade såklart att vi hade råd att köpa en till, och även cykelsadlar till barnen.
Då viftade dessa änglar med sitt trollspö igen och så fick även jag en cykel. Och varsin sadel till barnen.
Tack så himla mycket snälla snälla svärmor och svärfar! ♥

Igår tog vi vår första cykeltur.
Packade pastasallad och cyklade ner mot campingen och ån där vi njöt i den sköna kvällssolen.
Vi cyklade upp förbi killarnas förskola och ner mot djurparken där barnen lekte på lekplatsen utanför.
Vi var hemma igen närmare kl 20 (barnen som lägger sig kl 19 i vanliga fall).

U
nderbara kväll! Underbara familj!
Fan Fan fan vad jag älskar Er! ♥






Sjukstugan på bättringsvägen

Hej vänner!

Nu ska jag nog kunna sparka igång här igen.
Vi har varit riktigt sjuka här hemma. Själv brakade jag ihop totalt, feber och halsen ska vi inte tala om. T fick stanna hemma från jobbet för att ta hand om både barnen och mig. Tog mig till vårdcentralen och såklart var det halsfluss som jag misstänkte. Lite penicillin på det så var jag bättre efter 3 dagar.*tack*

Killarna är nu friska och går på dagis igen.
Junie är krasslig. Det har hon varit i 1½-2 veckor nu. Jätteförkyld är hon stackarn.
Hade tid på BVC idag för hörseltest, men var tvungen att ringa och boka om tiden. Ingen ide att göra hörseltest när hon är så förkyld.

Så denna dagen är det tänkt att jag ska rita lite nya mönster och ta fram symaskinerna. Ska bli riktigt roligt. Hoppas min lilla skrutta vill samarbeta med mig =)

Hoppas ni har det fint!



Jag har fått några förfrågningar ang. färgning om barnvagn som jag inte hunnit svara på.
Jag lovar att berätta mera om detta i ett annat inlägg.


Pysselmajan

Dagen har varit väldigt krasslig här hemma.
Jag är värdens slöaste idag och min hals har pajjat helt och hållet. William har bråkat eftersom han varit hyper (han är frisk nu). Junie har varit hanterbar (hon är med frisk nu), och Oscar har haft feber, hosta och halsont och mest legat utslagen i min säng.
Roligare födelsedag hade man ju kunnat haft. Hade ju smått planerat en utedag med matsäck tillsammans med de små. Man får väll ta det för vad det är.

Jag har precis suttit och klickat hem lite saker från panduro. Har just slutfört en makeover på Junies fula ekbyrå (bilder kommer), och just nu håller jag på att göra i ordning ett gammalt lundby dockhus från 70-talet?
Jag måste ha saker att pyssla med hela tiden annars blir jag galen.
Beställde hem varsin pappbokstav till barnen som jag så länge velat göra. Dessa är det tänkta att de ska bli täckta i dessa snygga stjärnorna.
Beställde även hem färg till barnvagnen.(phil&ted:en). Den är i nuläget röd solblekt och tråkig. Nu kommer den få bli svart!. Spännande!





Grattis så jävla mycket!

Idag ska jag tydligen vara ännu ett år närmare pension. Men än känner jag mig inte så gammal. 28 år. Vi får väll se om det känns annorlunda efter kl 19.08 ikväll när jag är född.
Jag fick en skitdålig present i morse. Fick ett meddelande från någon jag verkligen inte tycker om. Sjukdomen.
Den har varit påväg ett par dagar nu, har känt mig lite tjock i halsen, och alla 3 barnen är/har varit sjuka.
Meddelandet lät väll nått i stil med Grattis så jävla mycket på födelsedagen Sara! Av mig får du ett sjok med halsont och rösten lånade jag med mig hem över dagen. Ska försöka lämna tillbaka den till i morgon. MVH Sjukdomen.



Lite skillnad är det även på årets väder. Det är idag hela 9 grader och regnet hänger.
Förra året var det nästan 30 grader och mina ben var svullna som stockar (pga graviditeten)

I de finaste hemmen....

Nja, vi har absolut INTE det finaste hemmet, men iaf. Och inte det störste heller. Det börjar verkligen tära på mina krafter att orka med vardagen med 3 små barn, fulla av energi, på 80kvm, på tredje våningen, utan hiss. Känns verkligen som vi går uppepå varandra. Man kan inte fly iväg någonstans. Killarna ska leka högljutt samtidigt som Junie ska sova. Vi har en grinig granne, och ingenstans att förvara saker.

Jag skulle göra VAD SOM HELST för ett annat boende just nu. Men pengarna till ett hus finns inte just nu, hur gärna man än vill.
Nu svävade det iväg här i vanlig ordning. Det jag egentligen skulle skriva om var papper. Detta jävla papper! Och alla dessa förpackningar.
Vi har som sagt ingenstans att förvara saker här hemma. Huset vi bor i har dessutom ingen sopsortering så vi måste åka iväg till en sopstation varje gång vi ska slänga pappret. Det är för övrigt det ända vi sorterar, eftersom vi inte har någonstans att sortera skiten.

Jag har så läänge velat sluta sortera även pappret (jag vet att jag är värsta miljöboven!) men min kära sambo envisas med att samla på det. Han plattar dessutom inte ihop alla paket och förpackningar så det tar ju lixom dubbelt så mycket plats! Det står skräp och papper i hela köket!
Har satt "ultimatum" flera gånger om att skiten åker ner i vanliga soporna om han inte börjar platta ihop. Dessutom ska det ALDRIG bli mer än 2 kassar innan det ska köras iväg. (Älskar dig över allt annat älskling men detta måste få ett slut! ♥ hihi)

Idag står (stod) det inte mindre än 9 fulla kassar i köket! Fatta! 9 kassar med skräp!
Vart så förbannad på skiten. Jag kan verkligen inte ta mig till sopstationen med 3 barn i regn, och slänga det.
Började platta ihop förpackningarna och vipps så var det bara 3½ påsar kvar.

Hur gör ni med sopsorteringen?




RSS 2.0