Junies Rum, mm

Hej på Er vänner!
 
Här hemma är det full fart som vanligt. Blev dåligt med bloggande i helgen eftersom jag jobbade. Kämpigt värre och jag kände mig som ett vrak igår. Men idag är det full fart igen.
Här på förmiddagen har jag och William varit hos logopeden. Det gick bra. Efter det fick han gå till förskolan och jag tog mig till gymmet. Nu väntar jag på att få åka och jobba igen.
 
Igår innan Junie skulle gå och lägga sig passade jag på att fota hennes rum lite. Det fattas lite tavlor på väggarna, jag är så dålig på tavlor. Har inte en enda i hela lägenheten, förutom tavelväggen i hallen. Måste framkalla och sätta upp lite :)
Köket är gjort av mig själv. En ikea-hylla. Även vägghyllan är gjord av mig, konsolerna kommer från Ikea och är bara lackade röda.
 
 
 
 

Min nya kärlek ♥

Alla som känner mig eller som läst min kategori "barnvagns tjat" vet att jag verkligen är kär i barnvagnar.
Hur detta ska gå när jag inte längre har ett barn som är i behov av vagn har jag ingen aning om.
Jag har varit ganska nöjd (eller väldigt nöjd) med mina senaste vagnar, en Bugaboo Cameleon och en Mountain buggy swift, men i slutet av sommaren började det verkligen suga i barnvagnstarmen igen.
Var gång på gång i Göteborg för att klämma och känna på vagnar. Helkär i både Bugaboo Donkey och Buffalo.
Det lutade länge och väl åt en Donkey, men den föll på mållinjen pga den lilla sittdelen som är mycket större på Buffalon.

När jag väl bestämt mig så var det bara hem och putsa på mina pärlor och lägga ut dem till försäljning.
Men ca 11500:- för en vagn är ju inte direkt någonting man hivar upp, lågavlönad som man är. Så jag började kika på lite olika alternativ för att få ner priset. Bestämde mig för att skicka iväg en offert till babyplus.nl
Eftersom min engelska är knacklig, minst sagt, var det ett stort steg att ens kunna göra detta. Men jag fullföljde det och efter ca 6 veckor kom posten och plingade på dörren och hade med sig min älskling. Betydligt mycket billigare än att köpa en i Sverige.

Nu har Buffeln bott här ett par veckor och jag är så extremt nöjd med den. Och Junie älskar verkligen sin vagn.
 
 
 

Om att röra på fläsket

Idag är mina barn äntligen i förskolan och skolan. Jag ska jobba, men jag börjar inte riktigt än.
Jag har faktiskt hunnit med gymmet idag. För första gången på evigheter.
Trots att det bara är ca 500m till gymmet så höll jag på att frysa ihjäl innan jag kom dit. Kallt och regningt ute. Men efter 10 minuter på crosstrainern så rann nästan svetten :)
Gissa vem som kommer ha träningsvärk en vecka nu ;) Snacka om otränd. Men nu ska träningen schemaläggas. Det kommer vara det ända sättet att få det gjort på. Hoppas, hoppas att jag inte blir sjuk nu. Jag brukar alltid lyckas bli sjuk när jag sätter igång.

Det ända jag måste ändra på nu är mitt proteinpulver. Måste verkligen byta smak på det, smakar som kräk luktar. Funderar på choklad, det brukar väll alltid gå ner?
 
 
 
 

Slagsmål

Här hemma har det varit Vab sedan i fredags förra veckan = noll tid utan barn..och nu börjar jag verkligen tröttna.
Idag är de friska hallelulja! Men det innebär oxå att de håller på att slå ihjäl varandra. Bokstavligt talat!

Oscar och William är inte att leka med alltså. Nu på förmiddagen har de bråkat och bråkat och bråkat och bråkat. Jag har särat på dem så mycket att mitt förmiddagskaffe blev iskallt. Vad ska man göra? Jag orkar bara inte gå ut med dem just nu.
Jag ska jobba helgen, och det kommer bli så underbart att komma till jobbet. Och missuppfatta mig inte. Jag älskar mina barn. Men det här är faktiskt inte roligt.
 
Junie däremot är rena ängeln. Hon har haft en period där hon trotsat och gråtit och ingenting har varit bra. Men det är som bortblåst och hon går runt här hemma och lallar och leker och pysslar. Underbart!Just nu tackar jag några övre makter eftersom att de för tillfället pysslar, alla tre, och det la sig ett lugn över hela Druvefors.
Men ni kan ju lägga på minnet att om ni är häromkring och hör ett liv som liknar några som håller på att slå ihjäl varandra så är det bara mina barn :)
 
 

Söndagen - Parkbesök

Barnens farmor och farfar stannade över natten här och i söndags besökte vi djurparken. Trots att den ligger på andra sidan stan så har vi faktiskt inte hunnit dit sen i juni eller nått, så det var riktigt roligt.
Junie bara rusade in på den lilla gården där man får klappa getter. Inte ett dugg rädd gick hon rakta vägen fram och började klappa. Hon var så rolig, för när vi kom till några får började hon sjunga "bä bä vita lamm" för dem. Och när vi kom till björnarna började hon sjunga "björnen sover". Det är så kul att se hur fort hon uppfattar saker och snappar upp och lär sig. Det händer så mycket just nu.

William tyckte nog med att det var roligt. Oscar är ju lustig för efter halva vägen gemom parken började han tjata om att gå hem. Och när vi är hemma tjatar han om att han inte har nått att göra. Det är lixom inget som duger för den gossen längre. Svårt med en uttråkad 6½ åring.

 
 

Grattis min lilla Prinsessa!

Idag blir min lilla sessa 2 år! Grattis mitt älskade lilla busfrö! Förstår inte var tiden har tagit vägen!
I lördags hade vi kalas för det lilla födelsedagsbarnet. Farmor, farfar och de båda fastrarna var här och firade.
Junie fick en Brio vagn av farmor och farfar, och kläder till Skrållan. Av fastrarna fick Junie en barbie med bil och 2 jättefina klänningar och leggings. Av oss fick hon en ryggsäck, badlakan och en Skrållandocka med tillhörande sångkort. Mormor skickade ett litet paket med posten. En tröja med katter och en liten hamster som går på barreri och kilar omkring här hemma. Mycket poppis har den blivit! Det var en minst sagt liten lycklig tvååring vi hade här hemma, och är fortfarande såklart. Hon går runt med den där dockvagnen vart hon än går :)
 
Tårtan som jag gjorde till Junie vart inte bara fin, den var vansinnigt god med. Chokladbottnar med bananmousse. Det blev även lite rosa macarons med jordgubbsfyllning, citron och kardemummakakor och cake pops.
 
 
 
 


RSS 2.0